ACESTA-I NIVELUL ! 16.08.

0
40

Golubovic
Golubovic

Am vrut să scriu noaptea, după ce m-am răcorit cu alte sporturi olimpice. E mai bine să privim realitatea, așa cum e ea. Steaua a arătat, exact cum s-a exprimat minunatul ei patron de multe ori: FĂRĂ VALOARE! Acest aspect e atât de evident încât nu merită comentat. Când joacă doar Niță, portarul nevăzut de marele selecționer german al naționalei, când aleargă disperat Popa și când mai mișcă ceva Tamaș (cu greșelile inerente), nu poți vorbi de o echipă cu pretenții. Fizic, psihic și tehnic, echipa a fost cu o clasă sub Manchester City, care nu este o super echipă. Va deveni, poate! Oricum e mult mai omogenă, deși are vreo 20 de naționalități reunite, decât curata Steaua, care nu vrea străini, nu vrea scump, nu vrea cu pretenții.La capitolul voință, atitudine am fost puțin peste ZERO! Fața lui Golubovic, publicată în presa de astăzi, este sugestivă privind utilitatea unui jucător străin în echipă precum și pentru corectitudinea arbitrajului. Ce bine picau aseară un Keșeru, Sânmărtean, Rusescu sau Marica…Mă refer doar la români, ca să nu deranjez! Dar și fără antrenor, fără viziune, ce să faci? Autosuficiența patronului s-a transmis la stafful tehnic și asta a ieșit. El vorbește doar de bani. Banii lui. Așa că noi nu avem de ce să ne consumăm pentru eșec, umilințe. E o afacere a lui, iar faptul că folosește un nume pentru care au muncit muuulți alții timp de câteva decenii are dreptul să-i irite pe toți aceștia… Dacă e așa de tare în afaceri, să-și cumpere o echipă nouă, fără brand și să facă cu ea rezultate. El și aseară a încasat bani grei de la spectatorii care au sperat. E drept, au avut spectacol, au avut 5 goluri, două penalty-uri ratate, câteva bare. Acest trio, Becali -Stoica-Reghe  (plus Prodan) și-a atins aseară vârful gândirii strategice, a achizițiilor, a așezării în teren, a calității jocului. Nu ai bani? Nu te bagi! Dar la ei nu așa merge gândirea. Banii sunt, dar îi folosesc pentru familii, nu-i așa? Televiziunile virează, UEFA virează, spectatorii virează…la schimb, ce le dai? Ce am văzut aseară. Acum se laudă că bate pe oricine în campionat. Veți vedea că nu va fi nici asta o realitate! * Gestul celor de la Dinamo, cu acea coregrafie este unul ordinar, dar e o palmă meritată de îngâmfatul Becali! O marfă bună pentru ziariști, desigur. Dacă n-o fi chiar ideea unora dintre ei.* Ce frumos a vorbit Guardiola despre Academia lui Hagi, ce s-a bucurat de întâlnirea cu Gică Popescu. Valorile se respectă între ele! *  Eu poate voi uita această înfrângere, dar cred că jucătorii și suporterii n-o vor face!
Putea fi 7-8 la zero și nu aveam ce comenta. O echipă cu antrenor nou, ne-a dat o lecție, ne-a oferit o oglindă. Revăd jocul pe Dolce Sport. La 2-0 Toșca și Tamaș erau însoțitori, că nouă nu ne trebuie Varela, doar banii pe el. Niciun fundaș nu a făcut față jocului. Bagi rezerve ca Bourceanu sau Tudorie, pentru că n-ai altele, asta da management deștept! Aguero a trecut de săracul Toșca de câte ori a vrut. De ce nu putea avea Steaua o apărare pusă la punct? Că mijlocași la construcție nu are! La golul lui Nolito unde era întreaga apărare?
P.S. Apropo de dăruire și atitudine .China a bătut supercampioana Brazilia la volei fete, după un joc fantastic, cu 3-2. În sferturile turneului olimpic.Comentariul ,foarte antrenant ,al lui Costinel Stan a contribuit la atmosferă.
P.S. După 40 de ani, fără medalii olimpice la gimnastică. Un alt semn esențial al sportului românesc! Găsiți un material separat….

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here