Impresii după cea de a doua ediţie a Festivalului: „Cernavoda veselă – Umor fără frontiere”, 6-9 oct 2022

Relatare scrisă de Viorel Gaiță

0
116

Impresii după cea de a doua ediţie a Festivalului: „Cernavoda veselă - Umor fără frontiere”, 6-9 oct 2022Festivalul Național de Umor Cernavodă Veselă a debutat joi 6 octombrie 2022, ora 19.00 pe scena Casei de cultură I.D. Chirăscu din Cernavodă, cu proiecția filmului Airplane. A doua zi, Festivalul a continuat cu proiecția filmului Nice Guys, tot la ora 19.00. Concursul de umor cu premii, Cernavoda Veselă, care a debutat în cea de a treia zi de festival, sâmbătă, 8 octombrie a cuprins următoarele genuri:  monolog, stand-up comedy, povestire, secvențe non-verbale, dans comic, cuplet, parodie muzicală sau orice alt act artistic care să genereze umor. Durata maximă: 10 minute.

 

Actorul Andrei Duban, prezentatorul acestui Festival, a introdus mai întâi, cu veselie şi aplomb, juriul format din: Ovidiu Ianu (actor, producător de emisiuni TV de divertisment), Dragoș Stoica (actor) şi Viorel Gaiţă (realizator şi producător de emisiuni TV de divertisment). Juriul a avut o misiune aproape imposibilă şi anume aceea de a alege doar trei câştigători din cei 14 participanţi talentaţi veniţi din toată ţara (București, Bacău, Caracal, Brăila, Iaşi, Craiova, etc.). Pentru o totală transparentă, notele au fost date pe loc fiecărui concurent (de la 1 la 20), imediat după terminarea actului artistic, cu un mic comentariu din partea juraților. Până la urmă cei trei câştigatori au fost:

Petrică Iştoc, locul III, Paul Mirea, locul II şi Bobi Dumitraș, locul I.

 

În același timp, tot joi incepând cu ora 17.00, în foaierul Casei de Cultură a debutat expoziția de caricaturi și portrete semnate de trei dintre cei mai buni portretişti ai momentului: Marian Avramescu, Avram Iancu și Leonte Năstase. Pe tot parcursul desfăşurarii Festivalului, cei care au făcut micul efort de a veni în foaierul Casei de Cultură din Cernavodă au avut bucuria de a pleca acasă cu câte un portret stil caricatură, realizat pe loc, cu mare talent, de către unul dintre portretiştii de seamă mai sus enumerați.

 

Duminică 9 octombrie 2022 a fost ziua a IV și ultima a Festivalului național de Umor: „Cernavodă veselă”, ediția a II-a. Seara de umor a debutat în forță la ora 19,00 cu piesa de comedie “Rude cu nevastă-mea”, în regia lui Dan Tudor. Foarte pe scurt, ca să nu va stric plăcerea și să descoperiți și voi piesă, cei care nu ați ajuns duminica seara la teatru, va spun doar că este vorba despre un profesor universitar căsătorit cu o femeie de afaceri înstărită. Când soția pleacă într-o călătorie, profesorul o conduce la avion, iar după ce o vede urcată, agață de pe stradă o tânăra, pe Julie, pe care o interpretează Laura Cosoi.

Nu e vorba neapărat despre o experiență de infidelitate clasică, pentru că profesorul nu prea știe ce să facă cu față. De fapt, ar vrea foarte multe – și să o plimbe, să o ducă la cinema, să stea de vorba. Dar – ce să vezi – avionul n-a plecat, așa că soția se întoarce acasă și îi prinde pe cei doi împreună. E momentul când se dezlănțuie jihadul și lucrurile se complică din ce în ce mai mult. Profesorul încearcă să-și treacă amanta drept fiica, apare și o familie de columbieni traficanți, o mama, 2 polițiști, cu toții angrenați într-un carusel de situații halucinante și incredibil de amuzante, regizate de un maestru al comediei, Dan Tudor.

Vă aşteptăm cu drag la ediția a III-a a Festivalului „Cernavodă Veselă – Umor fără frontiere”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here