M.STOICA ȘI ACREALA, BIANCA NU SE LASĂ, FILME BUNE!

0
49

CSPORTIVE…
* Timișoara face egal acasă la Craiova. Gazdele acuză propriul gazon, de pe stadionul lor cel nou!
* Manchester City eliminată din Cupă de Wigan, echipă de Liga a treia. Imensă surpriză!
* MM Stoica era ferm convins că Dinamo va bate pe Astra, care e deja în play-off.A greșit din nou!
* Marcel Popescu se laudă fără rezerve pentru achiziția lui Gardoș. Play-off-ul va fi dominat de antipatia pentru Becali a mai multori echipe. Adică 4 din 5!
* Se uită oare cineva la cum joacă CSM București în campionatul intern? În meciul cu Rapid marile valori internaționale arătau exact ca o echipă oarecare, cu greșeli de neimaginat. Nu erau în teren Gullden, Manea, Neagu….Dar grav e că nici așa nu exista nicio idee de joc. Niombla coodrona sau nu, Bazaliu apărea coordonator, extremele au ratat atac după atac…Sigur că CSM a cîștigat dar efortul a fost mare.* Faptul că GSP publică salariul de 22.000 euro pe lună al Cristinei Neagu mi se pare o mare măgărie. E vorba despre cea mai bună jucătoare a lumii. CSM a contribuit la imaginea Capitalei și a țării, iar Neagu a fost în ultimii ani constantă! Și ce dacă are 120.962 sumă brută pe an? Ea îi merită, mă Tolontan. Ia vezi cât ia un parlamentar, cu toate avantajele, deconturile!!! Eventual oamenii din Ministerul Sporturilor…* Țin pumnii fetelor în meciul cu Gyor de luni seara (26.02).
* Andrei Vlad e făcut vinovat pentru egalul cu Dinamo. Becali a făcut spume, a chemat imediat un alt portar. Cu nimic mai bun!  Dinamo a jucat bine și putea bate, dar repriza a doua a avut schimbări inspirate făcute de Dică (Budescu, Teixeira, Man).  Astfel CFR e la 4 puncte avans. Steaua n-a pierdut niciun joc greu. Acum merge la Roma, iar patronul defect vrea să se califice în Europa League! * Bălgrădean e noua achiziție pentru poarta Stelei, unul care declara resemnat că n-a avut încotro și a semnat, pentru că la Chiajn nu mai avea loc. Mare achiziție. Un tip în care n-aș avea încredere nici 5 secunde.*Becali s-a lăudat că a fost căutat de 50 de portari de pretutindeni. A.Niculescu și Filoti l-au ironizat (21.02) spunând că unul care vrea să se ofere discret, n-o face direct la GB. Cred că au dreptate. Tot GB l-a făcut ”maimuță” pe Bălgrădean, fiind taxat, tot pe drept de R. Naum. Cică apără ca o maimuță. *Cine apără la Roma? Tot Vlad. Delir total! E acolo Stăncioiu, care e mai sigur decât Vlad și totuși…Și s-a văzut ce a ieșit! *Orice spune GB e reluat de 10-20 de ori. DigiSport trăiește din vorbele lui.*  Sunt retrimiși la pușcărie frații Becali. Cine explică situația? Tot Gigi, pentru că presarii nu pot respira fără el. Și la justiție e cel mai bine pregătit. * Stoica aberează mai rău ca patronul lui. Cică nu are emoții pentru meciul de la Roma. Nu sunt șanse, chiar nu vrea să se califice pentru că ține mai mult la titlul de campioană. Aici simte că se luptă cu o cooperativă și la asta nu-l pot contrazice. Felul în care vorbește, e enervant, suficiența și aroganța s-au reinstalat pe mecla lui. Și după 1-5 mă prind că a reușit să demobiliezeze întreaga echipă!
*Rusia a învins clar și categoric SUA la hochei olimpic. 4-0. Am văzut câteva goluri extrem de spectaculoase! Păcat că GSP nu acordă spațiul cuvenit Jocurilor Olimpice. Sunt interesante rezultatele la hochei, schi, patinaj, dar trebuie să le luăm singuri de unde putem. Nu e ziar de sport. E ziar de fotbal cu puțin sport la coadă….Adevărul de weekend este mult mai bogat la acest capitol. * SUA a luat titlul, după prelungiri, la hochei fete în partida cu Canada (peste două decenii de supremație). Meci foarte spectaculos, plăcut, cu goluri frumoase! *Proba de sanie dublu mi se pare o acțiune perversă, dacă nu stupidă! * Pentru medalia olimpică de bronz au jucat Canada cu Cehia la hochei. * Imensă surpriză prezența în finală a Germaniei! * Coreenii nu merg la meciurile de hochei. De ce oare s-a acceptat organizarea J.O.acolo, nu voi înțelege! Să vezi o semifinală olimpică cu sală semigoală e dezolant! * Foarte spectaculoase selecțiile olimpice oferite de rubrica Zap de la Eurosport.* Impresionantă Gala patinatorilor de duminică dimineața, foarte devreme.
* La rugby, România a pierdut în Spania, destul de clar și riscă să rateze Cupa Mondială!
* Kvitova a eliminat-o pe Wozniacki cu 2-1 și apoi a depășit-o și pe Muguruza în finală!
* Federer reinstalat N01 ATP...după o victorie la Rotterdam. A câștigat  și turneul după o victorie în fața lui Dimitrov (6-2, 6-2)!!!
* CFR a bătut cu 2-0  pe Astra…Cea din urmă n-a arătat ca o echipă preocupată de victorie…A ținut pe bancă doi jucători de atac. Dacă și cu Dinamo va fi așa  amabilă, Astra se va face de râs!
* Viitorul a învins (luni seara) pe Botoșani și face un pas mare spre play-off. A bătut și la Iași cu 1-0. Intre timp Dinamo a pierdut cu 2-0 la Astra Giurgiu și a rămas în afara play-off-ușui. Lacrimi și tristețe la DigiSport unde e un puternic cuib dinamovist.
* La Rio de Janeiro,  Monfils a întors un joc, l-a câștigat , deși era condus cu 5-2 în decisiv de Zeballos.
* Mutu poate fi funcționar în FRF chiar dacă n-a avut treabă cu forbalul intern de foarte mulți ani, iar când a jucat mediocru la Petrolul sau la Tg. Mureș, n-a contat, dar Lupescu nu e bun la conducerea FRF pentru că a fost plecat 5 ani la UEFA ! Nu în vacanță, într-o funcție importantă de conducere. E bună, nu? A zis Mutu, care n-a avut niciodată caracter, de ce ar avea acum?
* Bucurie de la baschet masculin. Naționala a câștigat în deplasare, la Croația și are șanse să meargă mai departe.
* La polo, România a învins cu 20-5 Cehia. Returul e săptămâna viitoare, dar cred că nu vor fi probleme.
* Fetele de la CSM Volei Alba Blaj au jucat entuziasmant (în fața unui public excelent) și au câștigat grupa. Cu 5 victorii,  merg mai departe în Liga Campionilor
DE TOATE
* Ca-n filme de la Digi24 este de departe cea mai bună emisiune de promovare a cinematografiei, a evenimentelor gen Premiile Oscar (le transmite la noapte).
*Mitinguri antiDNA la A3 și RTV ( nu știu dacă a numărat cineva participanții) , dar și pe B1TV unde aseară era și Nistorescu alături de Sorina Matei. Descoperiții au ieșit la atac.  Digi24 și Realitatea au rămas singurele care n-au intrat în horă…Realitatea o cotește? Apar și acolo clienții de la A3, oamenii de la DCNews? Sâmbătă seara…Era și Sabin Orcan, dar în rest ploua cu acuze la DNA…care sigur are bube, dar nu așa cum zic unii…
*Transmisia cu Tudor Toader la microfoanele patriei a fost memorabilă! Am scris separat. Dacă doamna Kovesi ar avea puțin fler, ar demonta (sau nu) punct cu punct acuzațiile lui TT. Oricum ar fi fost decent să le mulțumească celor care o susțin. Dar, se pare, că aroganța e prietenă cu ambele tabere. Procurorii nu mi-au fost dragi niciodată. Dar nici hoții, securiștii, turnătorii. Cu oamenii cinstiți nu avem cum să ne alegem? * Nu ievaluare ci iexecuție (Florin Negruțiu dixit la Digi24)
*Ștefan Bănică la Răzvan și Dani vineri dimineața (23.02).O discuție despre viață, relații…fuga de rutină e esențială! Să nu facă ce nu-i place, este foarte important…Concertul din 7 Martie de la  Circul Globus era miza…
* Kanal D are o emisiune infectă moderată de Bianca Drăgușanu. O doamnă trăiește cu vecinul și cu soțul. Așa a declarat, dar a venit în emisiune pentru că ar fi singură! E o bunică  demnă de tot respectul…Vocalul trupei din studio e libidinos, se bagă și el în dezbaterile ridicole din platou. Foarte multe figuri lombroziene. ”Taci și tu din gură” se răstește Bianca la bunicuța erotomană! Program de sâmbătă la prânz! CNA-ul e în weekend, desigur! Sau turciii știu să facă …lobby?
* Național Tv a difuzat Titanic vals. Arhivă de lux. Cu Grigore Vasiliu- Birlic, Coca Andonescu,  Mitzura Arghezi, Ion Dichiseanu, Ion Finteșteanu, Mihai Fotino, Tamara Buciuceanu , Ion Lucian ș.a. O bucurie alb-negru!  După Tudor Mușatescu. Film din 1964
* Un avocat vehement (Ionașcu, parcă) îl ceartă argumentat pe Călin Geambașu pentru felul în care a mediatizat temele de familie, certurile cu părinții. Zicea că e un exemplu negativ pentru toți copiii. Un adevărat creștin ortodox nu face așa ceva. Și Sorin Ovidiu Bălan s-a exprimat în acest sens. Cam târziu, nu ? Scandalul Geambașu are un an…
* Film rusesc la TVR2. 1612...L-am văzut integral, dur, istoric,  violent, brutal…personajul principal era un Andrei așa că eram fixat subiectiv. Bine făcut!
* Am revăzut Pat Garrett & Billy The Kid. Cu muzica lui Bob Dylan, care are și un rol în filmul regizat de Sam Pekinpah (1973) Cu James Coburn, Kris Kristofferson…Pentru fanii genului , o bucurie. Se bea enorm. Cred că nu există cadru fără sticlă sau pahar. Evident că se trage mult cu pușca și pistolul…Evident că e o lume misogină, dar e un film de referință.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here