IULIA ȘI PREMIERELE VIEȚII 30.05

0
29

Romania avionArticol de Iulia Radu
Primul zbor. Prima ieșire din România. Primul contact cu aeroportul. Zborul a fost o experiență extrem de plăcută! Decolarea a fost partea cea mai interesantă. Așa motocicletă mi-aș dori să am. 🙂 Senzația pe care o ai atunci când avionul prinde viteză pe pista de decolare, nu se poate compara cu nimic. Apoi, liniște și pace. Aveam impresia că stăm pe loc. România e o țară frumoasă și de sus. (Încă) mai avem păduri, (încă) ne mai bucurăm de o țară „verde”. Cât o dura!
La aeroport am ajuns cu două ore și jumătate înainte de decolare. Am avut noroc de un taximetrist simpatic de la Cobălcescu (de altfel, o doamnă de la această companie a sunat cu o jumătate de oră înainte să vină taximetristul pentru a confirma cursa). Trebuie să recunosc că e o adevărată plăcere să circuli noaptea-dimineața prin Capitală. Parcă ești în alt oraș.
Primul contact cu aeroportul a fost partea anostă a călătoriei. O lungă așteptare, cozi interminabile, luptători antitero patrulau înarmați până în dinți (n-aș zice că am fost mai liniștită văzându-i, mai degrabă mi-am amintit de toate nenorocirile și riscurile unui zbor). În aeroport ești o simplă bucată de carne: stai la coada aceasta (arată buletinul), mergi la altă coadă, scoate tot ce-i de metal pe tine, pune laptop-ul separat, treci prin poartă, bagă laptopul la loc, pune cureaua și stai la altă coadă, arată din nou buletinul. Apoi ajungi în zona „Duty-Free”, despre care am tot auzit vorbindu-se: că e mai convenabil să cumperi de acolo pentru că-s ieftine… Să ne înțelegem: 40 de euro o cutie de bomboane e un preț nesimțit. 35 lei un amărât de sandwich (pe care în mod excepțional ai da 10 lei la un concert), 53 lei un meniu10 lei o sticlă de apă plată/minerală… sunt prețuri exorbitante și jignitoare.
Am mai așteptat vreo 45 de minute până când am fost îmbarcați când am mai stat la o coadă și am prezentat din nou… buletinul.
Aterizarea a fost fără șocuri sau zgâlțâituri prea mari. Aici verificarea actelor a durat trei munte, cel mult. Budapesta este un oraș impresionant de la primul contact. Eunica ne-a așteptat la aeroport și ne-a făcut să ne simțim foarte bine primiți. Este un om deosebit! Ne-a arătat cum se ajunge la hotel, de unde putem cumpăra mâncare, unde-i Dunărea, unde-i Parlamentul, ne-a povestit despre clădirile vechi din împrejurimi, ne-a condus pe străduțele întortocheate din apropierea hotelului. A venit la aeroport, însoțită de Cocus, cel mai simpatic și prietenos cățel pe care l-am întâlnit în ultima vreme! Cocus l-a cucerit și l-a îndrăgit rapid pe Andrei, așa că, în scurta primă vizită acasă la Eunica, joaca a fost în toi.
A fost doar prima zi în Budapesta. Între noi fie vorba, abia aștept concertul Black Sabbath!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here