IN MEMORIAM IOAN GYURI PASCU (31 august 1961 – 26 septembrie 2016)

0
1644

 

Ioan Gyuri Pascu la Radio Romania 2012
Ioan Gyuri Pascu la Radio Romania 2012

Pentru cei care vor să-l asculte pe Ioan Gyuri Pascu vorbind, povestind, glumind, aveți aici 4 ipostaze diferite (ediții din 2008, 2012, 2013 și 2014) ale unui OM și ale unui ARTIST complex.

Ioan Gyuri Pascu la Psihologul muzical (19.01.2008)

 

Ioan Gyuri Pascu la Radio Romania 2008
Ioan Gyuri Pascu la Radio Romania 2008

În deschiderea emisiunii, a intrat în direct (telefonic), Flavius Buzilă (trupa Hara). Gyuri a stat alături de noi până la ora 3.00.

Audio:


sursa (pentru audio): Radio România Actualități

Ioan Gyuri Pascu la Psihologul muzical (30.09.2012)

Ioan Gyuri Pascu la Radio Romania 2013
Ioan Gyuri Pascu la Radio Romania 2013

Proaspăt revenit din SUA, Ioan Gyuri Pascu ne-a povestit ce a ascultat acolo, ne-a oferit cu generozitate piese de pe albumele achiziţionate. Ne-a vorbit și despre călătoria în Irlanda, unde participase la un workshop de creaţie şi ne-a relatat cum a decurs activitatea, cum a ajuns acolo, fiind profund impresionat de muzicalitatea irlandezilor. A fost foarte amabil cu noi şi ne-a cântat câteva piese noi în direct. Am beneficiat şi de câteva înregistrări recente. A impresionat în mod deosebit o compoziţie specială pentru fiica sa, Iarina Pascu (15 ani). Micuţa pianistă urma să participe la un concurs internaţional în Olanda.
Printre amintiri de la Costineşti şi proiecte legate de Distractis, am ascultat câteva piese, care vor figura pe un nou album, ca: „El Tango”, „La modă”, „Real Love Blues”, „My Little Song Flies”, „Caută inima” sau „Nu te lăsa!”. A argumentat şi de ce scrie versuri mai mult în limba engleză, pentru cei care şi-au exprimat nedumerirea în acest sens. Au fost zeci de întrebări pentru Gyuri, iar el a răspuns tuturor.
Bogăţia de subiecte abordate mă determină să vă recomand ascultarea cu atenţie a orelor pe care Gyuri Pascu le-a petrecut în Studioul 31 al R.R.A. Tot Gyuri ne-a propus piese cu John Spillane (irlandez întâlnit la Dublin, un cant-autor autentic, de urmărit), Lucy Rose (un album lansat acum câteva zile) sau Demi Lovato (preferata Iarinei).
Audio:

sursa (pentru audio): Radio Romania Actualități

Distractis la Psihologul muzical (23.03.2013)

DISTRACTIS la Radio Romania 2013
Câţiva dintre membrii grupului Distractis: Ioan Gyuri Pascu, Silviu Petcu şi Cristian Greţcu au venit în studioul emisiunii „Psihologul muzical”. Au fost trei ore de umor şi bună dispoziţie. Fireşte că am avut parte de parodii de colecţie din anii 2003-2005, de amintiri legate de Costineşti, de Serbările mării unde Silviu era Neptun, iar Cristi era şeful Agenţiei matrimoniale. Gyuri a început colaborarea cu Divertis tot la Costineşti. Am depănat amintiri frumoase împreună, pentru că de-a lungul anilor am colaborat des.

Audio:

sursa (pentru audio): Radio România Actualități

Pe 19 iulie 2014, Ioan Gyuri Pascu a fost în emisiune alături de Cătălina Beţa, Paul Mustaţă şi Zoltan Butuc

Cătălina, Gyuri, Paul şi Zoltan la RRA
Cătălina, Gyuri, Paul şi Zoltan la RRA

*Iniţiativa unei întâlniri inedite îi aparţine lui Paul Mustaţă, cel care se ocupă de Asociaţia Şcoala de vară de la Cumpătu (Sinaia). Ne-a furnizat amănunte despre sesiunea de toamnă, despre marele George Enescu, despre intenţiile Asociaţiei. În calitate de impresar se ocupă de Cătălina Oana Beţa (născută pe 7 ianuarie 1982) o tânără extrem de talentată, absolventă de psihologie a Universităţii de la Iaşi. Cei doi s-au împrietenit cu Ioan Gyuri Pascu (o prezenţă mereu tonică în orice emisiune) şi cu actorul Zoltan Octavian Butuc (născut la Braşov pe 2 iulie 1969), cel care asigură vocea semnalelor (voice over) de la Radio România Actualităţi.
Audio:

sursa (pentru audio): Radio România Actualităţi

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here