Gabriela Firea are un „pui” la Galați

0
56

no music allowedArticol de Iulia Radu

Ucigașii de concerte adevărate

Vorba aceea: „Dai un ban, dar stai în față! Nici pe dracu nu vezi!”. Așa-i și la Galați, unde primarul nu mai vrea orice artist în urbea sa, așa că a impus reguli stricte în selectarea celor care urcă pe scenă în evenimentele organizate pe bani publici. Primarul Ionuț Pucheanu a înțeles exact cum e cu muzica, așa că dacă nu aveți cel puțin 3 videoclipuri care depășesc 3 milioane de vizualizări, cel puțin o piesă în Top 20 la radio și TV în ultimii doi ani, puteți să vă luați adio de la întâlnirea cu gălățenii.
Și eu care mă bucuram că la Galați s-a „născut”, cu sprijinul Primăriei (!!) un festival frumos: Rock la Dunăre („Danube Rock Festival”), unde au cântat printre alții: Ian Anderson (Jethro Tull), Dan Andrei Aldea (Sfinx), Cristi Minculescu, Iris, Cargo, Vița de Vie, Trooper, Rolin Humes (Croația)… Potrivit noilor reguli, niciunul dintre cei menționați nu s-ar mai încadra noului profil de artist impus de pretențiosul primar. Păcat! Chiar mă gândeam serios să ajung la Galați pentru acest festival. Să înțeleg că dorim câte un Untold în fiecare oraș, doar așa ca să fie, să se găsească?!
Încă mai sper ca informația publicată astăzi de ziarul Evenimentul Zilei să nu fie reală. Oricum, n-am putut să trec pe lângă acest articol. Până la urmă este și aceasta o formă de cenzură. În loc să sprijini artiștii (locali, naționali), tu impui reguli stupide?! În loc să faci eforturi să aduci artiști internaționali, îți tai singur craca de sub picioare prin reguli de doi lei?! De ce nu ar avea și gălățenii bucuria de a vedea un concert cu Chris Rea, sau Ritchie Blackmore, sau Whitesnake? Dacă nu ai bani să îi aduci, poți fi iertat, scuzat, poți găsi la un moment dat soluții. Dar prostia, ignoranța se tratează mult mai greu (uneori deloc). În mod normal, artiștii ar trebui să reacționeze și să sancționeze public astfel de „derapaje”. La fel și publicul!
 
Aveți aici un fragment din articolul scris de Gabriel Fereșteanu în Evenimentul Zilei:

Primăria solicită organizatorului să aducă doar trupe care au fost în topuri și au făcut videoclipuri. „Prestatorul va selecta artiștii pe baza următoarelor criterii: prezență cu cel puțin o melodie în Top 20 (radio, posturi muzicale TV) în ultimii doi ani încheiați, cel puțin trei videoclipuri care depășesc 3.000.000 vizionări pe youtube, cel puțin un videoclip realizat în ultimii doi ani încheiați (cu difuzare pe TV)”. (fragment Caietul de sarcini al unei licitaţii publice pentru un eveniment, oferit de un organizator site-ului antidotul.ro).

Puteți citi articolul în întregime aici:
https://www.evz.ro/liniste-the-rolling-stones-aproape-de-depresie-dupa-decizia-primariei-din-galati.html

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here