Pasărea Rock la Psihologul muzical (ediţia 636 – 6.12.2014) – AUDIO

0
26

Pasarea Rock la Radio Romania Actualitati
Pasarea Rock la Radio Romania Actualitati

Un Moş Niculae deosebit, cu multe urări pentru sărbătoriţi, pentru toatî lumea. A revenit Pasărea Rock într-o altă formulă decât prima oară. Ovidiu Lipan-Ţăndărică a lipsit atunci, acum a fost la datorie, alături de Ioji Kappl şi colaboratorul Flaviu Crişan (poet, prezentator, voice-over). Nu putea lipsi managerul, dar şi producătorul Rudolf Valentino. Telefonic a dialogat cu Mircea Baniciu, care se afla pe drum alături de alţi doi colegi, Vlady Cnejevici şi Teo Boar. Se odihnea, cu acordul colegilor, chitaristul Cristi Gram.
 
Atmosfera de sărbătoare s-a menţinut pe tot parcursul emisiunii. Au fost piese noi ca „Hora fără de hotar”, „Zoreaua”, „Epitaf” alături de „Legenda” (cu textul semnat de Kappl, iar celelalte piese noi beneficiază de textele lui Florin Dumitrescu), „Căluşeandra”, „Pe Argeş în jos”, „Praznic năprasnic” şi „Pasărea roc… 2014” (versuri Ş. Foarţă, A. Ujică).
 
Ţăndărică a propus câteva secvenţe dintr-un alt proiect al său, cu Stelu Enache, apoi am ascultat câteva preferinţe ale oaspeţilor: de la Richard Strauss la Celentano, Caterina Caselli sau AC/DC. În seara de zilei respective domnii aveau concert la Constanţa şi totuşi au stat aproape 4 ore, răspunzând tuturor întrebărilor sosite de la ascultători. Foarte numeroşi cei care ne ascultă din SUA, Canada, Australia, Germania, Belgia, Norvegia, Spania, Italia sau Ucraina. Au fost şi propuneri de concerte pentru Pasărea Rock.
Al doilea cadou al nopţii a fost interviul realizat de Iulia Radu cu Sandra în exclusivitate pentru Radio România Actualităţi.
Al treilea cadou l-a constituit un Top 5 Sentimental cu piese Dire Straits. Pe primele locuri s-au clasat 1. Sultans Of Swing la egalitate cu Brothers In Arms, 2. Money For Nothing, 3. Walk Of Life.
 
 
Audio:

 
 
Selecţia mesajelor:
Tania, Kiev: Ce bucurie mi-aţi făcut! Ador Pasărea Rock!
Vicky: Bun revenit Pasărea Rock! Bun venit dle Ţăndărică… sau dle Lipan! Cum e corect să spun? Oricum mă bucur! Am o întrebare pentru Ioji Kappl: De ce nu face un turneu şi cu opera rock Meşterul Manole?
Simona, metalfan: Deci chiar a venit Moşul! E şi Rudolf în studio… Sper că dl are simţul umorului! :))))))))))
Irina:  Eu ştiu de ce lipseşte Mircea Baniciu. S-a însurat, e om serios şi nu mai pierde nopţile. :))))
Arici Ţepos: Şi… până la urmă cum a rămas: puteţi cânta în concerte şi piese Phoenix? E mai greu de alcătuit repertoriul de concert fără o parte din hiturile trupei din care aţi făcut parte?
Traian, Buc: Când aţi devenit conştienţi de importanţa pe care aţi avut-o ca muzicieni în conştiinţa românilor?
Ankka Iorgu: N-aş fi crezut că lui Ţăndărică îi place Adriano Celentano! Mulţumesc pentru această propunere muzicală!
Cornel, jud Prahova: Cum se face că în generaţia dvs sunt atâtea vârfuri, cum ar fi: Phoenix, Liviu Tudan, Dorin Liviu Zaharia, Florian Pittiş şi mulţi alţii, în timp ce în generaţia noastră (eu am 18 ani) nu e… nimeni….
Niko, Milano: Wow ce sound!! Îmi place foarte mult Păsărea Rock! Veţi ajunge şi la Milano? Mi-ar plăcea să vă văd!
Mihai, şofer de tir: Mă îndrept spre Grecia şi e o adevărată plăcere să vă ascult! Mulţumesc pentru tot!
Daniel, Sydney, Australia: E prima dată când îmi beau cafeaua cu Ioji Kappl şi Ovdiu Lipan! Mulţumesc pentru asemenea plăcere! Mare bucurie mi-aţi făcut invitându-i! Sper să vină şi în Australia!
DarkAngel: Cine este Nancy Brandes?
Ana: Întrebare pentru Ţăndărică: am auzit cândva un banc în care era implicat şi dl Ţăndărică, era ceva cu Adamo şi Aznavour… dar nu-l mai ştiu… şi-l aminteşte Ovidiu?
Cornelia: Ce mai face Ana Baniciu? Nu mai cântaţi împreună?
Irina: Aş vrea să-l întreb pe Ţăndărică: cum a fost experienţa de la televiziunea din Spania? Aţi fost acolo cu Mişu Cernea…
Vicky: Care este diferenţa între un baterist şi un percuţionist?
Ioan. Andronhic. Girleni. Bacäu Cele mai bune uräri lui. Ovidiu. Lipan. Tändäricà.semneazä un fost student din. Iasii anilor saptezeci.cànd ascultam opera pop. Soare si nori.cu. Rosu si negru.intro fostä sìnagogä.semneazä. La multi ani.tuturor.
Marilena, Spania: Când şi-a cumpărat Ioji primul bas?
Dana, Noua Zeelandă: Vă ascult cu mare plăcere! Mi-ar plăcea să citesc o carte despre viaţa şi cariera lui Ioji Kappl. Nici nu cred că există cărţi scrise din perspectiva unui basist… Ar fi extrem de interesantă!
Didina Ciulu: Excelentă ediţie! Vă mulţumesc!
Ovidiu: Nu am închis un ochi! Mi-au plăcut invitaţii! Foarte bun şi topul!
Vicky: Toate ca toate, dar, uite, s-a făcut 4 şi 10 şi… ghetele mele sunt goale… Nu a pus nimeni nimic în ele! Unde e Moşul? Cineva l-a sechestrat… altfel ajungea şi la mine măcar cu o nuieluşă… Nu credeţi?
Adrian: Eu o ador pe Sandra! Cu sau fără playback… Tot frumoasă este!
Paula, Buc: Observ că ştie tot ce trebuie în limba română: „Mulţumesc” şi „La revedere!” :)))
Boogie: A fost chiar plăcut interviul! Amuzant. Felicitări!
Monica: Pentru cineva din Germania, Sandra chiar a părut o persoană caldă… Ceea ce e mare realizare! 🙂
Mihai: Am fost la concert! Vocea ei e neschimbată! Exact aşa cum mi-o aminteam din liceu! 🙂
Amalia: Mi-au plăcut invitaţii! top sentimental a fost de senzaţie. Mi-a plăcut şi interviul trilingv cu Sandra! Felicitări din tot sufletul! Şi mulţumesc!
Kreutzer Ioan Sorin Buna noapte cu caldura in case si in suflet!.Eu ca sa ii fac in ciuda nu il mai astept pe mos Niculae dar dacaa vine este bine primit!.
Ileana Sipoteanu Vreau un cantec special pentru toti Nicolaii si Nicoletele prieteni pe facebook si din lumea intreaga. La multi ani ! Multumesc.
Carmen-Victoria Bârloiu Te îmbrățișez, Andrei!!! ce surpriză fainăăă!!! ăsta DA cadou = Pasărea Rock!! Maestre Țăndărică, te aștept la filmarea promisă!
Iuliu Constantinescu Pentru a echilibra balanţa voi veni cu o întrebare mult mai pertinentă. Are în plan dl. Ioji Kappl un DVD din concert, însoţit eventual de un material audio cu opera rock „Meşterul Manole”? O mărturie peste timp, practic, pentru că am senzaţia că toţi sunt activi, scot piese, au concerte, dar parcă timpul le astupă foarte repede.
Lucian Cremeneanu Domnul Ţăndărică (pe care îl iubesc) mi-a produs una din cele mai mari frustrări profesionale ca om de radio. Prin ’96-’97 l-am avut invitat la radio, în Oradea, unde venise pentru un concert cu Phoenix. L-am întrebat la un moment dat cum a fost viaţa lui înainte de Phoenix şi cum a ajuns în grup. Răspunsul dumnealui a fost năucitor: „Eu întotdeauna am fost în Phoenix!” Eram tânăr şi mult prea respectuos ca să-l contrazic, aşa că am schimbat subiectul. Ani de zile după aceea mi-am amintit de acel moment şi m-am certat pentru că nu am insistat cu întrebarea. Îl salut cu drag şi mi-aş dori ca toţi muzicienii să cânte cu aceeaşi pasiune ca dumnealui.
Alexander Emanuel Avram Mi se pare amuzant ca Pasarea Rock va canta la Constanta in Club… Phoenix!
Farmacia Muzicala Bună noapte! Profit de intervenţia glumeţului domn Baniciu pentru a vă spune că melodia mea preferată din repertoriul dânsului e Balada Dragostei, de pe vinilul Secunda 1. O melodie de tinereţe, pe care o consider excepţională. E pe nedrept uitată, pe la concerte. Îl rog pe Mircea Baniciu să nu renunţe la Balada Dragostei!
 
sursa: Radio România Actualităţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here