LOVILUȚIA PESTE TOT, FOTBAL VORBIT,MINISTRU INUTIL Ș.A.

0
81

Excelente materialele legate de ”Revoluție” prezentate de Digi24. Elena Tănase a pigmentat reportajul cu numeroase interviuri semnificative. Fapte teribile știute și nepedpsite. 853 de morți, peste 5000 de răniți după 22 decembrie 1989!

Echipa Gold Standing Legends la DigiSport4 și Spania au oferit spectacol plăcut terminat cu 6-6.  Figo, Del Piero,Luis Garcia, Luke, Salgado, Vincente, Dani Alves, Roberto Carlos, Victor Baiia și mulți alții. Acțiune umanitară frumoasă, dar nu cu tribunele pline. Stadionul Metropolitano (al echjipei Athletico Madrid) e o bijuterie. L-am văzut pe teren aproape 70 de minute și pe Mirel Rădoi! Era anunțat și Adi Mutu. Cosmin Olăriu a stat pe banca antrenorilor. Comentariul a fost unul chinuit. Nu știu de unde l-au găsit pe băiatul respectiv. (21.12)

Doru Mărieș consideră că Revoluție a fost în intervalul 16-22 decembrie 1989. Nu e prea optimist privind Dosarul Revoluției. Acuză direct procurorii.Duduia din studioul Realitatea Plus încerca să-l cheme la calm pe un om care de 30 de ani se tot luptă cu morile de vânt ale unei Justiții defecte. Faptul că CEDO obligă România la rezolvarea acestor cazuri (peste 1100 de morți, mii de răniți și arestați abuziv) arată că Europa nu ne vede cu ochi buni.

DINAMOVIȘTII, CÂINI CARE LATRĂ ÎNTRE EI!

Florin Prunea a intervenit în emisiunea lui R. Naum (din 21.12) fără nicio legătură cu discuția din platou. Era vorba despre Voluntari, Pandele, CFR…Prunea a ținut să-l execute pe tizul Florin Bratu (invitat permanent în calitate de analist) pentru ceva ce ar fi făcut pe vremea când era jucător. L-a informat că din cauza lui, Bratu n-a ajuns antrenor la Dinamo. Replicile lui Bratu au fost moi, dar s-a înțeles care e atmosfera din acest club în care se vorbește enorm și prost, iar fotbal se joacă tot mai puțin. Din păcate pentru noi, telespectatorii, suntem nevoiți să suportăm această mahala cultivată de șulfa Naum.

Cel mai mare exod al populației din țările excomuniste nu îngrijorează niciun patriot? Armand Goșu (la Realitatea Plus) a precizat că mulți tineri se pregătesc, învață ca să poată pleca în condiții bune, că cei care au plecat după 1990 nu doresc să revină. Oare peste 20 de ani vom ajunge la 10 milioane sau nici atât?

A FOST LOVITURĂ DE STAT (Cristoiu)

Cristoiu la Rifai ne spune cum a fost la Revoluție. De fapt a fost o lovitură de stat, susține el. Folosește ”formula ”Evenimentele din decembrie 1989”. Nu greșește mult. Ceaușescu îl schimba oricum pe Milea spune omul de la Biblioteca Academiei. Pentru adevăr trebuie să ajungem la Moscova, afirmă Știetot. Noi nu avem stat de drept în acest caz. Cristoiu se laudă cu cât a scris despre subiect.Rifai e jenată că n-a citit câta scris musafirul. Ceaușescu a fost extras. Nu putea fi acuzat de terorism, odată ce el era capturat. De cine? De confidentul său, V. Stănculescu!

La Digi24 primim informații istorice, elegant prezentate de Emil Hurezeanu.Europa liberă a fost cea mai bună armă împotriva comunismului. Brusc au mers telefoanele fără centraliste. Banatul se închide, iar E.L. transmite nopțile non-stop. S-a dat și mesajul Regelui. Chiar l-am auzit și a fost emoționant.

A3 difuzează interviu cu Ștefan Andrei, care face dezvăluiri despre Ceaușescu. ”Greșeala mare a fost că Ceaușescu a băgat armata”!Trebuia să folosească miliția și securitatea. Armata a trecut sub comanda Moscovei…N-au existat teroriști spunea și fostul ministru de externe.

Ministrul Stroe la ProX. Cam des. Fără substanță, fără asumări. Suporter de Craiova. Ce treabă are acest ministru cu sportul n-am aflat, dar e jenant că n-are viziune și e plin de texte de lemn. Pe tema dopingului a fost ceva mai aplicat. Se vor face comisii interministeriale. ”Eu ca și ministru...” a zis de vreo 10 ori!  Marius Mitran este și el acolo, care punctează corect aberația GSP, care l-a scos fotbalist al anului pe portarul Ionuț Radu de la Genova, care n-a jucat nicio secundă la naționala mare, care ia o căruță de goluri în Italia. Doar semifinala de la U21 și gata? Dar cei care au dat golurile calificării tot acolo, dar prestația dintr-un an întreg? * Ionuț Radu tocmai a luat 4 goluri de la Inter pe 21.12. Fotbalistul anului în România?

Scuze, dar n-am vizionat Home Alone 3 la ProTV. Ba da, am stat până apariția varicelei și gata. Regatul de gheață de la Antena 1 l-am văzut de două ori. Moldovenii de la Kanal D nu-mi plac.

Voi cu Voicu este printre foarte puținele emisiuni de la A3 pe care le suport. L-am văzut pe Dan Negru acolo, cu povestiri despre Stela Popescu, Arșinel și mulți alții. L-au sunat pe Piersic, care l-a lăudat pe Negru.

 

Mi-au plăcut două prezențe de fotbaliști deveniți antrenori la interviurile de la DigiSport. Mirel Rădoi și Marius Lăcătuș au arătat că știu despre ce vorbesc, că au simțul umorului, că adesea depășesc nivelul intelectual al ziariștilor.Cât s-a străduit Naum să-l încuie pe Mirel, n-a reușit. Lăcătuș a avut parte de Șușotilă, așa că n-a avut dificultăți. El ar mai vrea să antreneze, dar nu oriunde, așa că nu e disperat.

Tudorel Toader susține (telefonic pe B1TV) că el n-a fost de acord mizerabila lege care i-a scos pe infractori din pușcării. Cam 22.000. Că el n-avea ce să facă, n-a fost de acord nici cu amendamentele. Recursul în anulare dispare și ce dacă? S-a construit vreun penitenciar? Rezolvăm problema inițială? Se va ajunge iar la CEDO și plătim din nou din cauza nesimțirii guvernanților (independent de apartenența lor politică).

M. Dinescu apare prea des legat de cei 30 de ani de la revoluție. N-am înțeles de ce, cum n-am înțeles nici atacul la adresa lui T. Băsescu când a vorbit la B1TV. Culmea, imediat după el a intervenit chiar Băsescu. Era emisiunea lui Mânăstire. Acesta NU i-a cerut părerea legat de cele exprimate de Dinescu.

La D. Rifai, la postul independent Realitatea Pluș îl văd pe Adrian Năstase. ”Iohannis e mai rău decât Băsescu” afirmă A.N. (17.12). Ranchiunos a rămas, nițel arogant este și acum, chiar dacă nu ridică tonul. Are sfaturi bune și utile pentru PSD.Un Big Brother de ascultat de micuții pesediști.

Al Hilal a pierdut în fața sud-americanilor Flamengo. TVR1 a transmis partida. Echipa pregătită de Răzvan Lucescu n-a putut mai mult, dar s-a prezentat onorabil.Pe 21.12 s-a dat și finala Liverpool- Flamengo.  în timp ce Al Hilal a făcut egal cu mexicanii de la Monterey și a pierdut la loviturile de la 11 metri. Partida a fost arbitrată de Hațegan.

Fiul lui Dincă de Caracal e supărat pe România TV. Și pe alții. I-a reclamat la CNA și i s-a dat dreptate. Omul e hărțuit, are familie, e om de treabă. Așa zice el. Ciutacu l-a ironizat în absență. Cu această ocazie am văzut cum Dincă Jr i-a agresat pe jurnaliștii care-l enervau. Așchia…

Dortmund- Leipzig a fost un meci rar. Ce greșeli, ce goluri, ce public, ce ploaie! În min 57 era 3-2…S-a terminat 3-3!

Astra sancționată de FRF cu pierderea a trei puncte. Din motive financiare. CFR a primit o sancțiune ciudată. N-are voie să facă transferuri. CFR avea 3-0 la Voluntari încă din prima repriză (21.12) Comentatorii de la Digi sunt leșinați în admirația echipei din Cluj. Dan Petrescu preaslăvuit ca un zeu al fotbalului. S-a dus decența, echilibrul jurnaliștilor. Tot mai greu să văd un meci cu sonor. ”Zâmbitor Omrani, excelentă pasa, minunată execuția, excepțională parada portarului de la CFR și numai din astea…Dobre și Angheluță pot fi angajați ca propagandiști ai oricui dă mai mult. Nu vor să înțeleagă că un spectacol fotbalistic televizat este pentru noi, cei de acasă. Comentatorii ar trebui să facă parte din acest spectacol.

Barcelona- Real Madrid s-a terminat cu bătăi de stradă, cu un egal incorect, urmarea unui arbitraj straniu, pătrinitor cu gazdele (18.12)

Naum nu e capabil să facă un interviu coerent și elegant cu Pițurcă (la telefon). Numai strâmbe, neatent la răspunsuri… îhîm, mmda, bine …sunt reacțiile marelui jurnalist (17.12). ”Cobori în jos nivelul?” (R. Naum). Fiind de față Radu Paraschivescu s-a corectat pe parcurs. Atâta ambiguitate în exprimarea acestui individ e greu să găsim la alții. Faptul că jucătorii de la Astra n-au fost plătiți, e grav. Se merge pe formula plantației, cum bine a sesizat Radu P. Faci cum vreau eu, sau pleci. Unii sunt permanent datori, alții nu. Naum nu înțelege ce i se spune. După sărbători nu ”ne reculegem” jurnalistule, poate ne refacem…Mă gândesc, gen!

”A fost găsit carbonizat de pompieri”! Știrile B1TV 20.12.

Doru Viorel Ursu fost ministru, fost militar, avocat, susține că Milea s-a sinucis, pentru că știa că e acuzat de trădare. La RomâniaTV (pe 21.12). Nu au existat teroriștii. La Timișoara a fost pe bune, dar la noi n-a fost schimbare ca în Bulgaria, Cehoslovacia, Polonia. Omul zice că Iulian Vlad a dat ordin să se retragă militarii și să predea armele. În țară ar fi existat mulți agenți sovietici, despre care n-am aflat ce făceau. Povestitorii de serviciu continuă manipulările fără jenă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here