HOLBĂRI 20-25.03.

0
96

Narcisa Suciu, Ferma Vedetelor, Pro TV
Narcisa Suciu, Ferma Vedetelor, Pro TV

*După meciurile de ieri se discută deja prea mult la canalele de profil. Mai ales la DigiSport. Se vorbește despre inspirația lui Contra la schimbări. Păi, inspirat era dacă făcea și o primă repriză de fotbal bun, nu ceva fără consistență. 6 jucători de 30 sau peste. E mult, e puțin, nu contează. S-a spus că e important să fie în formă. Dacă cei în formă joacă așa cum am văzut, atunci e buba mare. Tot pe simpatii, pe sugestii amicale, tot pe influențe e construit lotul. E mult diferit lotul acum față de cel al lui Daum? Sigur că jocul e schimbat. Sigur că atitudinea jucătorilor e diferită, pentru că acum înțeleg ce li se cere. Victoria cu Israel e importantă pentru moral și atât. N-am văzut nicio schemă , nicio idee clară. Golul lui Stanciu e frumos, dar e strict meritul lui. Apărarea a fost depășită prea des, prea ușor… Naționala U19 a obținut o victorie importantă cu Suedia. Un 2-1 care ne poate duce la calificare. Adrian Boingiu e un antrenor care se vede și în joc. Adică ideile lui se regăsesc în teren. Ne trebuie un egal cu Ucraina și ne calificăm. * Amicalul cu Anglia la U21, a semnalat plusuri și minusuri în egală măsură. Echipa lui Isăilă are multe vedete, poate prea multe. Jocul colectiv suferă (Hagi, Coman, Ivan ș.a.) Englezii ne-au depășit la viteză și tehnică, ba chiar și la forță fizică. Un 2-1 în deplasare nu e grav, dar jocul spune mai multe.
Emma Zeicescu
Emma Zeicescu

*Avalanșă de vorbe la Emma Zeicescu la TVR1. Discuta despre modă, pe 23 martie, cu un presupus specialist, care n-a apucat să spună mai nimic. Foarte smart, vibe, cool, it s classic, funky, glitter, go wild, glamour ș.a.m.d. Un discurs absolut românesc. Ce zicea că e funky era de fapt moda ”glam-rock” ,dacă tot ne-am englezit intens. ”Foarte tare”, nu-i așa? ”Mergem mai departe” printre clișee verbale, ”oameni buni” (de la Bănică și Măruță citire).
* TVRHD transmite handbal juvenil pe la 11,00. De la Cluj, sală goală. Ucraina- Georgia… Era nevoie de încă un canal de sport de ligă inferioară?*  Fetele noastre, antrenate de G. Tadici au mers bine de tot. Meciul decisiv, cu Ucraina, de duminică dimineața, a avut câțiva spectatori. Fetele  fac pași, se grăbesc, dar în min 40 conduceau cu 21-19. Ciudat de slabe în atac ale noastre. 21-20. Sorina Târcă e cea care dă gol și 22-20…contra și Alexandra Badea 23-20…Ratăm 7 metri cu seninătate…ratăm și un contraatac simplu …23-21…Bizar de inconsitent jocul fetelor noastre în ultima parte…24-21…Nichiteanu…25-21…nu e jucat pivotul deloc…25-22…Târcă e cea care duce echipa (a amuzant când mă gândesc ce conflicte au fost între mama ei și Tadici în urmă cu ceva ani) …26-23…26-24…Nu ne iese nimic…pivotul nu prinde mingea…ratări în lanț…nepermis de slab trag la poartă…Se discută prea mult despre antrenor, despre stilul lui Tadici, dar fetele nu joacă…Andreea Târșoagă dă o boltă frumoasă…27-24…Se aud vagi scandări la Cluj…Tecar are priză de începătoare…Stângă e doar blondă și drăguță, nu știe handbal…amatorism la ambele echipe…28-26…e bine că văd un astfel de joc. Cifrele nu spun mult, dar așa, pe văzute e nasol de tot! 28-27…N-au prea mult creier, asta-i clar. La ultimul atac Tadici trebuia să ceară T.O. Victorie, dar jocul e departe de ce se cere de la o aspirantă la medalie mondială.
* Agitata Ioana Cosma ( ia energizante?) îl are invitat la ProX  (pe 23.03)pe Marius Mitran. Se discută despre importanța patronilor cu bani în Ligă, despre cât ar conta să fie cât mai mulți de Becali. Femeia e pornită pe Lupescu, de unde deduc că e susținătoare a lui Burleanu. E pe stilul ei, vorbă multă și goală. Susține că Lupescu n-a răspuns atacurilor, acuzațiilor. Mitran a abordat discuția cu eleganță, cu calm. Se luptă în dosare, în fapte penale sau în proiecte? * Aseară la DigiSport, mai mulți jurnaliști au arătat fața hidoasă a acestui politruc rătăcit în sport, care susține că n-a avut sprijin politic niciodată.* În emisiune Ioanei  este și o rubrică a unui Bogdan, cu o expresie dâmbă, cu o fluență verbală dubioasă (parcă Hoffline se numește rubrica minunată). Perfect inutilă!
 
* Turneul de la Miami…cu puține bucurii în primele momente. Mihaela Buzărnescu a pierdut, Begu tot așa. Ușor accidentată la umăr. Osaka a jucat cu Serena Williams în primul tur. 6-3, 6-2. Apoi a fost eliminată.* Sorana Cârstea a generat o mare decepție la Miami. A avut 5-2, a pierdut cu 7-5, apoi setul doi l-a pierdut cu 6-2. Adversară a fost o thailandeză! * Simona și Irina au jucat și la dublu. Și au cîștigat, deși adversarele erau nume (Mattek-Sands și Julia Goerges) * Marius Copil a trecut de primul tur de la Miami. Bravo lui! 25.000 dolari sunt câștigați! * Turneul acesta nu  le priește fetelor noastre. Monica Niculescu a abandonat, Simona Halep a pierdut clar cu Radwanska. Halep și Begu mai au de jucat la dublu…
Nicolas Sarkozy
Nicolas Sarkozy

* Sarkozy a luat bani  (foarte mulți) de la Gaddafi și e scandal mare. Poliție, arest, nu se știe ce va urma.
* Băsescu a intervenit iar la RTV, cu Ciutacu. Printre altele a avut și o săgeată ironică, deplasată, la adresa lui Rareș Bogdan. După ce l-au înjurat de l-au rupt, cei de la România TV îl invită, îl sună aproape zilnic pe fostul președinte. Iar el acceptă senin. Mare caracter!
* Un surdo-mut a fost amendat cu 2000 de lei pentru că a scandat lozinci antiPSD. De fapt era amendat doar pentru participare. Se folosește termenul de ”contramanifestație”.Din nou Miron nu știe să discute pe fond cu purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei. Din păcate.
Radu Naum
Radu Naum

*Naum nu are odihnă în a produce dejecții. Caută, cu orice preț, să arate cât de aprigă e lupta dintre Dan Petrescu și M. Stoica. Dacă Naum n-ar exista precum și alții ca el, aceste schimburi acide, adesea penibile n-ar exista, n-ar avea sens. Circul din studiouri, la asta s-a referit și Pintilii, dar ”jurnaliștii” s-au făcut că nu înțeleg. De ce trebuie să citești pe post ce scrie MM pe pagina lui de Facebook? De ce trebuie să aud prostiile, platitudinile lui Adrian Mutu, care e fan Burleanu? Adică de ce să-l întreb ce părere are de proiectul lui Lupescu, odată ce știu că nu e capabil să citească. Firește că orice jet de aer iese din gura șui Becali, trebuie captat de marele om de presă, trebuie tradus imediat. Iar e vorba de Șumudică în vederile lui Becali, ceea ce ar fi o imensă prostie. E băgat în direct Iuliu Mureșan de la CFR. Asta după ce data trecută a vorbit masiv Bogdan Mara. Apoi începe mârlănia. Ați auzit ce a spus MMStoica? Mureșan îl asigură că pe oamenii din teren nu-i interesează mizeriile de la Steaua. Pentru idiotul de Naum nu jucătorii sunt cei mai importanți. Arbitrii străini nu-s doriți de CFR. Ei vor din din marile țări fotbalistice. ”Discuții ale lătrătorilor”, zice Mureșan, uitând că Petrescu e cel care se ceartă permanent cu arbitrii. Acum fiind chiar suspendat pentru două etape din această cauză.* Serialul continuă pentru că adevărații lătrători, cei din studioul DigiSport, n-au subiecte reale.
*Ferma vedetelor se complică. Discopatia lombară l-a atins pe Natanicu. Perechile sunt legate. Cu sfoară. Probă care s-a făcut acum 30 de ani la Costinești. Rona face cuplu cu Daniel. Fermierul șef e unul nou intrat, care nu e asimilat de grup. Cristi dă indicații ca la armată. Perechile se stabilesc zilnic prin tragere la sorți. Rona nu suportă indicațiile. Se contrează cu Șeful. Știe că e bârfită de toți.Tensiunea crește. Narcisa e dorită în casă, se fac strategii, se nasc intrigi.* Urcări pe frânghie, cules știuleți… Narcisa a căzut rău, s-a lovit… e jenant cum se expun la accidentări… Echipa Rona-Daniel câștigă prima probă, dar fetele au nevoie de medic. Rona are o ambiție fantastică. O admiră toți pentru asta. Probele mi se par demente, fizice. Sunt totuși femei și nu-s sportivi, nu e exatlon… Regulile sunt confuze, chiar dacă Bârlădeanu le tot explică. Puteau găsi o soluție să le arate cineva! Rona trage de ea ca să rămână în Fermă. Narcisei îi e milă de adversara ei. *Ce explozie! Rona a reușit! *Narcisa crede că e un semn de Sus și nu e supărată că pleacă. De mare eleganță. A fost cea mai decentă concurentă și nu cred că putea avea dușmani. Poate tocmai din acest motiv a fost scoasă!
* Cronica Cârcotașilor  (Prima TV) mi-a oferit unele momente unice… Copilul Minune cântând cu o soprană din Rusia „Caruso”. Un măcel! Prezentatorii emisiunii nu mai stau în picioare, așa că e mult mai bine! Emisiunea aia cu Asia eu n-o știu, dar secvențele de la C.C. m-au zdruncinat serios. Cruduța are buzele mult upgradate și se tăvălește prin nămol cu mult talent. Mama băiatului din emisiunea moderată de Cove (ProTV) e înfiorătoare. Nici cu băiatul nu-mi e rușine. I se caută mireasă sau se caută o terapie pentru mamă?
*RTV se ia de miniștrii economiei și energiei. Andrușca și Anton. Facturi umflate, mimat grija pentru noi . Statul produce ieftin, zice Andronescu, distribuitorii fac profitul mare. Crețulescu țipă cu vocea ei imposibilă, așa că am abandonat.
* Becali neagă din nou ce s-a scris, cum că ar negocia cu Budescu. Îi dă drumul pe 3 milioane la vară. Alibec e incurabil zice GB. A incercat tot ce se putea. Becali nu e adeptul psihologilor. Refuză ferm. Știam eu că ne desparte ceva de fond.  Așa vrea el. Motiv pentru care titlurile de campion, cupele, calificările nu mai vin. Decebal zice că are dreptate.* Apare periodic Șumudică, el dă sfaturi, el zice că Alibec trebuie să mai stea, că trebuie ajutat, că nu știe dacă vine la Steaua sau nu, dar mai are contract în Turcia. Unde se luptă pentru un loc 5 din câte am înțeles. Când va trece o săptămână fără Becali la televizor, atunci putem spera că se face ceva în vederea normalității.
* La handbal tristețile se succed. Naționala de fete a pierdut, fără replică, în fața Rusiei. Antrenor, celebrul Martin Ambros, pe care-l tot doreau cei de la CSM. GSP titirează ”Prestație palidă” . Duminică, la Cluj, e meciul retur, decisiv pentru clasamentul grupei din preliminariile europene. Rămân la părerea că selecția nu e bine făcută, că Paula Ungureanu e vitală, că Manea e necesară, că Iulia Curea e foarte utilă. Am văzut și altele. * CSM l-a rechemat pe fostul antrenor Per Johansson. Un suedez, după o daneză. Omul era tot la CSM și anul trecut când a ratat Trofeul și a ocupat locul 3.  Pe 6 aprilie echipa bucureșteană joacă acasă cu Metz pentru sferturile Ligii Campionilor.
Stela Enache
Stela Enache

*Octavian Ursulescu ar fi figurat, alături de Daminescu, pe lista criminalului Mihaelei Runceanu. Asta se afirma la România TV sâmbătă la 15,30. N-am înțeles de ce, n-am aflat ce motiv ar fi avut asasinul să-i facă rău lui Ursulescu. * Criminalul e liber de ceva timp, așa că putea fi întrebat de marii jurnaliști. Dacă tot au vrut un subiect fierbinte. * De fapt se discuta despre salariile polițiștilor. Care s-au mărit, dar nu destul, afirmă sindicalistul lor.
*Antena 3 are o emisiune de weekend, De-a viața ascunselea, cu Florentina Fântânaru gazdă pricepută și caldă. Am văzut o ediție du Stela Enache și alta cu Ana Baniciu (fiica prietenului, Mircea). Plăcute conversații, plăcute apariții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here