CRONICA DE SPECTATOR: Jean Michel Jarre la Sala Polivalentă din Cluj (11.11.2016)

0
42

sursă foto: Getty
sursă foto: Getty

Am primit impresii de la o prietenă a emisiunii care a fost la concertul lui Jean Michel Jarre. Puteți citi mai jos:
Jean Michel Jarre a susținut un concert extraordinar la Cluj pe 11 noiembrie, iar Sala Polivalentă a fost neîncăpătoare. Concertul a reunit trei generatii: copii, parinti si bunici pentru a asculta, a vedea și a simți o feerie muzicală. Ne-am bucurat împreună de:
-Peste 6.000 de secunde , de lumini, culoare si efecte speciale irepetabile.
-Peste 6.000 de secunde de sunete si senzatii de exceptie , lasere si efecte 3 D .
Din recital nu au lipsit nici piese vechi de pe  albume precum  “Oxygene”( 1976 )  sau  “Equinoxe” (1978). care au ridicat sala in picioare, nici compozitii mai noi incluse pe cel mai recent album, “Electronica”, care au  creat o atmosfera specială. Ascultându-le parcă am uitat să respirăm.
Una dintre surprizele concertului a fost „prezența” virtuală în show a lui Edward Snowden, într-o piesă inspirată de IT-istul american, al cărui chip şi cuvinte au fost imprimate pe sistemul de plasa de leduri, un ecran gigant. O alta surpriza a fost o invitatie în „bucătăria”, după cum a spus chiar Jean Michel Jarre. Prin intermediul unei camere atașată ochelarilor săi ne-a aratat fiecare miscare din timpul mixării piesei. De asemenea, spectatorii au fost incluși în show în momentul în care pe ecranul gigant au fost transmise imagini în timp real cu cei din sală.
Jean Michel Jarre a oferit două bisuri la Cluj. La a doua revenire pe scenă, artistul ne-a făcut un cadou deosebit. A cântat în premieră o piesă care va fi inclusă pe viitorul album, Oxygen 17, care va apărea pe piață în 2017.
În încheierea grandiosului spectacol de muzică, sunet, lumină și culoare, Jean Michel Jarre a mulțumit spectatorilor clujeni în limba română și a promis că va reveni. Noi îl așteptăm cu nerăbdare.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here