LA GRĂMADĂ – DE LA 1 MARTIE ÎNCOACE

0
18

N-am mai scris aici de o vreme. De holbat m-am holbat cât s-a putut. Voi face o trecere-n revistă a programelor de la această oră (spre 20,00) pentru că apoi urmează o serie de suprapuneri. În primul rând fotbalul (Steaua-Dinamo) cu presupusa finală naţională Eurovision, inclusă în lansarea grilei de primăvară a TVR, lansare ce s-a amânat, zice lumea. Confuză situaţia, dar pentru un holbator contează ce se vede, nu ce se anunţă!*
* Mă bucur că mai există Tele-enciclopedia.* TVR2 prezintă un documentar despre Kenya* Ştirile ProTV au acordat un spaţiu important evenimentelor din Crimea* KanalD are ştiri relaxate. Masaj, şampanie, tort…* Prima TV continuă „Cireaşa de pe tort„. E domeniul care nu m-a interesat niciodată!* B1TV are o emisiune, „AgriKultura„. Se discuta tot despre reţete, alimente sănătoase, etc…*RealitateaTV în are pe Christian Mititelu la telefon care comentează mişcările lui Putin. Acum e analist de politică externă. Parcă era la C.N.A.? *La A3 l-am zărit pe Florin Zamfirescu acuzându-l pe Băsescu, nu ştiu pentru ce, dar fiind politica postului, îl înţeleg. Acum se fac referiri la ce n-a făcut, sau ce a spus TB acum 8-5-3 ani, după caz. * Ghiţă Tv oferă prognoza meteo pentru primăvară. Răcoare şi ploi…* Săgeata smulge un punct la Timişoara deşi a jucat în 10 oameni.* Derbiul e marfă ideală pentru toate canalele de sport, care nu mai ştiu cum să întoarcă pe toate părţile acest meci. Ieri am văzut la DigiSport un interviu simpatic cu Ţeţe Moraru şi Gabi Balint. Amintiri frumoase, amuzante, dure, inedite despre confruntările din trecut. Sport.ro a excelat prin comentarii tendenţioase la adresa Stelei, dar nu mai e ceva nou.* Bayern conduce cu 3-0 cu Schalke04…în direct la EuroSport2…Este numai min 25!*Alertă de grad Zero la graniţa cu România...Mii de militari ruşi în Crimeea…acestea sunt ultimele veşti de la ora 20,00!*
 
* S-a vorbit despre orice la TVR1 numai despre mărţişoare nu! Tradiţiile româneşti nu sunt pentru elita intelectuală din fruntea instituţiei. *Au fost comentarii suficiente despre show-ul triplu de aseară , cam 800 pe pagina de FB, a avut şi Iulia două materiale foarte bine puse la punct. Voi face scurte referiri la elementele şocante. * N-am înţeles nimic din faza cu acel covor roşu. O ruşinoasă parodie la ideea de lux, eleganţă, eveniment. Doi speriaţi cu microfoane, vreo trei speriaţi pe margine, acostau câte unul sau doi invitaţi, care veneau la Teatrul Dramatic…Interviurile promoţionale cu Iaru sau Dinescu n-au avut conţinut, tot aşa cum prezenţa lor în context era total discordantă. Din nimic n-a reieşit că evenimentul e important pentru ţară, pentru braşoveni, sau pentru TVR. Primarul a spus câteva vorbe, dar nici el n-a sugerat că se va lupta pentru renaşterea Cerbului de Aur. Şi atunci care era sensul covorului? Ca să vină pe acolo Luminiţa Dobrescu, Stela Popescu şi Corina Chiriac? Ele meritau, dar alţii? Sau era pentru noii şi mai vechii angajaţi ai TVR? La Bucureşti n-au covoare?
* Despre prezentatoarea principală a scris foarte sugestiv Alice Năstase-Buciuta, aşa că mă abţin. Eterna întrebare: de unde au scos-o? E lămurită acolo…Ideea cu folosirea salariaţilor pentru a prezenta câte un moment, câte o piesă, era bună în orice spectacol, dar nu la Eurovision. Acest spectacol are un public captiv, fidelizat de-a lungul anilor, se uită la noi şi alte ţări, se transmite prin TVR Internaţional…Sala plină cu oamenii casei (plină e mult spus, pentru că mi s-a părut o sală mult micşorată) a arătat binişor…Luminile au fost o.k., în schimb sunetul a fost foarte slab. Era totuşi un concurs de muzică, nu erau probe de sunet…* N-a existat prezentarea juriului la început, nu s-au dat notele la vedere, n-a existat nicio stare de emoţie de concurs, deşi totată lumea făcea trimitere la „emoţii”. Am înţeles că la 18,30, adică acum, va fi o emisiune înregistrată azi-noapte din care aflăm şi notele individuale.* M-a surprins neplăcut entuziasmul lui Nancy Brandes legat de nivelul concursului. El trăieşte în Israel, a jurizat la preselecţie la distanţă, aşa că putea fi reţinut, obiectiv, poate doar diplomat.* La note mă voi referi mâine. Distanţele imense între ce a votat publicul (foarte puţin numeros, deşi costul unui SMS a fost cel mai mic posibil) şi notele Juraţilor sunt de analizat serios.* Anunţul sec, nenuanţat, fără prezentarea gradată a locurilor mici spre cele mari, a stricat şi finalul Galei.
Stelian Tănase n-a apărut, dar mi-am amintit că acolo a ajuns susţinut de PNL. Partid care nu mai e la guvernare. Aşa că ori începe să înjure PNL, ori se lasă de funcţie. E drept, e interimar. Nistorescu şi Cristoiu alăturaţi de noul TVR! Este o performanţă, care nu va dura! O insituţie care are datorii imense aduce oameni scumpi, face deplasări cu intregul staff la munte. E semn că Tănase e un bun manager? Poate are intenţii bune, dar eu nu le simt, ele nu se întrevăd. Dacă pică în parlament Consiliul de Administraţie propus, atunci va fi nevoie de un alt PDG. Se zvoneşte că s-ar urmări relipirea de Radio, instituţie care merge bine, foarte bine chiar. Ar fi o imensă greşeală pentru toată lumea. Şi mă refer, în primul rând la PUBLIC (care plăteşte abonament ambelor instituţii, 2,5 pentru radio şi 4,0 pentru TVR)!!! Era să uit. Cum adică anunţi lansarea noii grile şi apoi afli că nu e aprobată de C.N.A.???
*La 18,30 TVR1 Dopo Festival. Gazdă este Liana Stanciu.Adică ne dau o înregistrare! Dezamăgire din nou. Numai laude, numai mulţumiri, totul a fost minunat, perfect, extraordinar. Parcă eram la o şedinţă de partid. Presupuşii ziarişti din sală au făcut sluji. Atâta lipsă de modestie a gazdelor n-am văzut. Era Manoliu cu bubele lui, dar lăsa, sau genera şi observaţii critice. Au fost din nou comentarii acide pe pagina mea de FB şi mă bucur că oamenii se exprimă măcar în spaţiul virtual. Cum Liana a declarat că ea răspunde doar de delegaţia care pleacă la Copenhaga, nu am motive să mă refer la ea, doar la cei care au produs acest ghiveci imposibil de desluşit, cu un rezultat cenuşiu din toate punctele de vedere. Aştept să aflu ce rating avut triplul eveniment!
* Mi-a stricat seara mecla hidoasă a lui Ciuvică! Urla la A3, asistat de încruntatul Mircea Diaconu (oare trece şi el la PC?).
* Steaua-Dinamo 1-1, dar steliştii au jucat slab, fără orizont, incoerent, mult sub pretenţiile primului loc ocupat. Au scăpat de o înfrângere datorită lui Keşeru!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here