HOLBĂRI OCAZIONALE

0
26

watching-tv 1Am decis să nu comentez emisiunile electorale, nici nu prea mai am răbdare să le urmăresc. Sunt toate fără conținut, gândite prost, neatractiv. E vina ambelor părți. A gazdelor și a invitaților. Așa că voi vedea, până pe 11 decembrie, mai mult sport, film și divertisment, când găsesc!
Mare belea cu parada militară de 1 Decembrie. Liste cu invitați care omit o serie de lideri neagreați de Președinte. Pare o decizie abuzivă și nefirească. Tot abuziv e să discuți despre așa ceva ore întregi!
TVR2 devine tot mai prietenos pentru mine. Duminică dimineața transmite polo. Steaua -Dinamo. Grafica e imposibilă, meschină prost plasată. Nu vezi scorul, minutele, dacă nu te duci lângă ecran. Hai, că nu e greu să faceți ceva decent și estetic valabil! Narcis Șelaru este în continuare singurul comentator de polo de la noi…din păcate. Vorbește mult și adesea aiurea…Este 10-4 când mai e o repriză de joc.
La TV5 Europe am văzut un program mereu bogat. Actrița Chantal, solista Zaz, corul de copii Kids United și mulți alții au prezentat cărți, concerte, spectacole de teatru. Meme le Dimanche e un model bun pentru noi.
Te Cunosc de Undeva pare un proiect obosit. Maria Buză și Pepe mai aduc puțină veselie. Jurații sunt deja epuizați, nu mai au inspirație. Personajele propuse sunt stranii, unele perfect necunoscute (mie). Șerban a fost un solist Prodigy convingător. A fost și un Freddie Mercury  destul de reușit cu Liviu Ionescu. Aspect și gesturi apropiate…Să amintesc de nume din lăutărie, folclor sau manele nu se face. Păcat. Un proiect ofertant este distrus chiar de producători. Ediția de data viitoare include un duet inexistent Aurelian Andreescu, Angela Gheorghiu, apoi Bonnie Tyler, Ella Fitzgerald, Carmen Miranda, Marylin Monroe , Sava Negrean,Alice Cooper. Dealtfel ruleta nu mai există nici formal. Cineva cu voce acordă rolurile stabilite.
Atacurile din toate părțile la adresa ”guvernului de tehnocrați” sunt prea numeroase pentru a fi firești. Cu acea statuie a lui Brâncuși au luat leapșa rău de tot. Un imbecil a dat ideea, iar oamenii cu carte au sărit patriotic la salvarea patrimoniului cultural. Vorbele grele emise de băieții pătați din politica noastră sună de-a dreptul hilar. Ghiță îl acuză pe Cioloș că a vrut să fure banii de statuie! Un superdelator are grija banului public. Faptul că ăsta e liber e semnul că nu avem Justiție nici decentă măcar.
Bobonete a reluat Jocuri de celebritate la ProTV. O emisiune care m-a amuzat. Are iz de jocuri de cabană. Echipele lui Ipate și Strunilă…Au câte o invitată neștiută de nimeni, dar asta nu contează…
O seară frumoasă ne-a oferit Steaua. După e repriză jalnică, a revenit și a bătut Osmanlispor cu 2-1. Șansele de calificare sunt puține, dar pentru moral a picat bine de tot. *Astra a jucat la Viena. A fost condusă, a egalat 1-1, a avut om în plus din minutul 65…În min 88 era 2-1 pentru Astra după un gol Budescu și iată o victorie importantă. Un joc bun cu A.S. Roma și Astra merge mai departe. Declarațiile belicoase ale lui Șumudică nu se justifică, dar altfel nu se simte bine.
La filme am ajuns semidependent de ”Regina”, ”Spartacus” și NCIS Los Angeles de pe unul dintre AXN-uri. De fapt se dă pe Black, Spin și simplu, parcă! Mai este și unul în franceză, tot polițist și Rex în italiană. Mi-am lărgit orizontul!
Dinamo a bătut la Voluntari dar un gol a fost precedat de un aut nesancționat. Acum urmează ciocnirea cu Steaua. Viitorul lui Hagi a urcat pe locul 3.
Am văzut mai multe biografii ale lui Fidel Castro, recent decedat. Un revoluționar dintr-o familie înstărită devenit tiran comunist. E bine că se spune câte ceva despre acest personaj care a marcat istoria modernă a lumii. La Realitatea a fost cea mai concisă prezentare.
Madam Bulai, sociolog de felul ei, s-a dezlănțuit, atacând Radioul public, pentru că vezi Doamne, s-a jeluit săptămâni întregi din cauza dispariției taxei Radio-TV. Cică ”se gudură pe lângă putere”! De 26 de ani au fost toate puterile posibile. Păi nu sunt numite politic consiliile ? Nu așa e legea? PDG-ul nu e numit și el, respectiv ales de membrii C.A.? S-a referit la numărul mare de salariați și aici poate avea dreptate. Dar fără argumente, doar cu lozinci populiste. Duduia era foarte pornită pe Radio, deși subiectul lansat de B1TV se referea la o presupusă situație de cenzură la TVR! * N-ar fi fost corect, jurnalistic vorbind, ca cei doi din studio (Bulai și A. Vulpescu) să primească o replică din partea unui reprezentant al SRR?  Eu înțeleg că ei sunt invitați permanenți ai unor posturi private de unde primesc, probabil, de-o bere acolo, dar să ataci tocmai RRA care la performanțe nu poate fi contestat de absolut nimeni, mi se pare ipocrizie fără limite!  Înțeleg că duminica nu prea iese lumea grea din casă, dar să pui să comenteze orice subiect două persoane prea des indecente în abordări, e un pas neinspirat. B1TV nu se poate opri din drumul său la vale!
TVR2 îi aduce în casele noastre pe Paula Seling, Ovi, Raoul, Adrian Romcescu, Alexandra Velniciuc, Sanda Ladoși cu moderator superagitat, Adrian Enache. Un program de divertisment simpatic. Bun pentru duminică! Dacă ar fi să comentez unele rubrici, n-ar fi drăguț din partea mea. Partea cu play-back e stupidă, mai ales că e o trupă bună în studio!
Regretabil că Polivalenta de la Cluj nu este plină la Trofeul Carpați la handbal fete. S-au săturat localnicii de atîta bine?
 
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here