ANALIZĂ Vocea României, a doua şansă pentru cântăreţii deja cunoscuţi

0
54

cristina balan vocea romaniei 2015 (400 x 600)Articol preluat din Adevărul
Tot mai mulţi cântăreţi cunoscuţi la începutul anilor 2000 doresc să revină în atenţia publicului, încercându-şi norocul pe scena show-ului „Vocea României“.
Odată cu succesul înregistrat de Cristina Bălan, fostă membră a trupei Impact şi câştigătoarea sezonului trecut al show-ului „Vocea României“, mai mulţi artişti care s-au bucurat de faimă în trecut, dar despre care nu am mai auzit nimic în ultima vreme, au îndrăznit să-i urmeze exemplul şi să încerce o relansare în muzica românească prin intermediul emisiunii de la Pro TV.
(…)
Comentatorul muzical Andrei Partoş este de părere că prezenţa artiştilor cunoscuţi în acest tip de emisiune ţine mai mult de strategia producătorilor de a face show, însă nu consideră că acest lucru este neapărat benefic pentru imaginea acestor cântăreţi şi nici pentru încrederea pe care publicul o are în acest show.
„Faptul că vin artişti consacraţi poate fi o şansă pentru ei, dar este cu două tăişuri, pentru că dacă unul cunoscut este eliminat din prima, cum se va simţi? Nu e plăcut să te expui, dar probabil că miza este să mai apară, să-i mai vadă lumea, să mai fie invitaţi la câte o emisiune. Dacă producătorii show-ului sunt binevoitori, prind şi nişte contracte şi îşi rezolvă problemele. Pentru noi, ca spectatori, nu este în regulă pentru că ai tendinţa să compari un profesionist cu un amator, ceea ce e total neetic. Producătorii organizează totul în aşa fel încât să asigure un spectacol digerabil şi de succes. Pe lângă doi debutanţi buni mai băgă şi un consacrat şi atunci riscurile sunt mai puţine. Nu sunt convins că pentru toţi este de bine. De exemplu, despre solistul de la El Negro nu poţi să zici că are probleme. El cântă în continuare şi faptul că nu e în prima linie nu înseamnă că nu e bun. S-a expus inutil“, este de părere realizatorul emisiunii „Psihologul muzical“ difuzată pe Radio România Actualităţi.
Au artiştii consacraţi un avantaj în faţa amatorilor? „Nu, dimpotrivă, s-ar putea să-şi creeze chiar un dezavantaj. E greu să crezi că antrenorii nu recunosc o voce arhicunoscută chiar dacă stau cu spatele. Evident că ei ştiu cine sunt aceşti cântăreţi. Te face să înţelegi că e doar un joc şi atunci nu mai iei în serios nimic din ce este acolo“, a mai spus Partoş.
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://adevarul.ro/entertainment/tv/analizA-vocea-romaniei-doua-sansa-cantaretii-cunoscuti-s-ar-putea-nu-toti-sa-si-creeze-dezavantaj-video-1_57e818a65ab6550cb8fb4e50/index.html

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here