SONDAJE, BUN SIMȚ, PARANOIA 28.12.2018

Articol de Andrei Partoș

1
242

Întotdeauna clasamentele de final de an m-au tentat. Pe vremea revistelor mele, am și realizat câteva. Știu cum se fac, mai ales cele ”dictate” de publicul cititor. Topurile marilor publicații din lumea muzicală au două categorii, una a cititorilor, alta a redactorilor. Mai sunt și clasamente pe bază de accesări pe net, sau pe bază de vânzări de discuri, pe bază de difuzări la radio sau teve, pe bază de vânzări de bilete,ș.a.m.d. Firește că peste tot e loc de manipulare, de fanatism, de subiectivism supradimensionat.

Azi mă refer doar la topurile ziarului Evenimentul zilei (28.12). La ”Cel mai bun jurnalist” Cristoiu e ales pe primul loc. Din cei 18.000 de cititori,”mai mult de un sfert” au votat pentru cel care n-a lipsit din ziar, dar nici de pe micile ecrane tot anul 2018. Dacă nu e cel mai bun, e cu siguranță cel mai sufocant. Să apari în propriul ziar într-un astfel de sondaj e semn de paranoizare în grup. În Top 10 mai sunt Dan Andronic, Mirel Curea, Simona Ionescu, toți prezenți în caseta tehnică. Ca să pară plauzibil, topul a inclus și nume din alte grupări, ca C.T.Popescu (locul 2) și Rareș Bogdan (locul 3). În rest gazdele de televiziune ale tandemului Cristoiu &Andronic: Mihai Gâdea,Mircea Badea, Silviu Mânăstire , Victor Ciutacu. Lipsește numai îndrăgitul, talentatul, valorosul Ionuț Cristache de la TVR1. Există și un clasament cu ”Cel mai slab politician” (de ce nu cel mai bun, cel mai valoros, cel mai convingător?).

Primele locuri sunt ocupate de 1. Viorica Dăncilă, 2. Liviu Dragnea, 3. Klaus Iohannis, 4.Ludovic Orban, 5. Dacian Cioloș…Victor Ponta e pe locul 9, de unde deduc că e printre cei buni! Oare ce fel de cititori-votanți are acest ziar?

Ultimele postari ale lui admin (vezi toate)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here