Jake E. Lee „Ozzy Osbourne m-a obligat să renunț la drepturile de autor pentru albumul Bark At The Moon”

0
65

Jake E. Lee ozzy osbourneDupă ce timp de 30 de ani a suferit în tăcere, Jake E. Lee a decis săspună lucrurilor pe nume în ceea ce privește colaborarea lui cu Ozzy Osbourne.
 
În 1983, Lee l-a înlocuit pe Randy Rhoads în trupa lui Ozzy. Deși inițial Lee și Ozzy conveniseră să fie respectate drepturile de autor, după apariția „Bark At The Moon” toate piesele de pe album au fost înregistrate pe numele lui Ozzy (atât versuri cât și muzică). „De la bun început mi s-a spus că, dacă voi contribui la muzică și la versuri, îmi vor fi respectate drepturile de autor și voi fi menționat la credite. Așa ne-am înțeles. Dar după ce am înregistrat și ultima piesă, Sharon Osbourne, soția și managerul lui Ozzy, a venit cu un alt contract în care scria că Ozzy a compus toate piesele și a scris toate versurile. Eu am fost scos din ecuație și mi s-a pus în vedere să nu am alte pretenții. Evident că nu am acceptat situația atât de ușor. Dar Sharon mi-a spus că dacă nu accept noile condiții, toate părțile mele de chitară vor fi șterse, vor găsi un alt citarist, iar eu nu am decât să îi dau în judecată. Ce era să fac?! Să mă duc acasă și să las pe altul să profite de munca mea?! Nu ar fi fost o decizie bună așa că am rămas în continuare”, a declarat Jake E. Lee în urmă cu două zile.
 
Bark At The Moon a intrat în Top 20 și a primit Discul de Platină de 3 ori, succes care i-a lăsat un gust amar lui Jake. Dar chitaristul a învățat din greșeli, iar când au început să lucreze pentru albumul The Ultimate Sin (1986) a refuzat să înregistreze ceva până când nu a avut în față un contract corect.
 
sursa: Ultimate Classic Rock
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here