Începerea școlii: Nu se mai permite purtarea măștilor textile / Cum se vor desfășura orele de sport

Articol preluat de pe site-ul HotNews

0
60

Începerea școlii: Nu se mai permite purtarea măștilor textile / Cum se vor desfășura orele de sportPrincipalele modificări față de anul trecut sunt următoarele:

  • – se va opta pentru participarea zilnică cu prezența fizica a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ cu respectarea tuturor normelor de protecție na cand incidenta cumulata în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate se mentine sub 6 la mia de locuitori
  • – când incidența trece peste 6 la mia de locuitori, lucrăm acum cu două posibile scenarii:
  • – unul este trecerea în învățământ online integral sau sistem hibrid cu învățământ online pentru copiii care sunt nevaccinați și netrecuți prin boală și posibilitatea de a continua învățământ față în față pentru copiii care sunt vaccinați sau trecuți prin boală în ultimele 180 de zile.
  • – referitor la măsurile de protecție se menține obligația purtării măștii în spațiile închise. În spațiile deschise, masca nu este obligatorie, cu excepția ceremoniei de deschidere a noului an școlar pentru că acolo anticipăm că vor avea loc aglomerații de persoane și că nu se va putea menține corespunzător distanțarea fizică.
  • – activitatea sportivă se poate desfășura preferabil în spații exterioare, iar dacă condițiile meteo nu permit se poate desfășura în interior, până la incidența de 2 la mie fără masca de protecție.
  • – suplimentar față de ce a fost prevăzut în anul anterior, măștile utilizate de către elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, precum și la nivelul universităților și facultăților, trebuie să fie măști de uz medical. Deci nu se mai permite utilizarea măștilor textile.
  • – Avem în vedere această modificare și aceste mențineri ale mijloacelor de protecție, deoarece cifrele privind incidența și severitatea infecției cu COVID-19 la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internațional cât și la nivel națioanl. ce vedem în aceste zile sunt rate crescute de infectare la copiii infectați cu COVID-19.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.hotnews.ro/stiri-educatie-24995875-video-inceperea-scolii-nu-mai-permite-purtarea-mastilor-textile-cum-vor-desfasura-orele-sport.htm

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here