Ileana Popovici la Psihologul muzical (Radio Romania Actualitati)

0
172

Ileana Popovici
Ileana Popovici în studioul RRA

A fost o reală surpriză pentru multă lume prezenţa în studio în premieră a unui om de televiziune, de muzică şi de film: Ileana Popovici! Acum 20 de ani a fost invitata emisiunii „Vineri noaptea în direct” (pe atunci eram corealizator alături de Lucica Popescu Moraru), iar în urmă cu 15 ani s-a mutat cu soţul în Italia (la Sanremo). Ne-a relatat cum a ajuns în lumea filmului, cum a lucrat ca ilustrator muzical, cum a debutat în Televiziune încă din 1966, cum a colaborat cu Richard Oschanitzky, care i-a fost mentor. În memoria lui „Ricci” ( care a plecat dintre noi în 1979) va realiza o culegere cu piese rare. Şi-n emisiune a adus astfel de rarităţi. Am vorbit despre coloana sonoră a filmului „Septembrie”. Piesa titulară compusă de Adrian Enescu e interpretată de Ileana Popovici şi Mircea Baniciu. Ne-am referit cu plăcere la Geo Costiniu şi Anda Onesa. La numai două zile distanţă am aflat că Geo ne-a părăsit definitiv! Dumnezeu să-l odihnească!
 
 
 
Toto Cutugno
Toto Cutugno, interviu exclusiv la Radio Romania Actualitati

 
 
În ultima oră a emisiunii puteţi asculta un interviu exclusiv cu Toto Cutugno.
 
 
 
 
 
 
 
Aici puteţi (re)asculta ediţia:
http://www.romania-actualitati.ro/invitata_ileana_popovici-55140
 
Mai jos puteţi citi câteva mesaje primite în timpul emisiunii:
 
Marian Sorin Radulescu: Deşi am descoperit-o pe Ileana Popovici în câteva din filmele populare din anii 70 (Accident, Zile fierbinţi, Pentru patrie, Capcana mercenarilor, Mihail – câine de circ), iar apoi pe genericele ale unor filme (în calitate de ilustrator muzical), am avut o adevărată revelaţie să o regăsesc – după 1990 – în trei din filmele româneşti-far din anii 60-70 care folosesc, într-adevăr, un limbaj cinematografic de şcoală superioară: Reconstituirea (de Lucian Pintilie), 100 lei (de Mircea Săucan), Filip cel bun (de Dan Piţa) – infinit mai puţin cunoscute (poate doar Reconstituirii să-i fi fost onoarea reparată, după douăzeci de ani de interdicţie) decât producţiile „cu subiect” şi pentru „marele public” amintite mai sus. M-am bucurat să o reîntâlnesc pe Ileana Popovici şi în câteva piese jazz de Richard Oschanitzky de la începutul anilor 70, care ar merita din plin să fie relansate. Mi-aş dori să o ascult pe Ileana Popovici povestind pe larg despre ceea ce a însemnat pentru dumneaei întâlnirea cu Mircea Săucan la 100 lei. Mai ales că se ştie extrem de puţin despre acest film de scandal care, din nefericire, a pus capăt carierei regizorale a lui Săucan. Mulţumesc.
Nelu Stoian: sunt ionut …. sunt la Modena, nu ca ii tin parte Ramonei, dar la toate posturile din Italia s-a zbatut pt cauza romanilor …doamna Ileana Popovici isi aminteste acele vremuri cu cazul Mailat…..respect si felicitari pentru emisiune.
Magda: Îmi place foarte mult de invitata dvs! Felicitări pentru această noapte!
DarkAngel: Superbă noapte! Îmi place să vă ascult povestind! 🙂
Ma numesc Aurelian, dinBucuresti, 35 ani. Ascult emisiunea dvoastra foarte des si mi place f mult. Imi place mult Renzo Arbore si as vrea s-o intreb pe invitata dv daca l-a intalnit si cum e privit in Italia? Multumesc!
Oprescu Neculae, PLEASA  -PH: Suntem multi cei care ascultam radio ROMÂNIA actualitati. Îmi place foarte mult muzica italiana si m-as bucura sa-l aud pe DOMENICO MODUGNO.
Diana: Ce părere aveţi despre copiii marilor artişti italieni: Albano, Cutugno, Celentano, Morandi? Ei pleacă la drum cu un handicap: vor fi mereu comparaţi cu părinţii… Credeţi că au vreo şansă să îşi depăşească părinţii?
Robby: Deci de la Sanremo au învăţat gondolierii să facă playback! :)))
Ana, Bologna: Jurnaliştii italieni nu înţeleg nimic! Sunt naşpa! Ei nu l-au înţeles niciodată pe Toto! Dar noi ştim să-l apreciem!
Sanda: Bună! Mă bucur mult că aţi difuzat Toto!
Elena, Buc: Nu am auzit niciodată piesa aceasta! Mulţumesc pt difuzare!
Doina, Buc: Mulţumesc! Sunteţi super! Mi-a plăcut interviul! Şi piesa difuzată!
Crina: Buna seara domnule Partos, buna seara cu drag si deosebita admiratie, invitatei Dumneavoastra, doamnei Ileana Popovici, careia ii multumesc pentru faptul ca nu am sa uit niciodata secventele din filme cu Domnia Sa…ochii sai atit de frumosi…coafura deosebita… Mi-a fost dor de Dumneavoastra..
NICU POPA – BOTOSANI: Va sarut mina cu tot respectul pe care-l meritati, doamna Ileana Popovici. E o mare bucurie sa va auzim ! Ma gindesc la „Albumul duminical” si ma intreb cum a fost posibil ca TVR-ul sa ajunga in halul asta ?! O, tempora !… Va rugam sa ne spuneti de unde putem cumpara albumul aniversar UCIN. Cu tot dragul va saluta!
Didina Ciulu: E prima dată când ascult piesa aceasta a lui Toto! Mulţumesc! Are un text foarte emoţionant! Mulţumesc!
Simona, metalfan: David rules!!! I love Whitesnake!!!
Boogie: Rockerimea se mobilizează mereu! 🙂 Mulţumesc pt Snake!
Irina, Parma: Concluzia este că Toto este un om deosebit! Vă mulţumesc pentru piesa difuzată!
Cristina, metalfan: Super topul Whitesnake! Mulţumesc!!
Georgia-Corina: Felicitari Iulia, aplauze domnului Partos ! Cu multumiri
Nicu, Austria: Un gånd bun,o îmbrătisare si multe sărutări frumoasei Ileana Popovici, pe care am iubit-o in taina pe vremuri. Sanatate si Succes pe viitor! Un fan
Vicky: E genial! între două piese Whitesnake strecuraţi un text din care eu nu înţeleg mare lucru… E complicat… dvs de regulă vorbiţi pe înţelesul tuturor… da’ la ştiri nu prea vă iese :)))))))))
Mihnea: Nu credeam că va fi o baladă pe primul loc.
Dede: E foarte funny partea cu ştirile :))
DarkAngel: E mişto… îmi place că vă străduiţi să fiţi serios când citiţi ştirile! :))
Mihaela: Felicitări! Mi-a plăcut! Şi topul şi interviul şi invitata! Să ştiţi că m-a bucurat mult vocea lui Toto! Mulţumesc!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here