Luminița Velciu și Carmen Solomon la Psihologul Muzical (ediția 838 – 20.10.2018)

0
448

Luminita Velciu si Carmen Solomon la Radio Romania 2018Doi oameni de media, două profesioniste, pasionate de comunicare și de muzică, au debutat în emisiune ca invitate. Luminița Velciu („Recurs la morală” la TVR) și Carmen Solomon cu mulți ani de TVR dar și o activitate intensă pe Facebook (tot pentru „Recurs la morală”). Veți afla câte ceva despre traseul lor profesional, despre pasiuni și preocupări, despre muzica ascultată. Astfel diversitatea a fost deplin asigurată. De la Spencer Davis Group, la Doina Badea, de la Melina Meercouri la Joe Dassinsau Udo Jurgens, dar mai ales la Grupul Song din care Luminița a făcut parte timp de patru ani. Carmen a propus nume ca Mircea Baniciu, Gary Moore, AC/DC, Lhasa De Sela ș.a.m.d. Veți auzi mai multe și despre mersul la concerte. Invitatele au răspuns numeroaselor întrebări și au fost plăcut surprinse câtă lume le cunoaște activitatea, de unde s-a consolidat opinia că avem ascultători de excepție! De altfel am avut și un sondaj prin care am solicitat trei titluri de emisiuni de televiziuni agreate de cei de acasă. Oamenii regretă dispariția emisiunilor zilnice pentru copii și cred că e un minus mare al TVR. Invitatele au lăsat o impresie extrem de plăcută, iar prietenii nopților le-au felicitat fără rezerve.

Agenda pop-rock include cântece cu Slash & Myles Kennedy (deschid ediția cu o piesă nouă), Tom Petty, Ricchi e Poveri, Harry Belafonte, Morissey sau Marcian Petrescu.

Topul Sentimental cu Grateful Dead /Jerry Garcia ne-a oferit prilejul unei prezentări mai ample a unui grup prea puțin cunoscut la noi. Primele clasate au fost 1. Truckin, 2. Touch of Grey, 3. Hell in a Buckett.

 

Audio:Selecția mesajelor:

Patricia, Sao Paolo Bună seara! Această emisiune este singura mea bucurie din această săptămână. Mă bucur că suntem împreună!

Georgiana Sunt alături de voi.

Cătălina, Spania Vă ascult cu mult drag! Îmi plac invitatele! Mi-a plăcut şi emisiunea Recurs la morală.

DarkAngel O întrebare pentru invitate: aruncând o privire de ansamblu asupra presei româneşti, li se pare că jurnalistul s-a transformat mai degrabă într-un „justiţiar”, uitându-şi rolul iniţial? Şi dacă da, pot identifica momentul în care a schimbat macazul presa?

Simona, metalfan Bun venit invitatelor! LA TV mă uit tot mai puţin. Mi-au plăcut ediţiile din vară ale emisiunii Recurs la morală. Îmi plac şi emisiunile Florentinei Fântânaru, îmi plac şi unele emisiuni ale lui Cătălin Ştefănescu. Regret că nu există cu adevărat un program matinal bun la nicio televiziune românească. Apoi, regret dispariţia emisiunilor pentru copilaşi. Mă bucur că am prins Abracadabra, Tip Top Minitop, Ba Da Ba Nu. Îmi place Jurnalul Copiilor de la Digi24.

Danuţ Niţă Bună seara! Vă ascult de la volan (sunt şofer), în Istanbul. Emisiune plăcută în continuare!

Patricia, Sao Paolo Eu mărturisesc că o înţeleg perfect pe doamna Luminiţa care foloseşte acel telefon model vechi. Aveam şi încă mai am şi eu unul. Funcţionează fără probleme şi acum, dar am renunţat să-l mai folosesc dintr-un motiv simplu. Colega mea de bancă mi-a povestit că într-o zi l-a văzut pe stradă pe actorul ei preferat, s-a dus la el a luat autograf, dar neavând telefonul sau aparatul foto la ea, nu a putut imortaliza momentul unic. Mi s-a părut foarte trist şi m-am gândit cu groază că dacă eu aş vedea pe stradă pe artistul meu preferat, aş muri cu siguranţă dacă n-aş avea cu ce să fac un selfie. Cred că ar fi tragedia vieţii mele. Aşa că m-am mutat pe iPhone. Acum mă plimb pe stradă şi sper să-l văd. :)))))))

Liviu Cum a fost copilăria în Călăraşi?

Nelu, Deva Există vreun Bob Dylan al Greciei? Mă refer la un artist implicat social, care exprimă starea de spirit a naţiuni, care are texte ancorate în actualitate?

Veronica, Cluj Eu am rămas cu nostalgia după emisiunea TeleEnciclopedia, după vocea lui Moţu, după informaţiile de acolo… Nu mă regăsesc în programele TV de azi, cu regret. Sunt câteva oaze, una este emisiunea invitatelor… îmi place şi Ieri Azi Mâine… Dar vă spun sincer că nici nu mai am răbdare să caut ceva care să-mi placă…

Ancuţa Un Recurs la Morală pentru Vali Sterian al cărui proces nu ştiu cât de corect a fost… sau la cazul Teo Peter…. Apropo, nu a mai zis nimeni nimic despre asta….

Teddi, Londra Se apropie 30 octombrie şi uite că au trecut 3 ani de la Colectiv şi Justiţia doarme… Niciun condamnat. Pregătiţi ceva pentru a acest caz?

Mirela Nikos Vertis vă place?

Teddi, Londra Mi-au plăcut foarte mult invitatele!

Patricia, Sao Paolo Dle Partoş, dar acum spuneţi dvs… adică mi-au luat bilete la 8 concerte (de acord, nu toţi au această şansă)… dar dacă tot ai luat la 8, chiar nu poţi lua la 9 şi să-mi spui: „data viitoare te descurci, nu-ţi mai iau nicăieri”?! Adică e nedrept. Nu e ca şi când îl văd pe Waters în fiecare an. Nici nu sunt mare fan Waters, dar m-a enervat la culme faptul că am fost lăsată acasă. Adică, vezi Doamne, tu stai acasă pentru că ai deja bilete în alte părţi. De ce?? De ce? Nici măcar nu mi-au zis că se duc, eu am aflat atunci când au plecat. Păi, şi eu?

Mama Patriciei Aşa cum povesteşte fiica noastră, pare că am plecat pe furiş şi ne-am întors tiptil astfel încât să nu-şi dea seama că am lipsit din casă. N-a fost chiar aşa. La Megadeth şi Alice Cooper i-am luat bilete prin primăvară. Apoi, când a anunţat Morrissey turneu sud-american a zis că vrea să meargă în Brazilia şi Mexic. Bun. N-am zis nu. I-am luat bilete, i-am făcut rezervări la hotel. Se duce cu alte colege de clasă plus părinţii uneia dintre fete. Foarte frumos. Când am făcut toate astea, i-am spus că noi luăm bilete şi la Waters şi am întrebat-o dacă vrea să meargă. Dar cum ea era preocupată să se uite la biletele la concertul lui Morrissey (poate că îi era teamă să nu pice literele de pe ele), a zis că „meh”, de unde am dedus că nu prea vrea. aşa că ne-am luat două bilete şi ne-am dus. E vina mea că nu e atentă la ce o întreb?!

Patricia, Sao Paolo Ok… aşa a fost. Dar chiar trebuie să spui lucruri esenţiale pentru cultura unui copil când acesta este super încântat, în culmea fericirii? Nu aştepţi să treacă valul şi apoi îl întrebi? Câte bucurii poate să suporte un om deodată? Trebuie trăite pe rând. Zic şi eu. Acum oricum e prea târziu!

Niko, Anghel Eu când primesc bani pentru concerte la care vreau să merg şi pentru care nu trebuie să insist prea mult, ştiu sigur că nu e semn bun. După ce mă duc şi mă bucur de concert şi vin acasă în culmea fericirii, o aud pe mama cu câte o cerere absurdă: fă curat în cameră, du-te la bunici şi ajută-i la nu ştiu ce treburi şi alte chestii de genul… Unele plăceri în viaţă sunt plătite scump! Ţi-e şi frică să mai accepţi cadoul, de aceea cred că ajungem să muncim… :))

Mirela, Milano Uneori am impresia că doar aşa îl pot determina să păstreze ordine, manipulându-l cu bilete la concerte. Cred că undeva am greşit…


 

sursa (pentru audio): Radio România Actualități

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here