Jazz Syndicate Live Sessions prezinta: concert tribut Miles Davis, la Sala Radio

0
28

Sub egida „Jazz Syndicate Live Sessions”, patru muzicieni americani si doi romani se reunesc pentru a-i aduce un tribut inegalabilului jazzman Miles Davis, la 55 de ani de la lansarea albumului de referinta Kind of Blue.

 
Evenimentul va avea loc in data de 9 octombrie, de la orele 20.00, la Sala Radio din Bucuresti si se va bucura de participarea a sase muzicieni de exceptie, instrumentisti de cea mai inalta clasa: trompetistul Ryan Carniaux(US), saxofonistul Plume (US), contrabass-istul Chris Dahlgren (US), bateristul Drori Mondlak (US), pianistul Mircea Tiberian (RO) si saxofonistul Nicolas Simion (RO). Concertul va fi prezentat de distinsul realizator radio/TV Florian Lungu, un mare pasionat la jazz-ului.
 
Biletele pentru concertul tribut Miles Davis – Kind of blue se pot cumpara din Reteaua Eventim si online pe eventim.ro.
 

Despre Miles Davis

 

Miles Davis

Alaturi de Louis ArmstrongDuke EllingtonCharlie ParkerJohn Coltrane, muzicianul Miles Davis (1926 – 1991) reprezinta unul dintre numele cele mai notorii din intreaga evoluţie de mai bine de un secol a jazz-ului. Trompetist, compozitor, lider de formaţie, Miles Davis ramine un prolific inovator si un cameleon al stilurilor. Practicant al compartimentului hard bop, dar totodata inventator al jazz-ului cool şi şef de şcoala in impunerea conceptului modal jazz şi a fuziunii jazz rock, Miles Davis a avut o contributie inestimabila la afirmarea jazz-ului modern din a doua jumatate a veacului trecut.
 
In zilele de 2 martie şi 22 aprilie 1959, marele trompetist şi iluştrii sai coechipieri  inregistrau in studioul newyorkez al Casei de discuri Columbia un album ce avea sa devina de referinţa, „KIND OF BLUE”, lansat la 17 august 1959. LP-ul astfel intitulat a cuprins cinci piese, cu toate compoziţii ale lui Miles Davis (doua dintre ele avindu-l drept coautor pe pianistul Bill Evans), secvenţe ce au evidenţiat orientarea catre jazz-ul modal a celor şase instrumentişti, de fapt şapte daca ţinem cont de faptul ca in piesa „Freddie Freeloater” pianistul titular Bill Evans a fost inlocuit de Wynton Kelly. Tema amintita şi celelalte patru, deosebit de inspirate, „So What”, „Blue In Green”, „All Blues”, „Flamenco Sketches” s-au reunit intr-un album unanim considerat o capodopera a genului, graţie unor trasaturi distinctive precum claritatea, firescul exprimarii melodice, complexitatea armonica, intensa creativitate vadita de interpreţi in intervenţiile lor solistic-improvizatorice, dar mai ales acel superior interplay (interacţiunea libera a ideilor muzicale) revelat de instrumentişti.
 
Drept urmare, materialul discografic „KIND OF BLUE”, evaluat ca definitoriu pentru discografia lui Miles Davis, se considera drept cel mai bine vandut album de jazz din toate timpurile.
 
Fara indoiala, la dimensiunea valorica inalta a acestui set de inregistrari au contribuit trompetistul Miles Davis (cu timbrul inconfundabil al instrumentului sau, conferit şi de utilizarea surdinei Harmon) şi deopotriva muzicieni de excepţie precum John Coltrane la saxofon tenor, Julian Cannonball Adderley la saxofon alto, Bill Evans şi alternativ Wynton Kelly la pian, Paul Chambers la contrabass şi bateristul Jimmy Cobb.
 
La implinirea a 55 de ani de la lansarea Kind of BlueJazz Syndicate Live Sessions va invita la un eveniment special, care nu trebuie ratat de niciun iubitor al muzicii jazz – concert tribut Miles Davis – Kind of Blue, laSala Radio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here