Ion Caramitru, "Actor al Europei" şi Doctor Honoris Causa

0
23

actor_al_europei_ion_caramitru 2016 aArticol preluat de pe site-ul Cotidianul
În deschiderea ediţiei a 14-a a Festivalului Internaţional Actorul Europei, care s-a desfăşurat, în 6 iulie, în amfiteatrul din Resen, Macedonia, în prezenţa unei asistenţe selecte – artişti, profesori universitari, personalităţi internaţionale -, Ion Caramitru a fost distins cu titlul Actor al Europei pentru întreaga carieră artistică.
Festivalul Actor al Europei a fost organizat pentru prima oară în 2003, printre laureaţi aflându-se Roger Miremont – Franţa, Bruce Myers din Marea Britanie, Monica Santoro din Italia, Costas Gakidas – Grecia, Zijah Sokolovic din Bosnia şi Herţegovina,Milena Zupančič din Slovenia.
„Este o mare onoare să devii parte dintr-o mare familie unită prin festivalul de teatru Actor al Europei„, a declarat Ion Caramitru după primirea acestui titlu.
În discursul său de recepţie, Ion Caramitru s-a referit la rolul inefabil al timpului, care se dilată sau se comprimă în viaţa artistului după legi nevăzute, neştiute, dar extrem de sensibile, precum şi despre arta căreia i s-a dedicat cu multă generozitate, printr-o carieră pusă sub semnul excelenţei. „Este loc în Teatru pentru toţi cei care au talent. Cred, însă, că pentru a face Teatru adevărat şi viu e nevoie de mai mult. Pasiune?, spun unii. Sacrificiu?, alţii. Și una şi alta, dar, mai ales, implicarea lui adâncă în realitatea zilei, în analiza vremurilor pe care le trăim, în politica de zi cu zi. Vocaţia Teatrului este construcţia unei lumi mai bune, cu drept de preempţiune asupra bunurilor omenirii pe care trebuie să le întoarcă spre folosinţă generaţiilor care se succed”.
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://www.cotidianul.ro/ion-caramitru-actor-al-europei-si-doctor-honoris-causa-284222/

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here