Industria concertelor, pierderi de miliarde de dolari din cauza interdicţiilor impuse de autorităţi

Articol preluat de pe site-ul Adevărul

0
137

Potrivit unui studiu al Pollstar, industria concertelor ar putea pierde anul acesta 9 miliarde de dolari dacă interdicţiile impuse de autorităţi din cauza Covid-19 nu vor fi ridicate în următoarele luni. Suma face referire doar la vânzarea de bilete, nu şi la producţie, marketing, pază şi sponsorizări.

Pollstar proiectase pentru această industrie, pe baza primului trimestru al anului (21 noiembrie 2019 – 19 februarie 2020), venituri de 12,2 miliarde de dolari, cu 10,9% mai mult decât anul trecut. Această estimare s-a schimbat brusc, după ce majoritatea ţărilor din lume au interzis adunările publice.

„Estimarea a ceea ce va fi pierdut depinde, evident, de momentul în care industria va reveni“, se arată în studiul citat de Variety. Dacă aceste măsuri vor fi menţinute pe tot parcursul anului, „cel mai pesimist scenariu“, pierderile vor fi de 8,9 miliarde de dolari, fiind scăzute încasările de pe urma concertelor care au avut loc până la jumătatea lunii martie.

Puteți citi mai multe aici: https://adevarul.ro/entertainment/muzica/industria-concertelor-pierderi-miliarde-dolari-cauza-interdictiilor-impuse-autoritati-1_5e89bc805163ec4271746396/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here