JO: Ora veselă la Eurosport cu Ioan Viorel (comentator) și dilemele unui joc de polo

0
580

JO: Ora veselă la Eurosport cu Ioan Viorel (comentator) și dilemele unui joc de poloMă uit pe Eurosport 2 la un meci de polo (Ungaria vs Africa de Sud). Nu e un sport ale cărui reguli de joc să le cunosc, dar fiind un joc spectaculos urmăresc cu plăcere. Oricum, e clar că nici comentatorul, Ioan Viorel, nu știe despre ce vorbește. Prestația de la microfon e jalnică. „Un antrenament cu public, aș fi spus dacă era permisă prezența publicului”, încheie el apoteotic comentariul acestui meci.

Din când în când, comentatorul se referă la un anume jucător „în căciulă”. A zis o dată, de două, de șapte, de nouă ori. Repet, nu cunosc regulile, nici termenii „de specialitate”, așa că primul impuls a fost să mă uit cu atenție la ecran să văd care jucător a fost pedepsit să poarte o căciulă pe cap. M-am prins mai târziu că marele comentator avea impresia că se uită la baschet, sau poate doar a vrut să ne demonstreze că știe termeni din mai multe sporturi.

Apropo de intenția lui Ioan Viorel de a-și demonstra cunoștințele vaste, iată un citat aproximativ:

Dacă mingea iese din portar, se acordă corner, dacă iese afară fiind respinsă de alt jucător nu se acordă corner… Se aplică regula din volei”…

Sau:

Dacă ar fi jucat cricket, raportul de forțe ar fi fost invers” (n.r. – voia să sublinieză că africanii i-ar fi zdrobit pe unguri la cricket).

Aloo, Eurosport, fie-vă milă! Noi ce vină avem? Chiar nu puteți aduce la microfon oameni pregătiți?!

Se nasc două dileme de aici:

  1. De când există portar în volei?
  2. Vom avea vreodată o presă documentată și decentă? Măcar în următorii 50 de ani?

Asta-i marea presă sportivă care se simte ofensată când un sportiv îi bate obrazul pentru titlurile de doi lei și prostiile pe care le debitează!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here