Ileana Lucaciu la Psihologul muzical (ediția 730 – 24.09.2016)

0
141

Ileana Lucaciu la Radio RomaniaÎncep cu o precizare esențială. Cutremurul de la ora 2,12 l-am trăit în fața microfonului, semnalând în secunda cu pricina că este cutremur. Cu calm, fără panică. La vreo 5 minute a venit și colegul Dan Georgescu de la Știri și a informat cu date exacte  asupra seismului. Așadar R.R.A. a fost singura și prima instituție media aflată la datorie!
 

Jon Anderson
Jon Anderson

O ediție care a început cu o nouă piesă lansată de Leonard Cohen și a continuat cu vizita un critic de teatru, cronicar valoros, susținător al teatrului românesc: Ileana Lucaciu. Încă un debut spectaculos în emisiune. Nu cunosc mulți critici de teatru cu studii de specialitate, dar cu siguranță Ileana Lucaciu este una dintre cele mai consecvente, mai atente la fenomenul teatral. A făcut jurnalism de calitate, iar acum are un blog „Spectator” de profil. A comentat Galele tinerilor actori HOP organizate la „Vox Maris Grand Resort” în ultimii ani de către U.N.I.T.E.R. Ne-a recomandat spectacole, actori, evenimente. Au fost multe întrebări avizate, fapt care m-a făcut să fiu mândru, din nou, de ascultătorii R.R.A. Îl cunosc pe soțul Ilenei încă din anii facultății,Bogdan Lucaciu fiind un psiholog recunoscut de breaslă. Fiul, Tudor Lucaciu, este operator de film de mare talent, director de imagine, iar fiica este coregraf, activând acum în străinătate. ȘiIleana Lucaciu a trecut cu calm peste momentul cutremurului. Invitata ne-a propus o serie de piese interpretate de Adriano Celentano, The Beatles, Nat King Cole, Louis Prima, Nicu Alifantis, ABBA, Harry Belafonte ș.a.
 
FOTO GettyImages/Gulliver
FOTO GettyImages/Gulliver

Am avut un interviu în exclusivitate cu Jon Anderson, fost vocal al grupului Yes, care a lansat recent un album alături de Roine Stolt. Merită să ascultați întregul material, precum și muzica propusă.
 
Top5 Sentimental a aparținut grupului irlandez U2. Primele clasate au fost 1. With Or Without You, 2. I Still Haven t Found What I m Looking For, 3. Where The Streets Have No Name.
 
Agenda pop-rock include nume ca Anda Călugăreanu, Ștefan Elefteriu, Pasărea Rock, Domenico Modugno, Ian Hunter ș.a.

Audio:

 
 
 
 
Selecția mesajelor (au fost aproximativ 300 de mesaje)
Cristina Ina Numai de bine să aveți parte!
DeeDee Aţi auzit că vine Justin Bieber?????? E adevărat??
Amalia Bine ai venit, Ileana Lucaciu! Ce bucurie!
Tania, Ucraina Wow! Nu mă aşteptam să o aud pe Ileana Lucaciu, dar mă bucur foarte mult!
Mădălina Îi urez bun venit invitatei! Mă bucur că este cu noi în această noapte!
Patricia, Sao Paolo Bun venit invitatei! Aşadar vom vorbi despre teatru! Super!
Arici Ţepos Am o întrebare pentru invitată: A scris vreodată vreo cronică pe care a regretat mai apoi că a publicat-o?
Patricia, Sao Paolo În 2016, are nevoie teatrul să se reinventeze? Adică, în film actorii sunt ajutaţi de efecte speciale, există acum animaţii, filme 3D sau 4D… Dar teatrul nu are la îndemână astfel de tehnici.
Gigi Stralis Voi ne tineti treji toata noaptea pe drumurile europei.bafta in continuare va ascult cu drag.
Manu Chețan Bună noapte!Bun venit invitatei! Ştiți ce cu spor merge munca ascultând „Psihologul muzical” :)?
Black Eloise Musical-ul este tot teatru?
Paula Când eram mică ţin minte că părinţii mei se uitau la TVR la teatru… se difuzau piese de teatru parcă în fiecare zi de luni… Acum am văzut că TVR are un proiect: „Teatru în TVR” şi mă întrebam de ce nu mai sunt difuzate piese de teatru aşa cum se făcea cândva?
Elena Care credeţi că este cea mai mare calitate a lui Horaţiu Mălăele? L-aţi văzut şi în roluri dramatice? Sau doar în comedii?
Boogie Am o întrebare complicată (cel puţin pentru mine)… Toate iubitele mele vroiau să meargă la teatru… Iniţial am zis că e semn bun, sunt fete culte… Pe urmă am observat că eram târât doar la piesele unde juca Marius Manole. Apoi, am aflat că fetele mergeau pentru el. Dvs înţelegeţi care-i nebunia asta cu Marius Manole?! Că eu nu prea mă prind…
Black Eloise Simplul zvon că vine Justin Bieber în România a cutremurat Pământul… Vă daţi seama ce va fi când ştirea va fi confirmată?! :))))
Alina, Franţa M-am mutat în Franţa în urmă cu 11 ani. Ţin minte că în prima săptămână am cutreierat străzile Parisului în lung şi-a lat. Într-una din zile era pe Champs Elysees… Am văzut un domn care mi se părea foarte cunoscut. Iniţial m-am gândit că e cineva din România, vreo cunoştinţă. M-am dus spre el, dar când m-am apropiat, am fost întâmpinată de doi bodyguarzi. Şi mi-au zis: „Monsieur Delon nu veut pas parler”. Mi s-au înmuiat genunchi şi am plecat. Cum vi se pare Alain Delon ca actor?
Cristian Răducan Horatiu Malaele a jucat intr-un rol tragic in filmul  „Pentru Patrie”…
Tiberiu Un mare artist! Jos pălăria!
Yanni, Grecia Senzaţională voce! L-am văzut de două ori în concert: o dată cu Jean Luc Ponty şi a doua oară cu Rick Wakeman. De excepţie!
Andrei Stoenescu, Sibiu Vă mulţumesc din suflet pentru şansa de a-l asculta pe Jon Anderson la radio!! M-aş bucura să-l revăd la Bucureşti. L-am văzut la Sala Radio. A fost un concert extraordinar!
Doiniţa Psihologul muzical este singura emisiune care ne oferă astfel de clipe minunate! Să ştiţi că ascultătorii apreciază efortul dvs de a ne aduce în case chiar şi artişti care nu urmează să vină în România!
Niko, Milano Eu sunt cel mai fericit om de pe Pământ! Aţi făcut interviuri cu artiştii pe care îi admir cel mai mult: Peter Hammill şi Jon Anderson. Dacă îl veţi prinde la telefon şi pe Robert Fripp, voi fi în al 9-lea cer! Mulţumesc încă o dată!
DeeDee Dar… vedeţi… depuneţi eforturi să ajungeţi la cei care nu vin în România… Dar… suntem şi noi pe recepţie… Miley Cyrus, Lady Gaga, Rihanna, Justin… îi iubim pe toţi… Aţi putea încerca şi cu ei, nu?
Bowie-fan Mulţumesc pentru surpriza cu Jon Anderson! Mi-a plăcut foarte mult piesa cu Roine Stolt!
Florentina Aceasta este singura emisiune care chiar ţine cont de opinia ascultătorilor! Interviul cu Jon Anderson a fost excepţional! Ştiu că faceţi tot posibilul să ne aduceţi în case artişti mari internaţionali! Mulţumim!
Livia Mulţumesc pentru U2!!! Cea mai bună trupă!
Amalia Bono este iubirea mea din perioada de liceu! Aveam camera tapetată cu postere cu U2 şi Bono!
Vicky Mişto piesa cu Ian Hunter! Nu ştiu cine este… dar sună bine!
Veronica, Cluj Ei, uite că la asta nu mă aşteptam! Steven Tyler cântând piesa Janis!
Nedelcu Lucian Mihai Si eu am avut o experienta extraordinara, la repetitiile cu „Cabala bigotilor,” in regia regretatului Alexandru Tocilescu. O experienta formidabila, cu actori proaspat veniti de la Teatrul Tineretului, din Piatra Neamt, cum era Uritescu, alaturi de monstri sacri, ca Octavian Cotescu. Toca s-a ranit, la un moment dat, cu cioburile unui pahar, pe care l-a spart, intr-un moment de furie, pentruca nu iesea o scena. Actul de creatie artistica este cea mai grea munca. Mai grea decat munca in mina!
Razvan Toma Andrei, au trebuit să treacă 730 de emisiuni ca să ai și un cutremur în direct. Cred că e un new entry. Asta ca să și glumim puțin.
 
sursa (pentru audio): Radio România Actualități

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here