IUBEȘTE CSA STEAUA ISTORIA?

0
70

VIITORUL BUCURESTI
Nu sunt semne că C.S. A. Steaua ar găsi soluții  pentru a porni la drum decent, demn de numele mult reclamat. Vor cumpăra o echipă de juniori cu totul? Asta face un club cu banii publici? …Nu multi comentatori înțeleg că nu e normal să începi un astfel de proiect fără valori, fără calitate, doar cu ambiții și orgolii mocnite. Specialiștii de la DigiSport nu-i dau șanse lui Dică, dar îl susțin pe Lăcătuș în Liga a 4-a. Poate vom vedea și transmisii în direct, că nu e nevoie de calitate la televizor. Apropo de proiectul Steaua (nu FCSB), am văzut cum joacă naționalele de tineret (Under 21). O plăcere!  De ce nu încearcă Lăcătuș &Co să crească o echipă de jos, să facă selecții, să fie ca echipa aia celebră cu Haidu, Voinea, Pavlovici ș.a. Colegul Răzvan Toma m-a ajutat cu un extras din cartea ”Istoria Fotbalului românesc”, o lucrere colectivă la care a participat:
”Experiment interesant în ediţia 1962-63. Echipa naţională de juniori a României, sub numele de Viitorul Bucureşti (antrenor Gheorghe Ola), a fost alipită la prima divizie. Rezultatele aveau să fie peste aşteptări, tinerii fotbalişti jucând fără complexe, administrând înfrângeri de toată frumuseţea mai tuturor adversarelor şi trezind o simpatie generală în jurul lor. Toate acestea însă aveau să-i fie fatale, pentru că mai marile campionatului, a se citi Dinamo şi Steaua, i-au pus gând rău, astfel încât la finele turului Viitorul a fost desfiinţată, jucătorii săi împărţindu-se prin mai multe colţuri. Printre jucătorii care au evoluat la această echipă: Stere Adamache, Sorin Avram, Emil Dumitriu II, Vasile Gergely, Ion Hajdu, Madocsa Kiss, Constantin Matei, Nicolae Nagy, Mircea Neșu, Radu Nunweiller, Alexandru Pal, Cornel Pavlovici, Mircea Petescu, Dumitru Popescu, Eugen Pozsony, Mircea Răcelescu, Vasile Suciu, Mircea Ștefănescu, Florea Voinea.”
Dacă un Club puternic, cu buget de la Stat, nu poate genera un proiect eficient nu doar pentru motive meschine, atunci mai bine nu se bagă! Ar fi frumos ca peste 3-4 ani să vedem o super-echipă,” o națională de tineret ”cu numele de Steaua în prima Ligă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here