TUCĂ DISTRUGE INTERVIURI, MIREL „OARECUM” SELECȚIONER ș.a. 23.11.

0
290

 TALE QUALE LA RAI1

O emisiune de la Rai1 pe care o tot recomand. Servește muzica italiană, aduce imitatori foarte buni, voci deosebite. Unul l-a imitat pe Drupi (Piccola e fragile) perfect. Agostino Penna a ajuns pe locul trei. Era unul dintre câștigătorii edițiilor trecute. I-a mai imitat cu succes  pe Dalla, Phil Collins, Renato Zero… E un Te Cunosc De Undeva mult mai bine și mai muzical executat. Au mai fost imitați Lara Fabian, Mina, Anna Oxa, Ultimo, Nada, Alexia, Ghali ș.a. Vă sugerez să încercați, când aveți ocazia.

LIPSA DE RĂBDARE A LUI TUCĂ UCIDE INTERVIUL

L-am urmărit pe Andrei Ursu (fiul disidentului Gh. Ursu, asasinat în 1985) și m-am enervat de lipsa de informare și intervențiile total aiurea și nepoliticoase ale lui Tucă. A. Ursu semnala absența volumelor de la C.N.S.A.S. Pagini falsificate, sustrase. Procesul nu s-a terminat nici acum. Criminalii au fost achitați recent. Omul a subliniat clar că securiștii din trecut sunt activi și azi, înfiltrați în toate structurile, inclusiv în justiție. Tucă ar trebui să știe cum e, în Caracalul natal era un loc prielnic  pentru diverși voiculești. Gheorghe Ursu a murit pe 17 noiembrie, familia a fost anunțată abia pe 19. Avea 59 de ani și a murit din cauza violențelor torționarilor de la Rahova. A. Ursu trăiește în S.U.A. și vrea să dovedească existența represiunii, deși justiția din 2020 nu vrea să accepte acest fapt evident. E imensă nevoie de adevăr. Un interviu ratat!

AVEM SAU N-AVEM ANTRENOR LA NAȚIONALĂ?

Despre Mirel ”oarecum” Rădoi (folosește în exces oarecum, adesea fără sens)ar fi multe de spus. ”De ce-Ball” a afirmat că nu crede că rămâne. Marele Florin Prunea știe sigur că pleacă la Craiova: 300%. Culmea e că naționala cu Rădoi (nu a lui, cum zic ziariștii) arată tot mai rău. Invenții, experimente, sau pur și simplu căutări, cu peste 50-60 de convocați, fără speranțe pentru un viitor apropiat nu pot susține o abordare optimistă. A început jocul de-a fetițele pudice. Eu nu plec, dar dacă FRF mă dă afară…La rezultatele obținute și la calitatea prestației echipei nu există loc de întors. Dacă ești de bun simț, pleci, dacă F.R.F. vrea performanță, îl demite. Mă puteți contrazice cu argumente. Mirel e de toate, dar nu e copt pentru a fi selecționer al naționalei României, țară cu un fotbal mediocru. Cu Jocurile Olimpice mai vedem. La cât de repede i s-a dus entuziasmul, zâmbetul, cheful de comunicare, poate îi trece și apetitul olimpic.* ”De ce Bulă” Rădulescu e deranjat și de plecarea lui Tătărușanu, că este comod, că mai putea juca și la 35 de ani, în timp ce Naum se întreba dacă e normal ca la U. Cluj să tot vină jucători de peste 30-35 de ani cum sunt Tamaș sau Goga. Unii și-au amintit de Buffon sau de Ibrahimovici. Brusc, la vârste ne comparăm cu cei mai mari din lume. Ăștia sunt jurnaliștii care au contribuit din plin la consolidarea mizeriei din fotbalul nostru. Gică Popescu a început să muște. Nu mai e acel domn blând. Nu înțelege de ce s-a retras Tătărușanu, odată ce la Milan e doar rezervă. Poate omul are bun simț, te-ai gândit dle Popescu? Consideră că nu merită să fie convocat!

S-a purtat banderolă de doliu la Belfast. Pentru cei 11 de la Piatra Neamț? Dar toți cei doborâți de Covid/19 nu meritau?  Sau doar la incendii, cutremure, morți violente avem empatie și gesturi de respect, compasiune?

LAMENTĂRILE ETERNE ALE LUI PETRESCU

Nu există săptămână fără ca Dan Petrescu să se plângă de ceva. Mai nou, dacă trece de UTA (echipă recent promovată) e un miracol! N-are oameni, joacă prea mult, arbitrii îl chinuie, totul e împotriva lui! * A cobit, a pierdut de la UTA cu 1-0 la Cluj!

NOUA VEDETĂ A TELEVIZIUNILOR

Iohannis are și ore de prânz. Azi de la Rm Vâlcea (19.11).E Ziua Cercetării!  Cercetarea trebuie sprijinită. A afirmat că economia își revine, sau chiar și-a revenit. Sau n-am auzit bine? * Președintele s-a declarat optimist moderat în baza măsurilor luate (20.11). Lucrurile vor arăta și mai bine. Campania de vaccinare este o chestiune de securitate națională. La discuții vor participa, în afară de mine și cutare…cutare… E genială formularea. Adică el convoacă și precizează că va fi prezent?  Un ego în plină umflare, de aici și aparițiile zilnice la televizor?

RESPECT PENTRU PRIMA JUCĂTOARE A LUMII

Mi-a plăcut cum a vorbit Cristina Neagu. Acum au primit salariul pe luna iulie. E primul salariu din sezon. Oboseală, lipsa unor jucătoare, accidentări, Covid. A supărată că au pierdut cu Rostov. Ea a dat 11 goluri. E modestă și autocritică. Colegele n-au mișcat, iar antrenorul mi se pare total neadecvat misiunii. Urmează Europenele. Nu sunt optimist, dar cine știe? Un Om cum e Cristina merită o echipă mult mai bună. Iar dacă noul Primar General nu vrea să mai finanțeze echipe, să anunțe și să le lase pe fete să plece!* ”Dacă vreți să găsiți un țap ispășitor”, zicea Adi Vasile! Nu, nu vrem. Vrem un antrenor care știe ce înseamnă om la om la cel mai bun adversar, care știe s-o invețe pe Perianu să se apere, fără să iar trei galbene în 20 de minute, care știe să indice pasa la extreme, care învață să joace în viteză, care pune la punct o apărare agresivă ș.a.m.d. Ne plângem la fotbal că suntem mici, iar la handbal ne plângem că suntem prea înalți, corpolenți și lenți. Nu de țapi avem nevoie, ci de antrenori inteligenți și eficienți.* Presa confirmă că sunt 5 luni de restanțe pentru jucătoarele de la CSM.

TURNEUL CAMPIONILOR NEOBSERVAT?

Turneul masculin de la Londra mi s-a părut pierdut în anonimat, dacă mă iau după presa noastră în ansamblu. Eurosport a transmis toate partidele, chiar și pe cele de la dublu.  În GSP de sâmbătă la pagina 12 un articol informa despre ATP Finals. Se anunțau meciurile zilei precum și programul de televizare. Dar câți cumpără, ca mine, GSP sâmbăta? D. Thiem a trecut de N. Djokovici cu 7-5, 7-6 după un joc spectaculos și echilibrat. Dacă nu joacă Simona, tenisul nu există pentru 90% dintre presupușii iubitori de sport de la noi.* Nadal și Djokovici au fost eliminați în semifinale de Medvedev și Thiem, care au jucat finala duminică sera. Primul set l-a luat Thiem cu 6-4, apoi a pierdut 6-7 și s-a jucat decisivul. Echilibru teribil. Rusul a luat Trofeul!

BRAVO, BRĂILA!

Cât e de penibil Costi Prună (am prins la Digi4) cu auoleurile lui intens repetate. Nu are tonus, dar disperările îi sunt profunde, sunt mereu acolo. Niciodată nu știi dacă a fost sau nu gol, dacă nu te uiți. Am urmărit Dunărea- Viborg HK...a fost înfiorător aooo…Uneori aveam impresia că Prună a adormit. Offff...Duminică se joacă returul,tot la Brăila. Importantă e victoria fetelor de la Brăila asupra unei echipe titrate din Danemarca. 26-24! (în minutul 50 era 22-23). Al doilea joc a fost mai clar în favoarea Dunării: 32-28! Comentatorul de la Look are și el exclamații, dar într-un registru diferit, ceva mai adecvate. Danezele au acceptat ambele jocuri în deplasare pentru că au mers la victorii sigure.

Munți de gunoaie lângă București (Digi24). Cine ne scapă? ”Vreți să rezolvăm totul într-o noapte?”

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here