HOLBĂRI DE WEEKEND (6-7.07)

4
458

HOLBĂRI DE WEEKEND 6-7 IULIETURUL CICLIST AL SIBIULUI

Era live pe Digisport2 comentat de Naum și un coleg care se pricepea. Participare numeroasă și internațională. Uneori imaginea îngheța din lipsă de semnal. E bine că există așa ceva, e păcat că nu e nimeni interesat pentru că așa se promovează.Mă așteptam să văd lume pe marginea drumurilor pe unde trecea plutonul…Am trecut la Dgs 3 unde era un turneu de tenis de la Brașov. Dezolant de pustiu, fiind și foarte cald. Filmat prost…Ion Țiriac Challenger…La Eurosport erau reluări cu Emma Răducanu vs. M. Sakkari și alții de la Wimbledon. Între timp Emma a fost eliminată! Chiar și Iga a ieșit din competiție.

S-AU DEZLĂNȚUIT PROFESIONIȘTII…

Când am postat câteva gânduri după meciul calificării în optimi, m-am ales cu atacuri imunde de la mitocanii care circulă fără zgardă. Împreună cu Iulia am făcut puțin curat. Au fost peste 100.000 de views și n-a fost ușor. Am lăudat publicul și am semnalat unele minusuri strict fotbalistice. O vreme, canalele care s-au hrănit numai din comentarii, nedeținând drepturi de difuzare, au fost ceva mai reținute. Au așteptat să ne-o tragă Olanda ca lumea și apoi s-au dezlănțuit.

Boala extremelor se ține scai de noi. Ba adulăm, ba revărsăm tone de ură. Puțini au menținut echilibrul. Primul loc în grupa de calificări și primul în turneul german sunt, ca rezultate, onorabile. Nu istorice. Ne mai uităm și cu cine am jucat și câte victorii am avut. În Germania am avut una, un egal și două înfrângeri cu echipe mult peste noi în ierarhii și bugete, adică Belgia și Țările de Jos.Sigur că avem reproșuri de făcut către selecționer, către arbitraj dar și către jucători. Cei din urmă și-au depășit uneori condiția. Unii și-au permis să aibă păreri și asta i-a iritat mult pe nesimțiții din presupusa presă. Adică Stanciu a jucat un meci bine de tot, apoi s-a stins. E adevărat. Trebuia scos. De ce nu vă luați de Edi, că l-a menținut alte trei meciuri în teren? V-a deranjat că e critic, mult spus, cu presa? Decephallus, cel mai pornit, nu știa că n-am jucat cu Slovenia cu cu Slovacia. Era pregătit să-și ia injurii, dar la el e un loc comun. Le merită mereu. Ar fi mult mai simplu să lucreze doar în Giulești și să ne scutească pe noi de aparițiile lui. A avansat acuza la Niță care n-a stat cum trebuia în poartă la primul gol luat de la Olanda. Nu-l întrebase nimeni. Alibec i-a răspuns, sfios, că dacă lua colțul scurt, adversarul avea toată poarta în față.

* Alibec a afirmat că e un bun început de drum pentru viitor tot ce a fost în Germania.* Giovani Becali a zis, corect, că entuziasmul excesiv face rău. Chema la calm. Că Edi ar trebui să mai stea măcar din patriotism, nu pentru bani, sau familie. Nu e o.k. că-l roagă toată lumea să stea. Edi își dă seama, zicea Giovani, în emisiunea lui Grigoroiu, că nu poate egala performanța din 1994. Și ce dacă?* Apropo de Edi, că tot n-au zis nimic oamenii despre selecții. Marius Ștefănescu nu era bun pentru națională? Dacă tot era selecționat Șut, nu merita vreo 20 de minute cu Belgia, că tot se știa că pierdem? Nu meritau alți 5-6 să joace cu Belgia, pentru a se odihni titularii importanți, pentru a ne scuti de refrenul oboselii? De ce nu întrebați, drăguților? Îl pui pe Mogoș titular, care e scos de adversar, iar tu nu bagi pe unul potrivit pe post? Să zicem pe Sorescu? Dar pe Racovițan ce-l recomandă să joace în Națională, cu ce era mai apt decât Chiricheș pentru 20-30 de minute? Sau Alex Chipciu?  Aria de selecție e subțire, dar dacă Luis Munteanu nu e bun, dacă Ivan nu se potrivește, dacă Mitriță te enervează ș.a.m.d. cum putem vorbi de construcție? Avem două competiții în față în următorii doi ani. Nedelecearu a fost sau nu? Adrian Rus n-a fost ales pentru că e bun?

* Stanciu a spus elegant că puteam mult mai mult. Spiritul nou i s-a părut important. Legătura cu suporterii e una deosebită, remarca și Vali Moraru. Stanciu e din 2016 la lot.Ca și Alibec. Atmosfera de acum i se pare cea mai bună. ”Nu-s moale, sunt ardelean” a afirmat Nicușor.. El a decis să dea numărul 10, nu i-a sugerat nimeni, cum insinua Decephallus. Băiatul a spus clar că olandezii au fost mai buni. Dar e supărat pe presă. ”Vorbiți negativ doar de noi”. Așa lent și calm, Stanciu l-a contrat pe imbecilul vișniu de la Digi. Era mai simplu să ne întrebați cum faceți acum, nu să speculați! M-a uns pe suflet. * L-am văzut pe Filoti bătând toba cu elan, alături de suporteri. Asta face un jurnalist adevărat.* E sau nu e ”un nou început pentru Națională”, aceasta e întrebarea formulată și comentată de moderatorii Digi.

VORBITUL COLECTIV, TOXIC ȘI OBOSITOR

La Prima Sport oamenii strigă. Hipoacuzici sau lipsa unui producpr. Gazda Dan Udrea vorbește tare, dar și analiștii Panduru și Cosmescu plusează. Nasol e când vorbesc toți trei. La ProTV Ștucan și fotbaliștii lui vorbesc deodată și aiurea, cu glume de casă, din care nu poți afla nimic. Cătălin Oprișan s-a străduit să acopere momentele penbile de liniște, care se lăsau între reprizele corale. Nu i-a fost ușor. Mă refer, poate nu s-a înțeles, la o emisiune care trebuia să fie dedicată C.E. de fotbal. N-a reieșit. Ștucan are probleme și cu stânga-dreapta. A fost și un moment simpatic:interviu cu Remy Bonjasky, un campion de K1 olandez-surinamez, care vine de ani de zile în România. Reporterul nu l-a identificat. E tânăr, de unde să-l știe?

ION M IONIȚĂ O COTEȘTE? 

Urmăresc dezbaterile, mai cu seamă când invitați sunt oameni deștepți. La o emisiune moderată de Liliana Ruse (Digi24) cea cu voce stridentă, l-am auzit pe Sabin Orcan exprimând o nedumerire firească privind-l pe Viktor Orban (Ungaria). Cum de este acceptat în UE și NATO când el se tot vede cu Putin și mai nou s-a dus în China.Între timp Ungaria e în Schengen, iar noi nu. A intervenit Ion M. Ioniță cu un aer superior și un comentariu cel puțin dubios: ”Asta-i viața, e greu”! De ce oameni ca Orban și Fico (Slovacia) sunt lăsați să afle secretele din ”cluburile” în care au fost admiși, iar acum le trădează fără să clipească. În numele intereselor propriilor țări sau ale celor care-i protejează?. În încercarea de a minimaliza situația evocată, Ioniță pare să fi pornit pe traseul nefericit al alunecoșilor. Nu că n-am avea destui!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

4 COMENTARII

  1. Despre TVR sport, nimic? Angajații de acolo au fost atât de leneși încât n-au catadicsit sa difuzeze nici măcar imagini de arhiva cu fostele ediții ale Campionatelor Europene de fotbal. Erau imagini interesante pentru cei din generațiile tinere, dar ce rost are sa încerci sa faci ceva cat timp salariul merge si dacă nu treci pe la munca?

    • Corectă observația, dar eu am scris de câteva ori despre TVRSport și am avut senzația că sunt singurul care se uită la ei. Am urmărit transmisiile de la înot și atât. Sigur că ar trebui să dea mai mult fotbal, dar ei pregătesc Jocurile Olimpice.

      • Pegatesc J.O. cu Roxana Ciuhulescu facand interviuri cu foste glorii, se pare ca tvr n-are jurnalisti suficient de bine pregatiti (sic!). Roxana Ciuculescu care e detasata de la agentia care a ramas dupa desfiintarea MTS, ea neavand nicio legatura cu fenomenul, in afara de niste emisiuni despre masini, acum 20 de ani.

        • Angajații tvr sunt mult prea ocupați sa își vadă de ciubucurile de la alte televiziuni(Longin), sa își faca podcasturi (Desliu), sau, pur si simplu, sa zacă in amorțire in postura de salariați pe vecie (Tomulica, Hobana, Arhire etc.). In cazul unora precum Vlad Arhire e chiar mai bine ca nu apare, e memorabil momentul in care a spus ca prenumele lui Messi e…Leonard!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here