HOLBĂRI DE LUNI. ABERAȚIILE NU DISPAR… (4.10.2021)

0
101

NICI MATINALELE NU MAI SUNT CE AU FOST…

La TVR1 este o echipă nouă-veche. Fără cârlig. Trebuie să apară șeful Chioțea, de parcă ar fi zeul televiziunii. Cum de-a ajuns cineva la concluzia că e un munte de charismă, nu pot înțelege. Ideile lui Dan Manoliu sunt și simpatice. El ar vrea să apară pe sticlă mai des în programele produse de el. L-am văzut pe FB fotografiat lângă un dinozaur, care a vizitat platoul. Era și ziua internațională a animalelor. S-a vorbit despre un T. Rex Parc.

Și zodiacul a fost axat pe animalele potrivite fiecărei zodii. Am aflat , cu plăcere, că mie mi-ar merge un golden, exact ce-mi doresc. *La Răzvan și Dani discuțiile despre copilul lui Dani, despre creșterea lui, despre nesomnul generat de un bebe, sunt repetitive, obositoare, plictisitoare. Uneori ne mai zice omul și despre restaurantul lui. Ambele teme apar obsesiv.

*Peste tot, pe unde am trecut, era câte un bucătar, care livra o rețetă, cu exemplificări. Chiar și la Digi24, televiziune, care se declară ”de știri”. Că nu ne mai ajung emisiunile cu Chefi. Am trecut la matinalele de la francezi și italieni. Infotainment cu conținut, nu hăhăială cu orice preț.

COALIȚIE IMPOSIBILĂ?

D. Fenechiu (PNL) și I. Moșteanu (USR) invitați în studio. Ionuț l-a atacat direct pe colegul Daniel. L-a făcut traseist. Acesta s-a apărat, a explicat. Nu foarte, dar e drept că a venit în parlament cu Dan Diaconescu OTV. Cu o zi înainte de votul pe Moțiune, cei doi nu se înțeleg de niciun fel. Ironii, replici tăioase exprimă o evidentă incompatibilitate. Cel agresiv mi s-a părut Moșteanu. Ba chiar arogant și obraznic.

HOLBĂRI DE LUNI! ABERAȚIILE NU DISPAR (postat pe FB pe 4.10)

Ministrul Bode ne spune că se lucrează la modul de aplicare a restricțiilor. Confuzia continuă. Nici urmă de lege. Se laudă cu sancțiunile aplicate și ne anunță că vor identifica protestatarii care au încălcat regulile. Cum vor face, e imposibil de înțeles. Poliția nu are cele necesare pentru a verifica certificatele Covid, așa că au decis să facă noi achiziții. Adică telefoane bunicele nu mai polițiștii?
*Între timp aflăm că există 100 de farmacii (12 în București) care asigură testarea rapidă gratuit. De ce așa de târziu? * Testele de salivă pentru școli nu sunt încă autorizate și nici cumpărate.* Ministrul Câmpeanu îndeamnă părinții și bunicii să se vaccineze, ca să poată funcționa școlile.
* Dr. Dorel Săndesc a precizat că secțiile ATI nu mai pot face față. ”Suntem mai rău decât oricând”. Alte țări au transformat, prin vaccinare, Covid-19, într-o gripă sezonieră. Nu ajung oamenii la ATI. * Bravo lui Catusanu Bobita pentru atitudinea civică decentă, după ce a vizitat un spital din Rm. Vâlcea. Păcat că alți artiști fac exact opusul. Pe aceștia îi voi ocoli cât pot.* Azi, rata este 9,64 ! Sectorul 1 are 11,29 la mia de locuitori.* Încă nu se știe dacă masca e sau nu obligatorie pe stradă!!!* Poate după ce trece Moțiunea de cenzură se mai schimbă ceva?

PROTESTE CU 12-15.000 DE OAMENI LA 8,28 INCIDENȚĂ. E VOIE!

HOLBĂRI DE LUNI. ABERAȚIILE NU DISPAR... (4.10.2021)Tocmai am vrut să-i laud pe cei de la USR-PLUS pentru felul în care au organizat propriul congres. Și o fac aici. Decenți, ponderați, responsabili.Nu știu dacă  alegerea lui Cioloș e una bună pentru viitor, dar oricum pare mai articulat decât Barna.

Dar ce se vede azi, 2.10 în Piața Victoriei, Piața Universității arată că la noi poliția și jandarmeria sunt instituții inutile.Niște însoțitori amabili. În 2018 au reacționat abuziv, acum n-o fac deloc. Tocmai s-au anunțat restricții dure. Pentru o parte dintre cetățenii țării ele n-au contat. Mor oamenii în spitale, sistemul sanitar e în colaps și ăștia protestează împotriva restricțiilor, măștilor, certificatelor verzi.

Dacă erau strict împotriva guvernului Cîțu ziceam că e de înțeles. Scandările și inscripțiile includ tot ce se poate imagina. Chiar și impotriva presei.S-a ajuns și Horia, Cloșca și Crișan sau la cereri în căsătorie. Dar așa, pare totul fără sens, o imensă sfidare a logicii și a bunului simț.

Sigur, absența unei Legi ferme și clare, duce la astfel de confuzii. Prin O.U.G. nu se poate guverna, orice măsură coercitivă ajunge la C.C.R. Starea de alertă pare un fake. Dacă ai impus anul trecut stare de urgență, acum când situația e mult mai gravă, ce faci? Deschizi, relaxezi, lași școlile deschise? Emiți restricții contradictorii, faci congres cu 5000 de oameni? La proteste au fost prezenți, afirmă presa, cei de la AUR, personalități ca Dan Puric, Florin Zamfirescu (antivacciniști declarați), artiști supărați, bittmaniști, șoșoci, oamenii lui Dragnea ș.a.m.d..

 

Radu Soviani (B1TV) sublinia că și disprețul autorităților a generat revolta.Bulibășeala e sursa enervării. Untold a fost O.K.? Saga a fost O.K. ? Aș adăuga și marșul LGBT care n-a respectat nicio regulă. Sociologul Vladimir Ionaș crede că e un protest politic asumat. Claudiu Năsui (fost ministru al econmiei) ne spune că s-au promis bani, dar nu s-au dat. Compensări n-au existat. Cu sau fără lockdown, economia suferă oricum. * Au venit și galeriile de fotbal, afirmă Nadia de la B1TV. * S-a vorbit despre amenzi și luni, 4 octombrie. Se spune că pe bază de filmări. Mă lași? Stau să identifice sute, mii de oameni?

ÎNCEPUT DE OCTOMBRIE (postat pe FB)

După „Colectiv”( când a fost dat jos un guvern), s-a făcut ceva, a răspuns cineva? Primarul sectorului a fost reales. Zecile de vieți de oameni internați în spitale nu contează? A dispărut lozinca ”corupția ucide”? Autoritățile susțin că au verificat spitalele, secțiile ATI în 2020. Vă dați seama cum verifică I.S.U.? Exact ca la Colectiv. Nu văd supărare, enervare, revoltă ca-n 2015. Ne-am obișnuit cu astfel de situații.
Văd la Digi24 lista cu incendii de acest gen în spitale în ultimii 20 de ani. E groaznic. Și totuși spitalele funcționează, sunt lăsate să existe. Președintele Iohannis, Orban, Cîțu, toți sunt responsabili pentru cele întâmplate în acești doi ani de pandemie. Vi se pare că îi deranjează cumva?
*Azi avem 7,68 la mia de locuitori în București. Școlile rămân deschise. Ar trebui să existe măsuri de siguranță majore. Nu cred că s-a făcut ceva. Dar ni se impune carantină de noapte. Delirant. Testează cineva copiii? De ce nu finanțează Statul testările? Cum adică un copil netestat rămâne acasă? Cum e posibil ca părinții să nu știe ce au de făcut luni: duc sau nu copilul la școală?* Politicienii (absolut toți) au picat examenul responsabilității, decenței, maturității, empatiei.

 

CE E CU TESTAREA? NU MAI E ÎN TREND? E NEDEMNĂ DE CERTIFICAT?

Vaccinat și pozitiv, ești liber să circuli. Testat și negativ, n-ai voie. Sorin Paveliu, expert în sănătate, afirma că vom avea probleme multă vreme. Nu vom avea prea curând o mână forte la Min. Sănătății și nu va avea cine să ia măsuri. Nu există o politică clară privind testarea. Nu se face ancheta epidemiologică a persoanelor pozitive. Izolarea e opțională. Nu poți da sancțiuni reale fără lege, altfel e totul o gargară, sunt numai recomandări. Jurma spunea că ne se închid școli pentru a menține cârciumile. Povestea testării e una teribilă. Nu se fac, dar efectele bolii se văd în spitale.

 

MODERATOARE NEATENTE (REALITATEA PLUS)

Profesorul R. Cherecheș afirmă că numerele vor crește în continuare, mult peste cifrele record de azi (28.09). Mario de Mezzo subliniază cu nu e din cauza Congresului PNL care a fost abia sâmbătă-duminică. Toți participanții au avut certificat, suține De Mezzo. Duduia Păcuraru afirmă că ea a intrat la Romexpo, alături de colegii din presă și nu le-a cerut nimeni certificatul verde! E un autodenunț sau așa ceva?

Proasta organizare a fost vizibilă pe micile ecrane.Cert e că tot ce s-a văzut la Romexpo a fost revoltător. Epidemiologic și politic. Moderatoarele emisiunii tastau de zor pe telefon, sau laptop, în timp ce un invitat răspundea la o întrebare. Urâtă imagine. Exact ca la Congres, unde Orban nu se dezlipea de telefon, indiferent ce se petrecea în jur. Care o fi explicația. Devine un act de tip nevrotic, sau e doar nesimțire?

SUPER-HANDBAL (29.09)

Veszprem- Barcelona, un joc teribil de tensionat și spectaculos, cu un public fantastic, cum rar am văzut. Toți erau îmbrăcați în culorile echipei favorite și au scandat, cântat și țopăit non-stop. Victoria gazdelor cu 29-28, o surpriză! Și la Dinamo- Porto a fost public entuziast, dar ai noștri au pierdut acasă la un gol, după un final dramatic.

LIGA FLORILOR CU ARBITRII BURUIENI?

Handbal, fotbal, rugby si ciclism – in oferta TVR a inceputului de toamnaAm văzut și handbal fete din Liga Florilor. Vâlcea cu CSM București. Derbi arbitrat foarte prost cu greșeli care au influențat clar rezultatul. Victoria celor din Rm Vâlcea nu poate fi contestată pentru că au jucat mai bine. Antrenorul Adi Vasile pică toate examenele majore. Acolo totul depinde de Cristina Neagu, care a marcat iar multe goluri (15), dar a și făcut multe greșeli. La final, era sarcina antrenorului să n-o lase în apărare. Așa că echipa a jucat cu om în minus ultimele două minute și a pierdut. N-a fost gol valabil în ultima secundă, dar arbitrii au văzut altfel. 31-30 viciere de rezultat!

PANDEMIA A FOST ÎNVINSĂ?

Așa a afirmat Președintele. La început de vară. Campania de vaccinare a fost un succes. Tot dl. Iohannis a spus-o. Am revăzut secvența la Realitatea Plus, în emisiunea lui L. Botin. Cazul Simion , cel aurit, e foarte grav. Omul a declarat că are anticorpi, pentru că a avut Covid-19.El n-a făcut nimic pentru a se proteja sau pe alții. S-a vorbit despre segregare. Tatoiu vrea să ne spună că dacă am vrut în Europa, așa ne trebuie.Altfel a fost mai penibilă decât oricând. S-a pus întrebarea de ce nu se iau în considerare anticorpii. Adică Peiu a avut boala și are anticorpi.

E revoltat că el n-ar avea intrare. Manipulare de toată jenă.Era și A. Bădin în emisiune, care a tăcut surprinzător de mult. O fi bolnav. Oricum e greu să-l concurezi pe urlatore Botin! Botin are și o activitate manuală intensă în ultima vreme, se joacă cu biluțele lui albe (de golf?) pe care le folosește drept calmante. L-am auzit înjurând în seara de 29.09. El are voie, ce mama mă-si!  Și pe 30.09. le avea în mână, dar pentru că erau iar Gelu Vișan, Monica Pop, sau Dan Bucura, am renunțat.La Realitatea Plus se insistă, prin mai mulți ciripitori, pe suspendarea lui Iohannis.

RAREȘ BOGDAN PERSEVEREAZĂ ÎN A FI PENIBIL

RAREȘ BOGDAN NU POATE RĂSPUNDE LA NICIO ÎNTREBARE (DIGI24)L-am auzit în multe emisiuni cu un limbaj alunecos-lemnos-arogant, dar joi seara, la B1TV a depășit toate hotarele. Nu credeam că e incapabil de dialog. Nu pot înțelege atașamentul lui fără limite față de mediocrul Cîțu. Nu înțeleg incapacitatea lui de a se dezlipi de lozinci. Când vezi că absolut toată lumea îți este împotrivă, n-ai cum să contracarezi fără niciun argument. Chiar dacă și-a fabricat, la telefon, un ton ponderat-teatral-tolerant, cu toată simpatia, cu toată sinceritatea ș.a.m.d.

Nu renunțăm nicicum la Florin Cîțu! Asta am reținut. Mare păcat că n-a rămas jurnalist. Claudiu Târziu  (AUR) a avut și el un discurs superpenibil și ne-a semnalat că și el a fost jurnalist câteva decenii. De ce nu-și fac oamenii meseriile de bază, dacă le au? Singura rază de lumină din emisiune a fost Ioana Elena Dogioiu, dar n-a prea apucat să vorbească, pentru că S. Mânăstire e moderator-preamultvorbitor.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here