Justin Hawkins (The Darkness): „Radioul a ucis riff-ul de chitară”

0
47

Justin Hawkins (The Daqrkness) Photo: Will Ireland
Justin Hawkins (The Daqrkness)
Photo: Will Ireland

După publicarea rezultatului sondajului „The Greatest Riffs Of All Time” (la care au participat peste 30.000 de cititori ai revistei Metal Hammer), Justin Hawkins (frontman al trupei The Darkness) a acuzat radiourile că au ucis riff-ul de chitară. Piesa trupei Deep Purple, „Smoke On The Water”, a fost pe primul loc în sondajul amintit. Problema este că în Top 50 nu există nicio compoziție a unei trupe tinere, lansate în ultimii 10-15 ani.
Justin consideră că rock-ul modern nu mai poate ajunge în mainstream din cauza radiourilor și a modului în care este promovată muzica. „Când vorbim despre o piesă precum „Back In Black” (n.r. – pe locul 2 în clasamentul amintit), acolo avem un riff de excepție. Piesa trupei AC/DC este difuzată de BBC Radio 2, de exemplu, pentru că este o piesă memorabilă și DJ-ii nu au cum să o ocolească. Dar dacă o trupă tânără ar veni cu un riff asemănător, n-ar avea nicio șansă să fie difuzați. Cred că de vină pentru această situație tristă sunt cei care fac playlisturile radio. Din nefericire, acești oameni sunt niște idioți. Ăștia habar n-au pe ce lume trăiesc, sunt incapabili să înțeleagă și să aprecieze cântecele care au la bază sentimentul
. Este exasperant să constat că de câțiva ani, chitara este un instrument care pierde tot mai mult terent și e din ce în ce mai puțin apreciat de tineri”, a declarat Justin Hawkins.
The Darkness a lansat albumul „Pinewood Smile”, iar mai jos puteți asculta piesa „Solid Gold”.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here