Keith Richards: „Black Sabbath și Metallica sunt niște glume proaste, iar rock-ul modern nu are balans și e plictisitor”

0
113

Keith-Richards-James-Hetfield-Ozzy-Osbourne (600 x 400)Keith Richards nu este un mare fan al rock-ului modern. Și ca să-o spunem p-aia dreaptă, nu se dă în vânt nici după heavy metal și nici după hip-hop. Rugat să comenteze starea actuală a roc-ului, Keith Richards a declarat pentru revista Rolling Stone: „Rock-ul modern mi se pare foarte plictisitor. Pentru foarte multe trupe balansul, groove-ul rămân niște mari necunoscute. Înnebunesc când trebuie să asculte piese liniare! Iar în ceea ce privește heavy-metal-ul… Milioane de oameni se declară mari fani ai unor trupe precum Metallica și Black Sabbath… Eu le-am considerat mereu niște glume proaste”. Desigur, membri trupelor Metallica și Black Sabbath se pot consola cu gândul că se află într-o companie bună pe lunga lista neagră a lui Keith Richards, artistul declarând recent că Sgt Pepper, albumul trupei The Beatles, este „o porcărie”.
 
Keith Richards a râs și de genul rap, descriindu-l ca „o înșiruire de multe cuvinte, care nu spun mai nimic”. Artistul a adăugat: „Rap-ul a făcut totuși și ceva impresionant. A demonstrat că sunt foarte mulți surzi în lume. Prea mulți oameni sunt fericiți dacă aud un om țipând peste un beat. Rap-ul a câștigat teren în fața altor genuri muzicale pentru că există o piață enormă formată din oameni care nu deosebesc o notă de alta”.
 
Keith rămâne un fan al trupei Rolling Stones, desigur, deși se pregătește să-și lanseze cel mai recent album solo, Crosseyed Heart. Privind în urmă la cariera lui solo, artistul a declarat: „Nu am intenționat niciodată să urmez o carieră solo. Întotdeauna m-am considerat un om al trupei Stones. Nimeni nu pleacă din această trupă! Dar am avut și perioade de pauză, în care eu mi-am dorit să lucrez, așa s-au născut proiectele mele solo”.
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here