Un expert în politici publice critică PRO TV pentru un moment difuzat la Românii au talent

Articol preluat din Adevărul

0
801

Analistul liberal şi expertul în politici publice Sorin Ioniţă critică televiziunea Pro TV pentru un moment difuzat în emisiunea „Românii au talent“. O fetiţă de 10 ani, care a fost trimisă în semifinale de Andra, a apărut pe scenă în uniforma gărzilor roşii ale liderului comunist chinez Mao Zedong.

Sorin Ioniţă a scris un mesaj pe contul său de Facebook unde critică PRO TV pentru că a permis ca o copilă de 10 ani să apară pe scenă într-o „uniformă iconică a fetelor din brigăzile de şoc ale tineretului maoist, folosite pentru agitaţie şi represiune în diverse momente“, după cum explică expertul în politici publice.

Aveți mai jos postarea intergrală a lui Sorin Ioniță:

Tâmpenie incredibilă la Pro TV. Nu-i bula mea dar sheruieşte lumea această oroare: un copil de 10 ani în concurs muzical îmbrăcat (de părinţii ei; producători?) în uniforma gărzilor roşii ale lui Mao; iar nătărăii din juriu showbiz aplaudă. Emisiune kitsch, deci de mare audienţă.
E tot din categoria “să pupăm în fund China”, cum vă spuneam: devine un trend glamorizarea comunismului de Beijing, nu fără legătură cu actuala orientare revizionistă a liderului Xi, care s-a întors spre maoism şi încurajează asemenea reevaluări. Penetrează mai nou chiar şi în România, iată, unde maoismul n-a fost niciodată popular, nici măcar în anii ’70 – spre deosebire de Franţa, de exemplu.
Până la urmă, mai e aşa grav că Mazăre&son au defilat în uniforme Wehrmacht? Dăm liber la toate totalitarismele sec XX, acum şi în formă digitală? Pe când nişte copilaşi drăguţi în uniforme de Armata Roşie, cu Gheorghievskaia lenta în piept, să le dea premii Andra & Andi Moisescu şi alţi tipi fără discernământ din ProTV?
Mai plătim un CNA sau îl desfiinţăm ca inutil? Işi retrage vreo firmă reclamele de la ProTV, sau mergem înainte aşa?

Tâmpenie incredibilă la Pro TV. Nu-i bula mea dar sheruieşte lumea această oroare: un copil de 10 ani în concurs muzical…

Publicată de Sorin Ionita pe Duminică, 5 aprilie 2020

 

 

Subiectul a fost comentat și pe pagina lui Andrei Partoș, fiind propus de Patricia Montero, o prietenă a paginii Psihologul Muzical / Foc de PAE:

M-aș bucura să comentați lucid, după ce citiți cu atenție, cele scrise de Patricia Montero care trăiește în Brazilia.

Publicată de Andrei Partos pe Duminică, 5 aprilie 2020

 

Aveți aici și înregistrarea video din timpul emisiunii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here