Ghid UE: Cum discuţi cu o persoană care crede că Bill Gates vrea să microcipeze lumea

Articol preluat de pe site-ul Adevărul

0
78

Ghid UE: Cum discuţi cu o persoană care crede că Bill Gates vrea să microcipeze lumeaSpecialiştii de la site-ul EUvsDisinfo.eu (UE vs Dezinformare – n.red.), un proiect al Grupului de lucru East StratCom, înfiinţat în 2015, la iniţiativa Consiliului European, pentru a răspunde mai bine la campaniile de dezinformare ale Federaţiei Ruse care afectează Uniunea Europeană, au întocmit un ghid succint privind comunicarea cu persoanele care cred în teoriile conspiraţiei cu privire la antivaccinare (click pentru a citi).

(…)

Dacă întâlniţi informaţii false sau teorii ale conspiraţiei despre vaccinuri în reţelele de socializare, o bună regulă de bază este să raportaţi platformelor asemenea postări, deoarece este probabil să încalce politica platformelor respective. Tolerând astfel de conţinut (chiar şi lăsând un comentariu negativ) poate doar să contribuie la răspândirea acestuia.

Dar dacă persoana care crede şi distribuie afirmaţii înşelătoare şi teorii conspiraţionale despre vaccinuri este un apropiat – un prieten, o persoană dragă, un vecin?

Declaraţiile că Papa le cere credincioşilor să se vaccineze pentru a le face un serviciu companiilor farmaceutice globale pot părea ridicole, dar ironizarea, dezaprobarea sau certarea unei persoane cu adevărat preocupate de acestea poate fi contraproductivă.

Indiferent de nivelul de studii, oamenii pot avea ezitări şi temeri care pot porni din îngrijorări valide legate de siguranţa şi eficienţa vaccinurilor. Pentru o conversaţie pertinentă şi eficientă este esenţial să îi abordăm cu respect şi să le arătăm că vrem să-i ascultăm.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/cum-discuti-persoana-crede-bill-gates-vrea-microcipeze-lumea-ghidul-simplu-intocmit-specialistii-ue-1_605c9e055163ec427148c40b/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here