Institutul Național de Statistică: în martie 2020 au murit, la nivelul țării, cu 298 de oameni mai puțin decât în martie 2019

Articol de Cătălin Tolontan publicat în Libertatea

1
138

Institutul Național de Statistică a făcut publice astăzi cifrele deceselor pe lunile februarie și martie.  Față de luna februarie, în martie au murit cu 892 de români mai mulți, lucru care intră însă în normalul sezonalității. În 9 dintre cei 10 ani expuși în statistica online a raportului luna martie cunoscând mai multe decese decât februarie.

Efectul COVID-19 este imposibil de decelat în cifrele avansate de INSP, având în vedere că institutul nu a raportat datele pe județe sau focare și că informațiile se opresc la martie.  Într-un recent articol al Recorder, care a centralizat informațiile pe luna aprilie, se regăsesc tendințe în județele sever afectate.

Revenind la informațiile statistice naționale furnizate azi de INSP, din ianuarie și până în martie 2020 au murit, în fiecare lună, cei mai puțini oameni față de aceleași luni ale anilor 2018 și 2019.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.libertatea.ro/stiri/institutul-national-de-statistica-in-martie-2020-au-murit-la-nivelul-tarii-cu-298-de-oameni-mai-putini-decat-in-martie-2019-2993565

1 COMENTARIU

  1. Pai nu ar trebui asteptat sfarsitul anului?A zis cineva ca s-a incheiat?Deci…pana la urma e in ”normalitate” sa intelegem?Si toata frana mondiala e o panica inutila?Economiile majore s-au pus singure in cap pentru nimic?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here