HOLOGRAF LA CINEMA (26.10.2010)

0
60

Cronică de Andrei Partoş
 
Ideea bună a lui Aurel Mitran s-a dovedit a fi eficientă. După Al. Andrieş, Nicu Alifantis, alţi prieteni au ajuns pe intima scenă a cinematografului copilăriei mele. Spun asta pentru că locuind (o vreme), în Piaţa Romană mergeam la film numai la Studio, Patria şi Scala… Asta până-n 1990 când mersul a cinema a fost înlocuit de tv…
Holograf a mai cochetat cu ideea de unplugged parţial în 1996 , adică numai 69%… aşa că a avut timp să se antreneze timp de 14 ani pentru acest proiect…
Am fost a doua seară. Ca să fiu sigur că oamenii au trecut de emoţii şi că-i prind în stare perfectă… Am aflat de la organizatori că prima a fost reuşită, cu ceva mai puţină lume, dar foarte caldă şi ceva mai reactivă. Am zărit multe figuri cunoscute. Dacă pe 25.10 a fost Tăriceanu, pe 26 a venit S. Vlădescu… dar şi Cristina Şincai (Realitatea), Andrei Duban cu iubita, Alexandra Ungureanu, Anca Lupeş (producător executiv al albumului „Pur şi simplu”), oameni din trustul MediaPro, din TVR, din presă, soţiile artiştilor de pe scenă, sponsori grei, multe doamne precum şi domnişoare eterne… Am primit revista Kamikaze, apoi şi 24-Fun… Se puteau achiziţiona CD-uri Holograf şi cărticele cu partituri şi texte…
Sunetul a fost fără cusur, deşi e o sală greu de sonorizat (Stage Expert îşi respectă blazonul), iar atmosfera a fost extrem de plăcută de la bun început. Dan Bittman avea scaunul cel mai înalt (aşa se poartă la unplugged) şi a fost mult mai firesc , mai degajat decât la Dănutz Srl. Şi într-o excelentă formă vocală! Colegii săi n-au prea vorbit, aşa că el a ţinut legătura cu poporul. Tino Furtună, Marius Baţu (a avut dreptul la o piesă proprie, „2000 de ani”), Edi Petroşel, Romeo Dediu, Mihai Coman (ce voce are omul acesta!) Mugurel Vrabete şi percuţionistul Emil Soumah au asigurat fluenţă şi profesionalism întâlnirii cu bucureştenii. Totul s-a filmat din multiple unghiuri. Eu am avut parte de un reflector permanent în ochi, ca la procuratură, dar am suportat cu stoicism.
Concertul a demarat cu Taina, Ştiu cine sunt, Primăvara începe cu tine (dealtfel 15 piese de pe albumul cu acest titlu, din 2009 au figurat în recital), Dragostea mea şi cu „Fericire în dar” (piesa reclamei Millenium)… Vă dau lista integrală imediat. Atmosfera s-a încins treptat, dar de ridicat în picioare şi cântat cu elan, oamenii s-au decis abia după vreo 10 piese. A surprins plăcut participarea, la unele piese a grupului instrumental Quartelle (domniţe suave cu viori şi violoncel).
La ultimele 5 piese foarte puţină lume mai stătea pe scaune (altfel, foarte confortabile), iar bisurile au fost fireşti. Cred că lumea ar mai fi vrut măcar vreo 20 de minute în plus, dar n-a mai fost loc, orele de contract cu sala trebuie respectate.
Muzică românească, romantism, trăiri intense (dacă mă gândesc la câteva figuri transpuse) bucurii şi amintiri de tot felul. A fost o seară de marţi fără ceasuri rele, numai bune şi foarte bune! Vă recomand de acum să luaţi DVD-ul, dacă va apărea, când va apărea!
M-a bucurat să revăd mulţi oameni ai Costineştiului cum ar fi Pino-Florin Hinodache (omul cu multe camioane), Dana Ţocu (care n-a stat în primul rând, ca Anca Lupeş)… Am întâlnit-o şi pe Orlanda Deladi, fosta mea colegă de la P.R.&S şi Vox Pop Rock, acum producător de evenimente la Stage Expert.
Setlist:
Taina
Ştiu cine sunt
Primăvara
Fericire în dar
Fără ea
Doar o viaţă nu-mi ajunge
Aşa frumoasă
2000 de ani (Marius Baţu)
N-am iubit pe nimeni
Vine o zi
Inima mea nu e întreagă
Dimineaţă în altă viaţă
Am rămas doar noi
N-am ştiut
Şi băieţii plâng
Romeo şi Julieta
Vreau o minune
Undeva departe
Ochii tăi
Să nu-mi iei niciodată dragostea
Ţi-am dat un inel
Dincolo de nori

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here