IMORALITATEA SE VINDE

0
59

maria olaru aProbabil că voi supăra o serie de persoane, asociații, grupuri de ipocriți. Dar merită. Numai cine n-a făcut sport în viața lor poate crede că în copilărie antrenorii nu te înjură sau altoiesc, sau pedepsesc. Dacă Maria Olaru a așteptat să scoată o carte după 15 ani de la anii de performanță, înseamnă că e vorba de o sctructură murdară, profund imorală. Tolontan e de exact această tipologie și urăște visceral tot ce ajunge sus. Bellu și Bitang sunt antrenorii care au dus-o pe Olaru spre medaliile de care e atât de mândră. Dacă o băteau și o trimiteau acasă putea scrie o reclamație atunci și oamenii erau pedepsiți de justiție. O putea face și după ce a luat medaliile, dar a tăcut. După 2002 avea timp destul să povestească ce dorea. Olaru se referă la anii 1992-96, când se putea face scandal în presă mai ușor ca acum. Ce vrea Olaru? Să vândă cartea, să pună la pământ și mai ferm gimnastica românească, cea care i-a dat ei posibilitatea să apară azi în presă și la televizor. Am găsit și articolul lui CTP despre acest scandal și mi se pare cât se poate de adecvat percepțiilor mele. Cei doi antrenori sunt expuși din nou, deși au mai fost astfel de atacuri de-a lungul anilor și totuși la ei a apelat Federația când gimnastica a ajuns la pământ. O marfă bună pentru A3, pentru Gazeta sporturilor și Tolontan. Am văzut și la DigiSport atitudini vehemente la adresa antrenorilor. Probabil că despre dezinfectanți nu mai e nimic de spus. Să nu uităm că Bellu a fost o vreme în echipa lui Băsescu, așa că asta nu se iartă.
Declarațiile doamnei Lipă (persoană care nu-mi place și asta nu pentru trecutul și prezentul ei dinamovist) sunt perfect justificate, când vin de la un mare sportiv. Culmea, se dau pe post vorbele ei când era pauza de emisie. De ce și-ar da demisia dna Lipă? Poate pentru problemele din sport, da. Poate pentru slaba prezență la J.O., dar pentru o opinie de acest gen, de ce? Părinții și copiii pot, puteau să intervină atunci când era cazul, nu după atâția ani. Nu părinții vor să profite de pe urma talentului copiilor lor? Dacă nu făcea performanță, fata asta nu avea niciun motiv să-și toarne antrenorii după atâția ani.
Au început și psihologii de tv gen papagalul Ilie Marinescu să exprime opinii. O rușine pentru breaslă. Se generalizează, se aberează. Eu nu-s adeptul violenței în educație, dar sportul e un fenomen total diferit, unde cei mici de 5-7-9 ani nu acceptă regulile de disciplină impuse , vitale. Culmea, astrologul Minerva a fost singura care a vorbit cu echilibru despre fenomenul coerciției în activitatea sportivă de performanță! A intervenit la B1 și Mariana Bitang. A precizat că Olaru a lucrat și cu alți antrenori. A avut și părinți. Nimeni nu te obligă  să faci sport!  Cu astfel de dezbateri imbecile s-a mai tăiat elanul a câteva mii de părinți de a-și duce copiii la sport.
Marketing în toată regula. Maria Olaru, care n-a mai activat în sport de peste 14 ani e născută pe 4 iunie. La mulți ani!
 
 
Și aici aveți opiniile  lui C.T. Popescu
http://republica.ro/maria-olaru-adevaruri-nesincere

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here