TRISTEȚI ȘI BUCURII…

0
52

FZilele acestea au fost marcate de dispariție absolut neașteptată a lui George Michael. Câte hit-uri ne-a oferit el de-a lungul carierei, cu Wham! sau pe cont propriu, ce bine a cântat cu Queen. Am văzut că VH1 îl redifuzează  și probabil o vor face și alții. Noaptea de 25 spre 26.12 a fost tristă.  Faith, One More Try, Freedom, I Want Your Sex, Careless Whisper, Father Figure, Jesus To A Child, A Different Corner, duetul cu Aretha Franklin, cel cu Elton John  și multe altele. Fără Wake Me Up Before You Gog Go nu prea erau seri de dans la Vox Maris.  Înainte de toate Last Christmas, un imn al Crăciunului, un must al ultimilor 32 de ani lansat de George și Andrew în 20 decembrie 1984. Este compoziția lui George! Am fost și la concertul lui de pe stadion în mai 2007. Pierdere imensă pentru lumea muzicală mondială! Avea numai 53 de ani. R.I.P. * La Antena 3 s-a vorbit mai mult despre dispariția lui George Michael… C. Brancu a comentat, telefonic de la Londra, în emisiunea Obiectiv.
 
Suntem campioni. La toleranță în mod cert. Președinte etnic german, premier etnic tătar sau turc, Selin Shhaideh, care nu va jura pe Biblie, iar UDMR este din nou partener al guvernării PSD. Avem guvernări internaționale. Discursul de azi al lui Dragnea a lăsat să se înțeleagă că Legea care nu-i permite să fie el premier va dispărea curând. Așa că vom avea iar guvern interimar. Pe sistemul ”incercare și eroare”. Dragnea a făcut și va face ce dorește pentru că absența oricărei opoziții îi permite. N-am înțeles de ce Președintele a amânat decizia până pe 27-28 decembrie. N-a explicat! Comentatorii s-au referat la problemele pe care le are soțul doamnei viitor premier. Sirian de felul lui.
La sugestia unor tineri, am urmărit filmul de la ProTV. Cel cu Hobbit-ul. M-am simțit de 15-16 ani. Adică bine, deși eroii au murit. Au fost răpuși și cei răi și foarte urâți.  Național TV a avut Nikita, o variantă diferită de cea știută de mine. Foarte dinamică și dură.
Fostul premier Petre Roman e supărat pentru că a fost acuzat alături de Iliescu pentru Mineriadă. Se leapădă de colegul său de arme, de miniltrii săi…mare caracter! Antena 1 a contracarat cu Nea Mărin Miliardar.
* Ninge la munte, deci sunt probleme cu trenurile. Gara Predeal e blocată, ne spun cei de la B1. Oamenii cumpără bilete pe riscul lor. Așa li se spune la casa de bilete. Reportera habar nu are să întrebe…SNCFR-ul arată indolența cunoscută…Trenul spre București s-a anulat. Oamenii așteaptă de la 7 dimineața!  Alina Predescu de la CFR Călători a intervenit și a zis niște banalități.N-a răspuns la întrebări. Dă vina pe drumari. Am notat asta la 14,30 luni, 26 decembrie. Atîtea minciuni n-am auzit de mult!
La TVRHD am văzut un reportaj foarte bine construit. Era ”Exclusiv România” și se punea întrebare: ”De ce s-a tras în Muzeul de Artă?”. S-a tras și din interior în tablouri! N-ar fi frumos să aflăm un răspuns? Cât de mic?
N-am văzut un agitator, un politruc mai nervos ca sociologul (așa zice că ar fi) Pieleanu. Un comunistoid periculos, invitat prea des în diferite studiouri. Foarte agitat este și Codrin Ștefănescu, dar el are o motivație permanentă, fiind membru de partid.
Un subiect al zilei de joi a fost și dispariția lui Sebastian Ghiță. După avalanșa de denunțuri, bombe de presă, acum omul nu mai e de găsit. Partidulețul lui n-a  făcut procente la alegeri pentru o nouă imunitate.
Mi-a plăcut cum a răspuns Crin Antonescu întrebărilor gazdei de la A3, iar la puțin timp l-am văzut la Rareș Bogdan. Acolo a fost ferm față de Băsescu. Nu-l vedea senator după ce a fost președinte. Corect. Nu e o.k. să te mândrești cu 5,5% din voturi după ce ai avut numai succese electorale în 20 de ani.  Numai Emil Constantinescu s-a oprit după ce a fost președinte. A ieșit din viața publică. E adevărat, dar a fost și cel mai slab șef al Statului. Asta n-a mai spus Antonescu. Despre Cioloș a vorbit frumos dar a  subliniat faptul că n-a luat măsuri dure față de miniștrii care au greșit. Gafele lui Klaus Iohannis nu le-a ocolit. Neinvitarea unora la 1 Decembrie nu se făcea! Tăriceanu este un asistat al PSD-ului. A zis mult și apăsate!
Foarte bun și bogat interviul acordat de Narcisa Lecușeanu celor de la Dolce Sport (emisiunea Zoom Sport). Odoamnă care știe handbal, știe să comunice și are o ascensiune spectaculoasă în forurile internaționale.
U.S.R. are vreun proiect pentru țară? Văd că Nicușor Dan pleacă de la Capitală, unde sper să intre alți oameni în Consiliu, și se duce în Parlament. Dar cu ce mesaj?
Meciul de Cupa Ligii dintre Dinamo și Steaua arată cât de slab pregătită e pentru meciuri serioase echipa FCSB. Apărarea e varză, cu Enache inutil pe partea lui, Tamaș și Toșca obosiți sau blazați. Chiar și Nițu a luat gol prea ușor. Și era căpitan de echipă.În față Reghe i-a așezat absolut amețitor pe jucători. Boldrin e pus mereu în locuri unde nu poate juca și n-o face. Ovidiu Popescu a avut o bară, a mai tras binișor o singură dată. Achim nu strălucește deși ar fi cazul. Tînărul Man are stofă, dar n-are mingi.  În rest fotbal de-a latul terenului și 1-0 pentru Dinamo la pauză.  A intrat Adi Popa ! Lovit de doi adversari, dar galben primește doar unul. Am văzut vreo 3-4 greșeli de arbitraj, lejere, dar împotriva Stelei.  Adi Popa a dinamizat jocul dar nimic mai mult. De Amorim e straniu. Driblează inutil, centrează prost de fiecare dată. A fost scos Enache și intră ostracizatul Aganovici. FCSB joacă mai rapid pe la min 60…Momcilovici a făcut eforturi, dar n-a avut cui să-i paseze…Moke nu e de păsatrat…nu știu ce a văzut la el marele Becali…2-0 după ce Denis Man pierde ușor…apărarea somnolentă…gol din 14 metri…Degeaba vine Alibec la o astfel de echipă! Nistor dă un cot de roșu și nu vede nimeni, nici marele Tudor care e arbitru auxiliar…De Amorim trece de toți adversarii și iese cu mingea din teren…Moke ia și galben…Tamaș predă mingea la adversar în min 76…2-1 golul frumos al lui Aganovici…din pasa lui Momcilovici…vine imediat somnolența și 3-1…Ovidiu Popescu nu e fundaș, iar adversarii zburdă …Niță nevinovat de data asta! Ce penibili sunt ce doi zmei, MM și Reghe, zgribuliți pe bancă! 4-1…Rotariu!  Dintr-un ofsaid vizibil, dar nu contează. 7 goluri de la Dinamo în două jocuri. E ceva. Mediocritatea a ieșit la suprafață! Dacă ar avea demnitate, Reghe s-ar cere afară singur! Radu Paraschivescu a subliniat bine la DigiSport că Steaua a vrut 4 trofee și mai poate spera la unul singur. E prima înfrângere a Fotbal Club Sportiv Becali! Cinstit, a fost un meci agreabil din punct de vedere estetic.
”E Crăciun și ninge”, este piesa drăguță cântată de Elena Gheorghe la Răzvan și Dani (Antena 1). Cel mai frumos cadou primit de solistă în ultimii ani, este fiul născut pe 10 decembrie, în luna cadourilor.
La DunaTV am prins concert Placido Domingo. Totul e să cauți! TV5 a avut în Noaptea de Ajun un bogat și divers program muzical. Les Artistes font leur show. Nume mari și multe…
Antena 1 a dat concert Brenciu…am prins momentul în care bucătarii (chefii) cântau cu Horia! Multe momente vorbite…prea multe! Cultul persoanei HB la apogeu. Cert e că Sala era plină și lumea se distra. Din montaj așa a reieșit!
Am revăzut și Asfalt tango pentru că am nimerit pe Mircea Diaconu în plină defășurare, alături de Florin Călinescu. Era și Dan Chișu actor pe atunci! Știu că se vor supăra unii, dar dacă era cu 40 de minute mai scurt, era chiar un film bun!
România TV și zâna bună și verticală a presei, Drăgotescu, au găsit soluția perfectă de a-i jigni pe români în noaptea de Crăciun. Un interviu amplu, umil și aurit cu Gigi Becali!!!
Tot acolo am văzut și un amplu material cu Famiglia Primarilor, Pandele și Firea. Ce texte, ce imagini, ce emoții, plus doi copii ușor agitați…Se mută divertismentul la canalele de știri?
 
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here