JOCUL DE-A VACANȚA 28.07.

0
313

JOCUL DE-A VACANȚA 28.07.După ce au denigrat Mamaia cât cuprinde, acum unele televiziuni vor să dreagă busuiocul. Acum e mai bine, e mai frumos. A crescut plaja enorm și din acest motiv pare pustie. Cu parcările ieftinite, parcă-s gratuite noaptea, s-a schimbat starea de spirit. Șezlongurile tot scumpe sunt, iar despre alimente nu mai vorbește nimeni. Poate turiștii, dar ei nu ajung în spațiul public. Despre servicii nici nu cred că ar îndrăzni careva să mai zică ceva.* Se poartă mașina de spumă pe la unele piscine. Suntem mereu cu 10 ani în urma altora la tehnologie.

*Digi24 are contract cu grecii, transmite din Tassos. * Antena 1 o ține cu Olimpul, unde văd zeci de șezlonguri goale pe terasă . Important e că se distrează teribil, între ei, numeroșii realizatori, moderatori. Nu mai e vorba de Răzvan și Dani. Sunt alții, care vorbesc, joacă, dansează, se hăhăie, fără să ne spună care e motivul. E bine că ei se simt o.k., dar de ce să dai impresia că faci emisiune pentru public?

*Corina Matiș (”șefa la Litoral”) cum o prezintă Marian Duță, reporterul frenetic de la A1, ne vorbește despre Mamaia din telegondolă. Ni se pare nouă că nu e lume. Mă gândesc că numărul locurilor de cazare, ba chiar și prețul celor existente, nu permit umplerea celei mai largi zone de plaje din Europa. *Phoenicia Blue a devenit ceva mai populat și grație emisiunii Super Neatza. * Din reportaje am dedus că nici la Costinești nu e prea aglomerat, cel puțin nu până pe 25 iulie…Contează unde, cum și cine filmează, evident.

*Ni se spune că Eforie Nord a renăscut. Așa o fi, dar ce mai putem crede? Ar trebui să facem o deplasare prin toate stațiunile dar îmi lipsește motivația.* Românii merg mai mult în vacanțe în străinătate de cât vin străinii la noi (A3). Prețuri mai accesibile în Grecia, Turcia, Bulgaria. Și e vorba, în primul rând despre Litoral.

*Alin Burcea (profesionist real în ale turismului) demontează manipulările privind litoralul.Că e gol, că e terminat. Nu-i adevărat, susține Burcea. La Mamaia au apărut blocuri de apartamente, pe care nu le numără nimeni, deși ele sunt ocupate de mii de turiști. Nu trebuie să meargă toată lumea la mare sau în vacanță. Nu toți ne permitem. Sumele cheltuite pe vacanțe (la nivel de țară) au crescut, față de anii trecuți. A semnalat efectul pandemiei, când românii n-au putut merge nicăieri. Acum insulele grecești sunt pline de români.

Mamaia a fost greșit promovată, prea mulți au criticat aiurea lărgirea plajei, nu avem un Minister al Turismului care să se ocupe de domeniu, să promoveze țara. Moderatorul de la Digi24 n-a reușit să-l stopeze pe Alin care știe ce are de spus și nu se sperie ușor. * Rămân la convingerea că nu există un plan real de promovare al litoralului românesc, un plan care să includă și serviciile, condițiile, parcările, igiena ș.a.m.d. O vreme aveai zilnic reportaje de la Vama Veche, acum au dispărut.

O vreme vdeai zilnic ceva de la Mamaia, acum e gata. Eforie Sud nu există, Tuzla nu există, Jupiter, Venus, Neptun, Saturn ș.a. nu există deși au cazări bune, au condiții decente în mare măsură. Sigur că în luna august va fi plin, sau aproape, peste tot, dar să ai condiții meteo perfecte pentru litoral și să produci doar o lună e semn de impotență managerială!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here