Ileana Şipoteanu, Dumitrana şi Dumitru Lupu la Psihologul muzical (ediţia 648 – 28.02.2015) – AUDIO

0
250

Dumitru Lupu si Ileana Sipoteanu la Radio Romania
Dumitru Lupu şi Ileana Şipoteanu la Radio România

A fost o ediţie specială de Mărţişor. Nu puteau lipsi piese tradiţionale ca „Ţi-am luat un mărţişor” (Nicolae Niţescu) sau o piesă nouă ca „Mărţişorar” (Mircea Baniciu).
Ne-a vizitat familie frumoasă de oameni ai muzicii. Ileana Şipoteanu şi Dumitru Lupu au venit în premieră alături de fiica lor Dumitrana Teodora Lupu (20 de ani). Ei locuiesc la Constanţa, dar de dragul Radio România au făcut acest drum. Dumitrana a anunţat  că a decis să se specializeze în regie (e studntă în primul an), deşi s-a lansat de mică pe scena muzicală, având peste 100 de piese în repertoriu. Dumitru Lupu ne-a oferit numeroase creaţii în primă audiţie cântate de Ileana, Dumitrana, dar şi de Aurel Neamţu, Florin Apostol sau George Pălănceanu (Georgian). Nu puteau lipsi, la insistenţa ascultătorilor, şlagărele îndrăgite ca „Valsul valurilor” , „Ce mult te-am iubit”,  „Mă-ntorc la tine mare albastră” sau „Hai vino iar în gara noastră mică”. Printre colaboratorii de frunte ai compozitorului se află şi mereu tânărul Alexandru Jula!
 
 
Dumitrana Lupu la Radio Romania
Dumitrana Lupu la Radio Romania

Subiecte dezbătute au fost numeroase: de la Eurovision la X Factor sau Vocea României, la nevoia de Mamaia ca festival de creaţie, la şansele tinerei generaţii, difuzarea muzicii româneşti ş.a. Printre preferinţele propuse de musafiri, cu precădere de Dumitrana, s-au aflat Maroon 5, Holograf, Tom Jones, 3 Sud Est.
 
 
Aproape 350 de mesaje demonstrează că interesul pentru acest gen este încă mare din partea tuturor generaţiilor.
Agenda pop-rock” a inclus piese cu Jose Feliciano, Train, Adi Manolovici şi Gabi Nicolau, Rezident Ex, Ray Wilson, Kid Rock, Scorpions  ş.a.
TOP 5 Sentimental” vă oferă un  un buchet ales de votanţi cu piesele grupului Santana. Primele locuri au fost ocupate de 1. Black Magic Woman, 2. Europa, 3. Samba Pa ti.
 
Audio:

 
Selecţia mesajelor (aproximativ 350!)
Maria, Madrid, Spania: Gândurile mele bune se îndreaptă către voi!
Didina Ciulu: Excepţional concertul lui Toto Cutugno! Am lacrimi în ochi! Absolut sublim momentul cu Ciobănaş cu 300 de oi!
Mirela, Milano (de data asta la Bucureşti): De nedescris concertul lui Toto!! Excepţional publicul din România! O sală plină! Atmosferă de vis!! Ce mă bucur că sunt acasă!
Oana, Bucureşti: Foarte bună şi traducerea de la concertul lui Toto!! Chiar nu am mai avut nimic de râs! Nu ştiu cine a tradus, dar e bine că am scăpat de Bădescu şi că Toto s-a ţinut de cuvânt, a făcut aşa cum a zis săptămâna trecută în interviul dvs: nu a mai fost nimic de râs!
Arici Ţepos: Bun venit Dumitrana! Să ştii că şi eu i-am scris mamei mele cândva un bileţel ca cel pe care l-a postat doamna Ileana Şipoteanu pe Facebook! 🙂 🙂 Mă bucur că eşti şi tu cu noi!
Teddi, Londra: Bun venit familiei Lupu! Am o primă întrebare: au urmărit festivalul Sanremo?
Mihaela Cucorada Oameni MINUNATI! O familie frumoasa!
Niko, Milano: Vă salut şi eu! Sunt la Bucureşti… cu mama… pentru că tata nu a vrut să-l vadă (din nou!) pe Toto Cutugno… aşa că mi-a revenit mie sarcina de a avea grijă de mama! A fost frumos concertul!
Vicky: Bun regăsit! Şi eu am fost la concert! Cu bunica! Foarte frumos a fost! Pe ea a apucat-o plânsul la un moment dat… eu am intrat în panică pentru că nu ştiam ce a păţit… Dar ea nu avea nimic… doar îşi amintea de bunicul! Uneori cred că o face special ca să mă sperie pe mine!!
Gabriel Tomescu CU MULT DRAG MII DOREAM , SI CU MULT DRAG VA ASCULT , STIMATE DOMN , ANDREI PARTOS , SINCER , VA IUBESC , SI VA MULTUMESC ! O FAMILIE DEOSEBITA , LE DORESC MULTA SANATATE , FERICIRE SI IMPLINIRI IN VIATA . TOT RESPECTUL !
Eugen: O ador pe Ileana Şipoteanu! Vă rog să difuzaţi şi Valsul valurilor!
Adrian Ivanitchi Daca imi aduc bine aminte Mitica a cantat cu marele poet Cezar Ivanescu in proiectul „La Baad” precum si cu grupul Rod folk grup din Giurgiu. Oare sunt asa a fost? Cu multumiri si succes!
Speranţa, Iaşi  Vă pup! Pentru Ileana Şipoteanu, Dumitrana Lupu şi Dumitru Lupu, o primăvară frumoasă şi La mulţi ani!
Angela Elisabeta Lungu În sfârşit, nu mai dorm şi mă pot bucura şi delecta cu mărţişoarele sonore ale magicului psiholog! Felicitări şi mulţumiri pt.eleganţa şi rafinamentul inconfundabil! Heartfelt thanks!
Va saluta Vlad de la Farmacia Muzicala, seara asta de la cabana Diham, unde se va tine pana duminica festivalul-concurs de CANTECE DE MUNTE „Martisorul Muntzomanului”
Dorel din Aurach, Germania Va iubesc emisiunea pe voi  si muzica cu care  mi am trait tineretea! Lungiti emisiunea! va ascult de fiecare data! inca odata va spun: va iubesc pe toti care faceti emisiunea !
Lavinia Ban: Succes familiei Lupu cu proiectele pe care le au! De Dumitrana îmi amintesc de când urmăream Mamaia copiilor. Filmele de animaţie o atrag din punct de vedere profesional? Ce regizori şi actori preferaţi are? O primăvară cu multe zâmbete vă doresc!
Paula: Eu prefer să vină la Eurovision artişti super-cunoscuţi. De exemplu, Marea Britanie a demonstrat că ţin la ideea de „melodie”. Să ne amintim de piesa lui Andrew Lloyd Webber, de Engelbert şi de Bonnie Tyler. Piesele lor aveau melodie. La fel şi Patricia Kaas. Aveau un refren, îţi rămâneau în minte! Nu au fost piese excepţionale, dar erau cu mult peste nivelul concursului din anii respectivi! Singura care nu m-a impresionat a fost Anouk, dar ea e „certată” în general cu melodia, deci nu mă aşteptam să facă o concesie atunci!
Marius, metalfan: După ce mă căsătoresc cu Cristina, vreau şi eu să am curajul să stau lângă ea şi să spun că nu „are o voce extraordinară”… şi ea să nu arunce cu nimic după mine! :))))
Arici Ţepos: Să nu mai spuneţi nimic nasol despre vocea doamnei Şipoteanu! Este fabuloasă!
Angela Lungu Deşi sunt prof.de engleză, sunt absolut de acord cu Ileana-ar trebui să ne prezentăm cu text cântat în română;ca specialist afirm categoric că orice text sună cel mai bine în limba în care a fost gândit iniţial. Tradus, textul pierde sonor dar poate atrage public străin prin sens. Susţin texte în română pt.că îşi păstrează frumuseţea sonorităţii.
Ankka Iorgu: Vă rog frumos să difuzaţi şi piesa Hai vino iar în gara noastră mică! Este una dintre preferatele mele! Cum l-aţi cunoscut pe Gabriel Dorobanţu? Piesa a fost scrisă special pentru el?
Raluca: Doamne… câte lupte trebuie să dea un compozitor ca să îi dea un şlagăr unui solist…. Nu credeam că poate fi atât de greu!
Anca, Brăila: Foarte frumoasă emisiune! Andrei te ascult de doi ani şi este o mare bucurie şi plăcere pentru mine emisiunea ta! Felicitări şi multă sănătate!
DarkAngel: Pentru mine, piesa de referinţă din repertoriul doamnei Ileana Şipoteanu este Valsul valurilor… Eu cu această piesă o identific, nu cu piesa Ce mult te-am iubit! 🙂
Emilia: Nici nu ştiu cum de mi-a scăpat această piesă de la Sanremo… Am fost atât de atentă la Nek încât.. se pare că nu am dat atenţie suficientă celorlalte piese! Foarte frumoasă, într-adevăr, piesa propusă de la Sanremo de invitaţi!
Oana: Cu Marina Scupra în ce relaţii sunteţi? Aţi colaborat? Ea mai cântă?
Georgica ARHIP  Am 63 de ani si sunt un fan de o viata o iubesc si ii doresc multa sanatate si sa ne mai cinte si sa ne incinte inca 50 ani.Va rog unde gasim cd. cu ILEANA SIPOTEANU Cu toata dragostea
Nicoleta: Am o întrebare pentru Dumitrana: care sunt piesele preferate dintre cele compuse de Dumitru Lupu? Mă refer la piesele compuse pentru Ileana şi pentru alţi solişti.
Mihail Turturică Wowwwww – ce dictie perfecta are Dumitrana ! Frumoasa melodie !!!
Vicky: Patti Smith o cânta şi o cântă în continuare! 🙂
Tudorel: Sunt şofer de tir. Vă ascult mereu şi când sunt în cursă şi când sunt acasă! Mi-au plăcut invitaţii din această noapte!
Matilda, Craiova: Am ascultat pe site-ul dvs interviul cu Joan Baez. Excepţional! Mare bucurie mi-aţi făcut! Poate veţi mai programa piese cu ea pe viitor!
Manuela, Barcelona: Nici nu ştiu când au trecut 5 ore! Aşa se întâmplă când avem muzică de calitate!
Robby, Reşiţa: Foarte tare piesa trupei Scorpions!
Cornel, Brăila: Sună bine de tot piesa lui Manolovici! Merita să intre în concurs!
Nelu, Focşani: N-am închis un ochi în această noapte! Vă mulţumesc din suflet! Mi-a mers la suflet toată muzica difuzată!
 
sursa: Radio România Actualităţi

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here