HOLBĂRI DIN NOUL AN 6.01.

0
199

HANDBAL FETE LA CRAIOVA

De mult n-am văzut un meci atât de slab. Fetele de la SCMCraiova au învins o echipă cu nume din Danemraca, Nykobing în Cupa EHF, dar nivelul a fost cam de Liga a doua. La pauză era 9-6! Ce să vezi într-un astfel de joc când se înscriu așa de puține goluri? Greșeli elementare, ratări nenumărate, baftă mare pentru oltence.O remarc pe bulgăroaica noastră din poartă, Ekaterina Djukeva Public excelent și sală arhiplină, acestea sunt elementele pozitive. Și victoria cu 18-12, firește! Sunt șanse ca echipa să câștige grupa, dar eu sper să vedem și handbal de calitate!

CANAL NOU ȘI BIZAR, TELESTAR1

Mi-a semnalat cineva pe FB că ar exista așa ceva. Am găsit la poziția 120. Film vechi italian (foarte prost) subtitrat cu multe greșeli, reclame românești dar și în italiană (netraduse) interviuri în italiană netraduse, muzică dominant italiană. Calitatea imaginii cam de anii 80-90, când furam de la bulgari. Nu mă prind cum dă C.N.A. licențele. La kilogram?

TVR1 MI-A TĂIAT POFTA DE MÂNCARE

Pe 5 ianuarie am văzut cel mai jegos program posibil, oferit de TVR1. La oră de prânz Bogdan Chireac este intervievat de Lavinia Șandru. Atacuri deșănțate la adresa președintelui, lipsă de argumente, propagandă grețoasă. Așa cum e acest Chireac.

EXISTĂ FEMEI DE 10, DAR TREBUIE CĂUTATE!

Ana Maria Popescu, o mare campioană, invitată a Marinei Almășan la TVR2. Iată o Femeia de 10! Ea-și dorește să-și prelungească viața sportivă. Nu s-a gândit vreodată să renunțe! Emisiunea are parte acum și de trupa condusă de Andrei Tudor. Noul format (pentru mine e nou) arată bine! Public este și acum, dar mai bine așezat. A fost invitat-surpriză Radu Silaghi, primul antrenor al Anei. Omul n-a vrut să vorbească, dar a emoționat-o vădit pe sportivă. Au venit și tinerele scrimere de la Steaua. Marcel Pavel a cântat ”We Are the Champions”.

EUROSPORT 1 M-A BUCURAT

Spectaculoasă partida de dublu-mixt între Elveția (R. Federer, Bencic) și Germania (A. Kerber, A. Zverev). Un sistem interesant, se joacă seturi scurte. Partenera lui Roger nu are mereu inspirație, dar jocul era de văzut. Sală arhiplină la Perth (Australia), public avizat și entuziast. Federer a servit bine până spre final când n-a mai mers. A fost tie-break decisiv.  Geniul lui Federer a contat , Bencic s-a concentrat și a făcut ultimul punct .Elveția ia din nou Cupa Hopman! 

ILIE DUMITRESCU SĂRBĂTORIT!

Un gest frumos al celor de la DigiSport (Viorel Grigoroiu). I-au oferit un spațiu amplu cu interviu și amintiri fotbalistice lui Ilie Dumitrescu (analist al postului) la cei 50 de ani împliniți! La mulți ani!

BIANCA ANDREESCU, O SURPRIZĂ PLĂCUTĂ!

Tânăra de numai 18 ani trăiește cu părinții în Canada. E născută acolo în 16 iunie 2000. Ea joacă sub culorile țării sale actuale. A jucat foarte bine la Auckland și a pierdut abia în finala cu Iulia Georges, după un joc intens: 6-2, 5-7, 1-6.

„Vă mulțumesc pentru susținere tuturor de acasă, din Canada și din România. La 5-4 în setul doi mi-a fost foarte greu să rămân concentrată și din acel moment Julia a dominat meciul și și-a făcut jocul”, a spus Bianca Andreescu. (de pe GSP.ro)

Iată ce scrie în Adevărul:

”Bianca i-a administrat danezei un sec 6-4, 6-4, în două ore şi 13 minute, obţinând cea mai importantă victorie din cariera ei. În vârstă de 18 ani, Andreescu, locul 152 mondial, provine din părinţi români, ba, mai mult, a început tenisul chiar în România. „Am început tenisul când aveam şase ani, la Piteşti. iar primul meu antrenor a fost Gabi Hristache ”, a povestit Bianca. Deşi părinţii ei sunt foarte ataşaţi de România, ba chiar şi Bianca vine regulat în ţară, în vacanţe, la bunici, nu s-a pus niciodată problema ca ea să reprezinte România. Asta din cauza sistemului de aici, care nu ajută cu nimic sportivii, nici măcar la începutul careierei lor”.

 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here