HOLBĂRI OCAZIONALE…20.05.

1
278

INCOERENȚĂ

M-a șocat să văd că TVR1 dă știri din ziua precedentă vineri dimineața vineri la Telejurnal. I se ura succes lui Esther Peony, vedeam declarațiile lui Conchita (cu ținută masculină), invitații la vot către românii din diasporă. Chiar dacă scrie într-un colț reluare, nu e penibil? La 9,30 reiei știrile de seară? Mai ales după eșecul nostru la Eurovision?

Despre Eurovision nu scriu aici. Am avut trei seri, nopți de Foc de P.A.E. cu sute, mii de participanți. Ajunge! Nu cred că în 2020 voi mai face așa ceva. Dacă nu se schimbă radical sistemul de votare, dacă nu se reveni la MUZICĂ, prefer să las loc altor evenimente!

Luis Lazarus a comentat pe B1TV (pe 19.05). Se spunea acolo, printre altele, că Ester avea origini evreiești. A criticat și el juriul străin de la București. Nici piesa Olandei nu e cea mai bună, dar în Scandinavia publicul votează masiv! El a criticat și heavy-rotation-ul de la posturile de radio românești. Mirela Dinică (tot o specialistă din monden) crede că noi am participat de la primele ediții la Eurovision. Vă dați seama? Mergem de 64 de ani! Îl regretă pe Dan Manoliu. Să nu ne retragem, dar să ne bazăm pe public mai mult. Au zis câte ceva valabil dar pe sărite, aberând intens!

Piesa României a prins locul 13 în semifinală cu 71 de puncte. Nu e foarte rău!

ADRIAN DESPOT NU CÂNTĂ LA ELECTORALE!

Invitat la RealitateaTV (19.05) a explicat cu argumente de ce nu acceptă să cânte oriunde. Artiștii de mainstream pot face orice. ”Noi ne chinuim și ne zbatem, ne punem prea multe probleme”. Nu-s mulți artiști rock cu discurs inteligent și clar. În politică se vinde orice. Agramați fără suflet, scandalul, personaje insalubre, totul se vinde. Contează propriul exemplu pentru a schimba ceva. Mă bucur că Adi Despot a rămas egal cu sine.

 

CSM BUCUREȘTI A LUAT CUPA CHALLENGE

Nu fetele, băieții. Nouă victorii în cea de-a treia competiție europeană. Nu e rău, dar handbalul masculin ar trebui să producă mai mult.

EMISIUNE NEȘTIUTĂ DE MINE

La TVR2 am descoperit o emisiune care se vrea de divertisment. Era o reluare vineri dimineața. OanaApp cu Oana Mareș. Avea doi asistenți tăcuți și exotici, invitate din modă, din muzică. Zâmbete false, întrebări înțepate, aroganță, aplaudaci pe modelul ProTV, A1 și Marina Almășan. Difuzarea inițială a fost în seara precedentă înaintea semifinalei Eurovision pentru că O.M. a pus-o pe o invitată să-i ureze succes domnișoarei Peony. N-a fost de bun augur. Nu cred că voi dori să mai văd emisiunea cu Mareș reșapată!

CEVA BUN!

E.U. Yes la Vot de la ProTV e un proiect real, o campanie cu substanță. Aflăm ce fac miile de români din Italia. De ce se duc acolo, cât câștigă, cât muncesc… Reportaj profi!

O SCRISOARE PIERDUTĂ LA TVR1

Mereu o plăcere! Ce distribuție, ce lume pe scenă! Cred că am văzut spectacolul de vreo 10 ori și nu regret! Luni seara, pe 20 mai. N-a fost ”duminica orbului” în 1990?

NU VA MAI FI  FOTBAL LA STEAUA

Mihai Stoica a dat explicații decente și a felicitat adversarii care au luat titlul. Despre antrenor la FCSB s-a discutat mult. El, marele Meme, nu se mai bagă pentru că, recunoaște, n-a fost inspirat în ultima vreme. A anunțat că NU va mai sta pe banca tehnică. Nu pentru că n-ar fi legal, ci pentru că s-a săturat să tot fie înjurat de toți suporterii. Radu Paraschivescu a zis exact: ”Piesa e aceiași, afișul e același, autorul e același, se schimbă doar rolul secundar. Indiferent cine vine, tot așa va fi.” Marcel Pușcaș la Pro-X a zis ceva mai plastic. Dresorul de animale de la Circ se ocupă de ele, le hrănește, le pregătește zilnic, iar înainte de spectacol vine directorul și le dă mâncare bună.La show, animalele îl vor păpa pe dresor.* Nu cred că Edi Iordănescu e o soluție pentru FCSB. * Niciun antrenor nu e o soluție pentru Sf. Gigi B. El trebuie lăsat singur, cu banii lui, cu familia lui, cu oile lui. De 4 ani nu e capabil să ia titlul, să ia cupa, să facă nimic. Asta e limita lui și trebuie lăsat în lumea lui! Când se gată delirul mistico-financiar-fotbalistic, FCSB va lua titlul!

Daniel Stancu (vorbitorul de la CFR) a devenit brusc arogant. Era de așteptat.Un tip mai antipatic rar vezi la DigiSport. Pe lângă el, Decebal Rădulescu e un scump. Un deceniu bun pentru clujeni. 5 titluri, 3 supercupe, o singură dată a făcut 10 puncte în grupe europene…Frumos. De acord. Contează câte puncte vor veni anul acesta.

MITOCANII PE BANII NOȘTRI

Am văzut o intervenție mârlănească a lui Nicolicea la B1Tv. Mânăstire a savurat totul, deși era gazdă și avea în studio invitați care au fost spulberați de nesimțirea celui de la telefon.

TENISUL NE DĂ ȘI PAUZE

Foarte plăcut interviul celor de la DigiSport cu Mats Wilander. Omul explică succesul, normalitatea Simonei, pasiunea cu care joacă și admiră sprijinul pe care-l are peste tot în lume din partea fanilor! A subliniat și faptul că înălțimea e un handicap, pe care-l compensează prin deplasare foarte bună. Wilander o consideră favorită la Roland Garros (afirmația apare în GSP unde articolul e semnat de Luminița Paul).

Halep la Roma a pornit cu 6-2, după care a pierdut cu 7-5 la cehoaica Vondrouchova. Apoi au început durerile, contracturile…și pierderea setului cu 6-3. A fost dezamăgitor. Mihaela Buzărnescu a mers mai dedeparte după ce a doua adversară a abandonat ( Ostapenko și Goerges).Apoi a pierdut la japoneza Osaka (prima din lume în acest moment). Au fost partide de mare spectacol la acest turneu, dar și multe retrageri, abandonuri. Pare un turneu destul de prost organizat, adesea rudimentar.

GUȘĂ VREA SĂ FIE ÎN PRIM PLAN

La RealitateaTV , Gușă apare și la 9,10 dimineața telefonic sau înregistrat. Tot despre Coldea, Udrea, Oprea, Maior, Kovesi, tot despre campania electorală din 2009. Nu mai există limite în penibil. Se făcea și un promo intens pentru o întâlnire explozivă (cum altfel ?) de vineri seara cu T. Băsescu.* Am văzut emisiunea electorală cu Gușă-Băsescu (față în față după 17 ani) abia duminica. TB pare să fie singurul politician care știe politică externă. Cel puțin știe să explice coerent cum e cu rachetele rusești…Cum e necesară colaborarea U.E. Azi, fiind fragmentată, Uniunea are dificultăți mari…Statele Unite ale Europei este proiectul pe care-l susține!* Altfel, discuția a fost foarte interesantă iar Băsescu a spus multe despre 2009, despre numiri, despre ce va fi…A fost o eroare trimiterea lui Maior la Washington. Eroarea comisă de Iohannis, exact cum, recunoaște TB că a comis-o și el la vremea lui. Au vorbit și despre foști Pediști…Și nu s-au certat deloc!

SEBASTIAN GHIȚĂ SE CERE ÎM PRIM PLAN

România TV, foarte sus clasată în topul audiențelor ( o mare mirare pentru mine), are la matineu o duduie care vorbește aproape șoptit, nenuanțat, trebuie să umbli la volum, contrar ricanărilor nocturne ale doamnei Crețulescu. Firește că se dau înregistrări zilnice cu S. Ghiță care vorbește despre cine? Kovesi, Udrea (apare și ea telefonic din Costa Rica), Maior. Udrea despre Kovesi zice că e o frustrată. Ponta declară dna Kovesi a fost la multe întâlniri private.* Nu se știe încă dacă Udrea va primi azil politic în Costa Rica.* L-au pierdut pe Mazăre polițiștii noștri? Nu e clar nimic, deși la România TV fratele lui declara că Radu e închis acolo, în Madagascar, dar nu l-au găsit organele de la noi.

Digi24 are știri cu sens, utile. Nu înțeleg cum de nu apare acest canal în presupusul Top20 al audiențelor. Probabil că oamenii nu-și doresc așa ceva. Am văzut mai multe reprotaje realizate de Sanda Nicola legat de venirea Papei în România. Alte posturi nu par interesate de acest eveniment.

Despre Răzvan Ciobanu se vorbește mai mult acum decât în toată viața lui. RomâniaTV se hrănește din cazul morții lui. Poliția, avocații, presupușii prieteni au mereu ceva de spus. Jurnaliștii (mai ales cei de la Antene alde Mara Bănică sau Capatos), avizații multifuncționali, au versiuni, bănuieli, informații.* Pe 20.05. la Capatos (Antena1) scria pe ecran” Ce a făcut Răzvan câteva ore înainte de accident ?”

România a importat Mazăre din Madagascar, via Franța. Și uite așa, procesul lui Dragnea a trecut în ceață, s-a mai amânat puțin, adică forever. Toate posturile au comentat intens…

S-a terminat G.O.T. Ce ne facem? Mie nu mi-a plăcut finalul. Nici altora!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here