Lara Fabian: comunicate de presă de la artistă, organizatori și Eventim

0
407

Încurcate sunt căile showbusiness-ului românesc. Concertul pe care Lara Fabian ar fi trebuit să îl susțină pe 3 februarie la Sala Palatului din București, a fost (din nou) anulat. Anunțul a fost făcut chiar de Lara Fabian pe Facebook, cu doar câteva ore înainte de spectacol.

Situația este una bizară. Dacă breasla organizatorilor/promoterilor români ar exista cu adevărat, ar fi trebuit să vedem o poziție. Până la urmă cei care pierd în acest „joc” sunt spectatorii-plătitori-de-bilet și Muzica.

Aveți mai jos mesajele publicate în mediul online de Lara Fabian (a fost prima care a anunțat), de organizatorul concertului, prin reprezentanta Mihaela Gurau (vă veți amuza când veți citi acest comunicat, de altfel, din acest comunicat nu aflăm cum/când își pot recupera banii oamenii) și de Eventim (site-ul prin care au fost vândute bilete la acest concert).

Așteptăm opiniile voastre.

Mesaj postat de Lara Fabian pe Facebook:

My friends,

I wrote « my friends » because you are a big part of my life… and I will be very sincere with you … as a friend should be.
I am in Bucharest, in my hotel … and I am profoundly saddened because I have to tell you that the Tonights show is cancelled due to very unfortunate circumstances, totally independent of my will or the will of my band and crew. But as I have always shared with you my feelings and my heart, I must today offer you transparency and pure truth, in all objectivity.
I feel anger and resentment, because for the fourth time in a row, the person who manages the tour of international dates (does not concern France and French Tour ) who is supposed to pay me for performing our shows, is in default of payment.
I can’t accept to remain blind to such abuse, nor can I continue to perform, when I obviously have to pay all of my crew and concert expenses, without being paid myself to cover it all. Its just such a horrible situation. Ive tried to keep going, hoping it would all sort itself out but its only gotten worse and regrettably we have now been put in a situation that I cant go on.
This has caused me enormous pain and stress over the last few months, to the point I have been so ill i physically could not perform the last time I came to Bucharest in December.

The love of my fans is the source that keeps me strong .. since the beginning of my career…
Everyone knows it … but I cannot accept this situation which traps me with my team, but also my fans …
I will fight through legals ways in order to get back to you very quickly.
Bucharest, I promise you, soon I will sing again for you …
And yes, we will celebrate music and love together in the joy that binds us.

All my Love 🙏❤️

Lara

Comunicat primit de la organizatori:

Lara Fabian anuleaza unilateral pentru a doua oara consecutiv concertul la Bucuresti

In seara zilei de 3 Februarie, Lara Fabian trebuia sa susțină un concert la Sala Palatului, București, ora 19:30. Pentru a doua oara consecutiv, artista a anulat spectacolul.

Acest lucru este inacceptabil și noi nu acceptam acuzația falsa facuta la adresa noastră prin intermediul conturilor ei de social media.

Biletele au fost vândute în proporție foarte mare și noi, organizatorii, am pregătit spectacolul pana la ultimul detaliu.

Lara Fabian a aterizat in Romania pe 2 Februarie si totul a decurs foarte bine. În aceasta dimineața s-a prezentat la Sala Palatului, asa cum se poate observa în imaginile și clipul filmat la fata locului. La ora 16:00 a decis sa părăsească Sala și sa plece către aeroport, fără sa discute in prealabil cu niciun reprezentant al organizatorului. Nu a oferit nicio scuza valida, lăsându-i uimiți atât pe cei din echipa ei, cât și pe organizatori.

În postarea ei de pe conturile de social media de la ora 17:00, artista spune ca este în camera ei de hotel, menționând ca nu a fost plătită pentru a putea să își plătească echipa, așadar fiind nevoita sa anuleze concertul.

Dacă neplata ar fi motivul real, atunci nu ar fi trebuit sa se prezinte în București!

Absența ei vătămează promoterul și pe toți cei implicați în organizarea evenimentului. Ne cerem scuze pentru publicul afectat, care împărtășește cu noi aceasta problema.

Lara Fabian a anulat de asemenea și spectacolul pe care ar fi trebuit sa îl susțină în Atena pe 1 Februarie.

În noiembrie 2019, cele doua concerte din București au fost anulate de către artista, motiv care este încă subiect de neînțelegere între cele doua părți. Problemele de sănătate invocate sunt discutable, iar promoterul, care este și booking agent-ul ei, a suferit pierderi materiale din cauza anularii unilaterale de către Lara Fabian. Atâta timp cât conversația a fost purtata într-o maniera corecta și calma cu persoanele implicate, nu am simțit nevoia sa comunicam public pe acest subiect.

În orice caz, în acest moment vom înainta un proces împotriva artistei și managementul acesteia pentru a primi dreptate în cadrul acestei situații dureroase. Suntem încrezători ca autoritatea competenta va da un verdict corect.

Va mulțumim pentru înțelegere.

 

Mesaj postat de Eventim pe Facebook:

In urma anularii concertului Lara Fabian din data de 03.02.2020, revenim cu informatii noi despre statusul actual si procedura de rambursare.

De ce s-a anulat concertul?

Eventim.ro nu este organizator de evenimente, ci doar intermediator de vanzare de bilete, motiv pentru care compania noastra nu a fost implicata in aceasta decizie. In momentul de fata nu exista o situatie clara cu privire la divergentele care au condus la anularea concertului, insa am solicitat in mod oficial si formal detalii edificatoare din partea organizatorului International Creative Talents SRL.

Pe masura ce vom primi noutati in acest sens, vom continua sa trimitem informari actualizate catre toti clientii nostri.

De ce nu am primit inca banii din noiembrie 2019?

Eventim.ro si-a indeplinit obligatiile contractuale fata de organizatorul concertului Lara Fabian, International Creative Talents SRL, virand in contul acestuia toate sumele incasate din vanzarea de bilete.

In caz de anulare a concertului, obligatia contractuala a organizatorului de evenimente era aceea de a returna sumele incasate catre Eventim.ro, pentru ca acesta sa poata efectua la randul sau rambursari catre clientii directi. Din pacate, International Creative Talents SRL nu a returnat decat partial aceste sume, ceea ce a limitat posibilitatea noastra de a rambursa banii clientilor nostri. In consecinta, o parte din clienti sunt inca pe lista de asteptare.

Pe masura ce organizatorul va vira noi plati in conturile Eventim, noi vom continua procesul de rambursare catre clienti. Din pacate, ritmul in care putem efectua rambursari este dat de International Creative Talents SRL.

Cum imi voi recupera banii?

Bineinteles, scopul nostru ramane in continuare acela de a ne sprijini clientii.

In acest sens, departamentul nostru juridic a demarat deja procedurile legale pentru recuperarea sumelor de la organizator.

In continuare, va rugam sa completezi cererea de rambursare de la acest link. La titlul mesajului (Subject), va rugam sa treci textul: “Cerere de Rambursare Lara Fabian”.

Colegii nostri din departamentul Relatii cu Clientii vor centraliza toate aceste cereri si le vor onora pe masura ce organizatorul va efectua plati catre Eventim.ro.

Intelegem cat este de important sa fiti tinuti la curent cu progresul situatiei, de aceea ne vom asigura sa va trimitem informari actualizate de fiecare data cand vom avea noutati.

Regretam ca va gasiti in aceasta situatie si promitem sa va sustinem in solutionarea acesteia. Va multumim pentru intelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here