Liana Stanciu a avut o revelație: Roxen n-are experiență. De aici dezastrul!

0
2568

Liana Stanciu a avut o revelație: Roxen n-are experiență. De aici dezastrul!Știți vorba aceea păguboasă din popor?… Mai bine mai târziu, decât niciodată. Acum a aflat-o și Liana Stanciu, șefa delegației României la Eurovision. Până aseară, Liana & Co au mers pe principiul tipic românesc lasă bă, că merge și-așa! Dar… urmărind evoluția lui Roxen în prima semifinală a concursului Eurovision, Liana Stanciu a avut o revelație: ah, păi, fata n-are experiență… d-aia nu merge… uite, belgienii au venit cu profesioniști consacrați! Și uite așa, Liana și-a amintit de alte strigături din popor: Am dat totul acolo. Orice înfrângere este o lecție. Capul sus și mergem înainte.

Autosuficiența și mediocritatea sunt artă în TVR

Păi, dragă Liana Stanciu… mă simt nevoită să îți amintesc câteva lucruri pentru că văd că v-a cuprins „Amnesia” pe toți. Este al treilea an consecutiv în care România ratează calificarea în marea finală. De unde deduc că nu învățăm nimic. Mergem ca să aveți voi de unde vă întoarce.

Nu mi-a venit să cred când am auzit-o aseară la TVR 1 pe șefa delegației noastre spunând că se vor întoarce cu fruntea sus pentru că au reprezentat țara cum au știut ei mai bine. Câtă autosuficiență!!!

Încă din 1998, de când ne-a reprezentat Mălina Olinescu la Eurovision, vorbim despre cât de important este ca solistul să aibă experiență de scenă. Și iată-ne după 23 de ani, în aceiași situație.

Cât de greu e să recunoști că piesa, interpretarea și prezentarea au fost slabe?!

Mă întreb, ce ar fi spus Liana Stanciu dacă nu ne nimeream în aceiași semifinală cu trupa Hooverphonic? I-am găsit vinovați pe săracii balgieni. Apropo, de dragul informației corecte, țin să precizez că trupa a fost înființată în 1995, deci au 26 de ani de experiență, nu peste 30 cum susține Liana.

Dar de când am devenit complexați (și) de experiența de scenă a celorlalți concurenți? Chiar contează atât de mult acest aspect? Ia să privim puțin în urmă, pentru că eu îmi aduc aminte că pe unii mai mult i-a încurcat experiența.

2010. Bjork s-a clasat pe 19 (41 puncte) din 25.

2012. Engelbert Humperdinck s-a clasat pe locul 25 (12 puncte) din 26.

2013. Bonnie Tyler s-a clasat pe locul 19 (23 puncte) din 26.

Ce experiență aveau Ilinca Băcilă și Alex Florea?! Aș vrea să ne spună Liana Stanciu. Cei doi s-au clasat pe locul 7 din 26 de țări în 2017!

Creația, talentul, vocea, inspirația nu țin de experiență.

Să nu uităm că Eurovision este concurs de televiziune. Ați avut un an la dispoziție să o învățați pe Roxen să stea pe scenă, să privească în cameră, să pronunțe clar astfel încât să se înțeleagă vorbele, să respire în timp ce merge și cântă. Ați avut un an să îi găsiți cea mai potrivită vestimentație. Și uite cu ce ați îmbrăcat-o. La un moment dat, aveam impresia că a înghițit-o costumul. N-ați făcut nimic!

Ați dat selecția Eurovision pe mâna unei case de discuri private și ați pus în scenă cea mai ștearsă participare a României la Eurovision. Și acum vă plângeți că ați stat 3 zile închiși în camera de hotel într-o țară pe care n-o cunoașteți. Dar ce făceați în alea 3 zile, eroilor? Rezolvați ce n-ați făcut timp de un de zile?!

Mulțumim celor care au votat!

Rezultat – Se mai justifică participarea noastră la Eurovision?

  1. Nu (75%, 3.424 Votes)
  2. Da (13%, 589 Votes)
  3. Nu știu / Nu mă interesează (13%, 577 Votes)

Total Voters: 4.590

Declarația Lianei Stanciu la TVR 1

(text preluat de pe site-ul Agerpres)

„Cred mai degrabă, că a fost despre lipsa de experienţă. Dacă ne uităm la ţările calificate în finala de sâmbătă, vom descoperi de la seniorii Hooverphonic din Belgia, care au treizeci şi ceva de ani de activitate. La noi cred că asta a contat mult, lipsa nu neapărat de spectacole în picioare, cât mai degrabă … cred că în seara asta a fost altceva mai important. Eurovision Song Contest este despre o mare petrecere, despre bucuria de a te întoarce împreună cu oamenii, şi s-a văzut în sală. Da, e ciudat şi greu de comentat…

(…)

Iar ‘Amnesia’ este despre faptul că atunci când îţi este greu, trebuie să strigi după ajutor, de aceea şi refrenul ‘Not alone, not alone’. Eu aş pune mai degrabă pe lipsa de experienţă a lui Roxen.

(…)

Putem să găsim scuze. Da, într-adevăr am stat trei zile într-o cameră de hotel, n-am putut ieşi. Într-adevăr, e complicat într-o ţară pe care nu o cunoşti, în nişte condiţii care nu sunt cele mai bune, e complicat să faci lucruri extraordinare. N-aş vrea să încep să scuz pe cineva. Din fiecare înfrângere învăţăm, şi cred că este o lecţie.

(…)

Ne vom întoarce acasă cu fruntea sus pentru că nu am făcut decât să ne reprezentăm ţara cum am ştiut noi mai bine”, a declarat Liana Stanciu la postul TVR 1.


Articole pe același subiect:

Eurovision 2021: Pierdut suflu. Îl declar nul: 

Eurovision 2021: Pierdut suflu. Îl declar nul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here