HOLBĂRI..LA GRĂMADĂ!

0
38

cronica tv aAm văzut multe. Filme, sport, dezbateri politice, divertisment matinal, de seară (rar). Nu le mai semnalez pe toate pentru că m-aș repeta. De multe ori comentez ce văd și nu aștept feedback, dar sunt și situații în care m-ar bucura să știu că sunt și alții ca mine, care se holbează…
*Misterele Berlinului (2006)  la HBO2 cu George Clooney, Kate Blanchett, Beau Bridges  ș.a. a fost un film alb-negru interesant, de văzut. Despre cum se turna la Gestapo, despre americani, despre un corespondent de presă, despre o lume sumbră și complicată. Regia e semnată de Svenen Sodenbergh. Titlul inițial, original este The Good German
* La Garantat 100% a fost invitată Ana Blandiana. A spus multe și necesare! Nu-s cu toate de acord, dar rămâne un reper pentru multă lume.
*Am văzut filme care mi-au plăcut. Momentum cu Olga Kurilenko și Focus cu Will Smith. La canale HBO. Mi-au fost recomandate. Dau mai departe.
* Craiova eliminată din Cupă după multe vorbe mari și inutile din ultima vreme. Marcel Popescu a tot spus ce greu, ce tare, ce complicat, ce persecutat e clubul. Cu Steaua au jucat cu cel mai bun 11 și au luat 3-0, acum cu Voluntari oltenii n-au fost capabili să dea un gol în două jocuri. F.C. Voluntari cu Claudiu Niculescu antrenor, merge în finală cu Astra. Craiova s-a ambalat numai când a vrut să încurce pe cineva. Pentru propriul interes n-a reușit să se adune. Ciudată filosofie de joc. Mulțescu a plecat de la echipă!
* Băsescu este din nou la Ciutacu pe 18.05. Are propuneri pentru verificarea documentelor SIPA. Omul nu mai poate fără televiziune. Și la GhițăTV se simte cel mai bine!
* Antena 1 dă reluări din XFactor… Best Of…mai multe momente vesele-triste…O rusoaică a fost luată la mișto intens…ea avea o prietenă foarte estetică…Atît am reținut.
* Anderlecht bate pe Charleroi în deplasare și devine campioană a Belgiei. Bine pentru Chipciu și Stanciu. 1-3  iar în tribune e festival! Imagini plăcute, dialog între jucători și suporteri…Anderlecht mai are un joc acasă, atunci va primi și trofeul de campioană.* Și la primit!
* La italieni este un nou sezon cu ”Cei mai frumoși ani” ( I Migliori Anni) pe Rai Uno. Foarte plăcută reluare a hiturilor din trecut. Apar și artiștii din anii 60-70. Patty Pravo a avut un recital de hit-uri. I Giardino dei Semplici, Wilma De Angelis (65 de ani de carieră)….cu orchestră pe scenă, muzică…O plăcere să revăd Tavares cu perioada Saturday Night Fever.
* Portarul Râmniceanu de la Viitorul era invitat la DigiMatinal. Nu-i grav că face dezacorduri, dar să te lauzi cu număril mare de jucători furnizați de Academia lui Hagi loturilor de juniori și de tineret fără să spui ce rezultate catastrofale au avut e de mare jenă. Cr. Bivolaru e aproape zilnic la DigiSport atacând Steaua și FRF pentru că nu lămurește povestea campioanei. Nu era corect, profesional, ca în studio să fie și M. Stoica sau cineva de la Steaua? Și ce dacă e Viitorul campioană? Faza e consumată. Tot aiurea e pentru oricine. O echipă are golaveraj mai bun, victorii mai multe și puncte egale cu alta și totuși nu e campioană. Asta nu îi deranjează pe prea subiectivii ciripitori? Cineva de afară s-a uitat la clasamentul nostru și a întrebat dacă e greșeală de tipar. Era un iubitor de fotbal din occident. Cum să-i explic regulamentul odată ce nici șefii nu-l cunosc?
* Simona Halep ajunge în a doua finală. După Madrid, acum la Roma. Naum a observat cât de mult contează sfaturile lui Cahill. * Finala a fost tristă. Primul set câștigat destul de ușor. 5-3 pentru Simona și o răsucire de gleznă, o entorsă, schimbă tot. Să pierzi setul de la 5-2 cu 5-7 e grav. Putea abandona, dar n-a făcut-o. A jucat un decisiv penibil, apăsător, pierdut cu 1-6. Svitolina a bătut două jucătoare accidentate în două jocuri esențiale. După Muguruza, a fost Halep!
* La DigiSport se dă un meci inutil. Timișoara joacă pentru Cupa Ligii cu Dinamo. Cei de la Timișoara consideră că adevărata finală va fi marți când se pot salva de la retrogradare. Trist. Oamenii vin numai când e ceva ură la mijloc ?  În minutul 32 era deja 2-0 pentru Dinamo. Așa a rămas până la final. Public puțin, dar vesel și cântător.O competiție cam inutilă care nu a adus nici prea mult  public, nici satisfacții. O echipă din play-out, cu meciuri de jucat rămase, ce să facă? Gabi Balint a subliniat corect că e o competiție fără miză…Dinamo a luat primul său trofeu după 5 ani!
* Te cunosc de undeva (A1) nu mă mai atrage și regret. Hrușcă și Șeicaru  (Vârciu și Andrei) mai mult de băcălie decât de imitat…Am preferat un meci spectacol dintre N. Djokovici și D. Thiem (un puști foarte bun). Primul set s-a terminat cu 6-1…Al doilea merge clar în favoarea sârbului, în zi bună! Finală între generații, Djokovici- Zverev.  * Câștigă tinerețea în două seturi. Asta da, surpriză!  Zverev e mult mai înalt decât Nole! * Calitatea proastă a terenurilor de la Roma a generat multe accidentări.
* Surprinzător de slab a jucat Steaua la Cluj în finala campionatului de baschet maculin. Rar vezi atâtea ratări de sub panou. Se joacă 3 din 5, nu e totul pierdut, dar două înfrângeri în deplasare pot fi decisive. Clujenii au avut aruncări de 3 puncte multe și au câștigat meritat dar la limită. Public excelent!
* A3 se războiește acum cu RCS-RDS. Nu e de mirare!
* Dumitru Dragomir a fost la B1TV și a explicat în stilul său cu zeci de paranteze cum stau treburile cu RCS-RDS, cu Antena Grup și alții. S. Mânăstire a încercat să-l aducă la lumină, dar n-a reușit. La câte acuzații plutesc în jurul lui D.D. este capabil să povestească orice.
* La Cinemax era Mașina de bani cu Julia Roberts și George Clooney...bun film! Nu-l văzusem.
* La emisiunea-concurs de umor de la A1 nu se prea râde. Un pardox, nu? Analizele superioare ale condamnatului Cheloo, glumele Deliei și comentariile acide ale lui Bedreag ocupă mare parte din timp. Apropo. De ce Delia și aici? Doar pentru că are față, că râde haios?
* Lumea lui Banciu este titlul cel mai exact de pe piața media. El vorbește despre sine foarte mult. Cel puțin duminică seara. ”Nu -s șpăgar! Ei se tem de mine”!
*RealitateaTV se ocupă duminică seara de Arhiva SIPA. Subiectul a fost tocat toată săptămâna ce s-a dus. Îl văd reactivat pe A. Pavelescu. Nu mi-a lipsit logoreea lui. Și lipsa totală de politețe..

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here