Ioana Sandu şi Marius Roşiu la Psihologul muzical (ediţia 642 – 17.01.2015) – AUDIO

0
506

Ioana Sandu la Radio Romania 17.01.2015
Ioana Sandu la Radio Romania

Am deschis ediţia cu o piesă frumoasă a unei trupe din Marsilia, care cântă în engleză şi care a ajuns pe primele locuri în topurile europene din 1985.
 
A revenit în studio Ioana Sandu (solistă, textieră, profesoară devotată) cu un nou CD, „Tu eşti visul” cu muzica semnată de compozitorul gălăţean Marcel Iancu. De orchestraţii şi mixaje s-a ocupat Francisc Reiter (soţul Ioanei), iar invitat special pe album este un alt gălăţean de seamă, Alexandru Jula. Ioana Sandu a cântat în direct (cu negativ) o piesă din repertoriul solistei franeze Zaz. Fără exagerare, a sunat mai bine decât originalul. Cu generozitate a oferit mai multe CD-uri cadou pentru cei care au sunat.
 
 
Marius Rosiu la Radio Romania
Marius Rosiu la Radio Romania

A debutat la aproape 52 de ani în emisiune, Marius Roşiu, chitarist, compozitor şi textier din Bucureşti. A cântat cu Floare Albastră, Harap Alb, Trupa Veche, în grupul de acompaniament al lui Victor Socaciu ş.a.m.d. S-a implicat intens în proiectul „Mozart Rocks”. Are multe piese instrumentale, o serie de cover-uri cărora le-a scris texte în limba română şi compoziţii proprii. A venit cu chitara şi a cântat o piesă, apoi alta, după care, la cererea ascultătorilor a mai oferit materiale de concurs. Piesa „Ploaia de rubin” (Prince) a avurt cel mai puternic impact. Nu are încă un album editat, dar s-a angajat că va realiza unul văzând ce feedback excelent a primit de la prietenii emisiunii. Printre preferinţele lui Mariu Roşiu s-au aflat piese cu Fleetwood Mac, Frank Zappa, Rory Gallagher, Grand Funk Railroad sau Extreme.
 
„Agenda pop-rock” a inclus piese cu Dalida, o compoziţie a regretatului Anton Şuteu care ar fi împlinit 68 de ani, Cris Montez, Eartha Kitt, David Bisbal (pentru concertul lui din 18 martie, organizatorii ne-au pus în joc două invitaţii) ş.a.
 
Top 5 Sentimental i-a adunat pe fanii Bonnie Tyler care au asigurat un vot consistent. Pe primele locuri s-au aflat piesele 1. Total Eclipse of The Heart, 2. Holding Out For A Hero, 3. It s A Heartache.
 
 
Audio:


Selecţia mesajelor (au fost peste 300!)
Ioana Sandu la RRA 17.01.2015Amalia: Bună seara! Excelentă deschiderea! Foarte energică piesa cântată de Bonnie Tyler! Cred că Top 5 e uşor de ghicit! Sunt aproape sigură cu nu va fi în top şi Islands… ascultătorii o ştiu mai puţin şi e mare păcat! E o piesă excepţională! M-aş fi bucurat să o difuzaţi, chiar şi aşa în afara topului…
Tania, Ucraina: Sunt pe recepţie şi vă ascult cu mult dor de România.
Eugenia, Oradea: Bun găsit! Vă ascult de mult timp, dar nu prea am trimis mesaje! V-aş ruga, dacă puteţi şi aveţi să difuzaţi o piesă Modugno. Nu l-am mai ascult de multişor şi mi s-a făcut dor de tinereţe.
Nicuşor: Mi-aş dori să ascult o piesă cu trupa Asia. 🙂
George, UK: Bun găsit! Sunt şofer de tir. Am 29 de ani şi obişnuiesc să vă ascult mereu când sunt pe drum. Întâmplarea face că acum sunt în Swansea, Ţara Galilor, într-o parcare, aştept să fiu „încărcat”. Radioul merge la volum mare şi este uşa deschisă. Cei care încarcă tirul sunt localnici şi m-au întrebat ce post de radio ascult, m-au întrebat dacă e BBC-ul pentru că doar ei o difuzează pe Bonnie Tyler. Le-am spus cu mare mândrie că e Radio România Actualităţi. 🙂 Ha!
Ionela, Călăraşi: Bun venit Ioana Sandu! Îmi place vocea invitatei dvs! 🙂
Sorin din Braila: O noua pompilia stoian ? Am scris cu litere mici , ca am un telefon ciudat .
Georgiana, Bistriţa: Vă ascult la gura sobei! Foarte frumoasă muzica din această noapte!
Nicoleta: Ioana Sandu are o voce foarte frumoasă! Mulţumesc pentru muzică!
Cristina, metalfan: Excepţională interpretarea live!!
Tedi, Londra: Zaz îmi place doar în interpretarea Ioanei Sandu! 🙂 Felicitări!
Cristian Radmanestean Buna noapte ! Bun gasit tuturor ! Timisoara pe receptie
Ionutz Dragan Frumoasa scumpa talentata! Si eu o pup.
Farmacia Muzicala Buna noapte! Tot respectul pentru invitata dvs. Si genul muzical ce se aude in noaptea asta. Desi eu am ales folk-ul, in copilarie se asculta in casa Angela Similea si amintirile acestei muzici au ramas adanc inradacinate. Acum niste ani, chiar si oamenii necultivati apreciau muzica de calitate, era ascultata de mase, nu doar de un public select. Ceea ce demonstreaza ca gusturile pot fi educate si mintile deschise prin promovarea valorilor, contrar principiului miserupist DIFUZAM DOAR HITURI NU CA ASA VREM, CI CA ASTA SE CERE. Cerinţele se educa in timp. Toti oamenii sunt capabili sa recepteze corect Frumosul si mesajul artistic elevat, nu doar unii. Mintile si inimile celor simpli nu sunt rebuturi.
Diana, FC Bon Jovi: Bun venit invitatului dvs! Îmi place poza de profil de pe Facebook! Seamănă puţin cu Richie Sambora 🙂
Marius Rosiu la RRA 17.01.2015Tedi, Londra: Bun venit Marius Roşiu! Tu ai fost implicat în proiectul acela cu Mozart rocks, nu-i aşa? Îţi place Mozart?
Adrian, Sydney, Australia: Bun regăsit prieteni! Îl salut pe invitatul dvs! Aş vrea să-l întreb dacă îi place AC/DC?
Chris Samy: Pupici pentru prezenţa lui Marius Roşiu! Să ne gândim mereu cu drag la Valentin Nicolau!
Daniel Cilan Salutari de pe langa Munchen !
Paula, Iaşi: Bun venit invitatului! Îmi place genul acesta de rock! Felicitări Marius!
Foarte ,,FAIN,, canta Marius , se simt influentele de la FLOAREA ALBASTRA , va felicita Gabriel din Cluj-Napoca.
Robby, Reşiţa: Ştiu că nu m-a întrebat nimeni, dar eu mi-aş dori să am chitara lui Chuck Berry… Am văzut eu o fotografie cu Chuck Berry care ţinea în mână o chitară mare (cu un corp mai mare decât cele obişnuite), roşie… Pe aceea o vreau! 🙂
Corina: Felicitări Marius! Ai piese foarte frumoase!
SMS: Multe salutari de pe drum din partea formatiei Compact! Va ascultam cu drag! Salutari invitatului!
Boogie: Te rog Marius, câteva acorduri din Deep Purple ne oferi? Aş vrea să te întreb ce părere ai de Blackmore acum? Îl preferi în variantă acustică sau electrică cu Purple?
Relu: Îmi place mult Ploaia de rubin! Jos pălăria!
Ovidiu- Constanta  Imi place Marius. Prince suna mai rau! Cele bune
Cîrjeu Traian, RĂDĂUŢI Bună dimineaţa, tuturor. Andrei, faci o emisiune pe cinste! Felicitări. „nu în stele se află destinul nostru, ci în noi înşine.”
Bowie-fan: Excelent Zappa! Felicitări invitatului pentru alegere şi pentru piesele propri! S-a gândit vreodată să abordeze şi repertoriul lui David Bowie?
Oana, Cluj: Foarte frumoasă piesa Dylan! Felicitări!
Salutări şi urări de sănătate, de la Yvette şi Yves, din satul Slobozia, comuna Deleni, judeţul Iaşi. Vă iubim!  
Crina Multumesc pentru piesa „Cand orasul doarme
Catalin din Dr. Tr. Severin WoW…superba melodie. E cea mai frumoasa piesa pe care am ascultat-o anul asta. Perfect adaptata. Felicitari. Se poate gasi pe „youtube”?
Teodora, Arad: Îmi plac mult piesele invitatului! Aş vrea să-l întreb ce formaţii româneşti l-au influenţat la început?
Iulian, Iaşi: Îmi plac piesele lui Marius! Sună foarte bine! Şi adaptările!
Mihaela: Sunteţi extraordinar dle Partoş! Mulţumesc pentru fiecare noapte de vineri! Mulţumesc pentru Dalida, îmi era dor de vocea ei!
Marius,Călăraşi  În unele căsnicii,se spune că dragostea vine pe parcurs;nu se precizează de unde 🙂
KissArmy: Nu sunt de acord! Paul Stanley are o voce „subţire” care nu mi se pare că serveşte piesa. Trebuia să i-o lase lui Bonnie… varianta Kiss nu are vână, de aceea nici nu au avut mare succes cu ea…
Roxana, Munchen: În vara asta va fi un concert aici cu muzică disco… Sandra, Samatha Fox şi altele… printre ele e şi Bonnie, dar nu mi se pare că se potriveşte între Sandra, Sabrina şi Samantha… Astea fac playback! Ea a cântat mereu cu trupă… În fine…
Ankka Iorgu: Vocea aceasta răguşită nu e pe placul multora… Trebuie să recunoaşteţi că astfel de solişti nu au căutare mare… Toată lumea vorbeşte despre Rod Stewart… nu ştiu câţi îl şi ascultă… falsează des şi mult! Cred că şi Bonnie Tyler face cam la fel…
Robby, Reşiţa: Şi oamenii chiar ascultau Touch Me?? Şi dansau asta în anii 80? Wow!!…
Anton, Bucureşti: Prin 1995… eram tânăr… aveam 29 de ani… Am auzit că va cânta Samantha Fox într-un club din Bucureşti. M-am dat peste cap să ajung acolo (era o locaţie de fiţe)… Am ajuns la ora 20.00. Eram emoţionat… pe jumătate mort, tremuram la gândul că o s-o văd la câţiva metri de mine… S-a făcut ora 1.00, ora 2.00, ora 3.00… Doamna exagerase cu lichidele şi se baricadase în cabina de probă şi nu mai vroia să iasă să cânte. Au convins-o cu chiu cu vai… A venit pe scenă… a lălăit piesa asta pe care aţi difuzat-o…. Doamne, nu o să uit niciodată cum s-a prezentat… mare dezamăgire a fost… m-am dus acasă şi am dat jos de pe pereţi toate posterele cu ea. :))
Diana, Brescia: Vă mulţumesc pentru muzica difuzată în fiecare noapte de vineri! Ediţia aceasta mi-a mers la suflet! Mi-au plăcut şi invitaţii şi topul cu Bonnie Tyler!
Radu Cartianu Ramas bun, daca trebuie.  Ma bucur mult pentru Marius Rosiu, a fost o mare ocazie sa se faca auzit. Sper ca data viitoare sa facem un unplugged in direct. Salut si aceasta initiativa, de a oferi spatiu unor talente nu atat de cunoscute publicului larg, dupa cea de saptamana trecuta cu Nicu Patoi. Dupa cum am invatat, Tot Inainte! Pe vineri!
 
 
sursa: Radio România Actualităţi

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here