ISTORIE, C.T.P., CRISTINA NEAGU, JOHNNY HALLYDAY, PRESA „QUALITY”…

0
27

johnny hallyday a* Lecții de istorie tardive la mai toate televiziunile noastre, după dispariția Majestății Sale, Regele Mihai. Dacă le aveam din 1990-1994, poate acum o duceam altfel.  Unele posturi insistă pe scandalurile din Casa Regală, tocmai în acest context. E indecent. Multe posturi și-au modificat programele. * Cum doliu va fi abia săptămâna viitoare, vă dați seama cum va fi până atunci?  La TVR1 (6.12) erau în studio Petre Mihai Băcanu și Marius Oprea, doi regaliști știuți. Pe ecran s-au dat de 5-6-8 ori aceleași imagini din Elveția, exact ca la posturile private. Oricum e singurul post care a afișat clar programul pe ore programul Funeraliilor. S-a reluat discuția despre averea Familiei Regale. Istorii paralele am auzit peste tot. Ipocrizia nu mai are limite. S-a vorbit despre cei peste 1.000.000 de oameni care s-ar fi strâns în 1992 în fața Hotelului Continental. Orice ageamiu știe că cifra e imposibilă, dar se insistă pe ea în mod absurd! * Băcanu afirmă că românii îl vor uita curând pe Rege. * În 1989 s-a făcut privatizarea comunismului, nu alungarea lui, afirmă Oprea. *
* TV5 a avut ediții speciale pentru și despre Johnny Hallyday. Un idol autentic, adorat de generații, respectat de politicieni, de oameni simpli. Am văzut talk-show-uri foarte aplicate, nu lacrimogene, dar impresionante.  S-a reluat și un interviu cu Johnny de la Quebec din 11 iulie 2012. A fost un mare admirator al lui Brel. Piesa Que Je t aime n-o poate cânta în concerte pentru că publicul preia tot și el apucă doar primele cuvinte…restul e al lor. Iubea rock n roll, blues, rockabilly, tot.
* Până la urmă, protestele din Piața Victoriei erau, sunt, autorizate sau nu? Am trecut prin zonă și nu este niciun Târg, așadar pot spune că reacția cetățenilor pe rețele de socializare, și chiar la fața locului (deși erau foarte puțini) a contat. Primarul General a renunțat! În schimb vrea să schimbe numele Pieții…altă gafă, odată ce există deja o Piață Regele Mihai I de pe vremea lui Oprescu. În plus Piața Victoriei are o semnificație istorică importantă, nelegată de comunism.
* După mult, foarte mult timp proprieterii clubului Juventus Torino  din Italia au reacționat, cerând echipei din București să-și schimbe numele. Probabil că se va numi FC Colentina, dacă ce s-a spus la tv e corect!
* Lilly Drumeva O Reilly a fost la Antena 1 marți dimineața. A avut un scurt dialog vesel cu Dani , după o cântare scurtă și ea. Mă bucur că a ajuns și acolo pentru că merită atenție. Este inițiatoarea unui important festival, Sofia Singer-Songwriter Fest. De 20 de ani cântă cu trupa ei Lilly of the West. A fost și la Psihologul muzical  pe 2 decembrie.
*CTP la Digi24…în zi de marți, pentru că se petrece ceva. SUA avertizează, Puterea răspunde. Popescu se miră că nu s-a discutat în Parlament mesajul american. Un Comunicat care nu se adresează Parlamentului, ci Publicului. De ce reacționează cei doi șefi ai Parlamentului, se întreabă C.T.P. Comunicatul era pentru cetățeni, pentru cei care au ieșit în stradă. Din partea română a fost un comunicat netrecut prin Parlament. Nevotat, nedezbătut. O teorie interesantă despre Just și Drept. Nu totdeauna Justiția se confundă cu Dreptatea. A cere imperios este traducerea la”To urge.” A îmboldi…Tot Popescu susține că nici SUA nu pot da ordine Parlamentului. Nuanțele trebuie lămurite. Răspunsul trebuia gândit. CTP îl acuză pe Tăriceanu pentru prostiile făcute în 2008 când a vrut să retragă trupele din Irak. Unii vor să obțină puterea pe termen nelimitat. Ca să nu pățească nimic. Problemele românilor nu pot fi rezolvate de afară Numai de români! Expunerea lui Popescu a avut logică și coerență. Corupția instituționalizată nu trebuie să existe ca înainte de 1989.  Ce se petrece, e chestiune de securitate națională…
* Realitatea TV(Jocuri de putere) am aflat multe interesante și grave legate de politica externă. Analiști și politicieni. Cr. Unteanu, Cezar Preda, Cr. Diaconescu, Dungaciu, Cătălin Ivan, C. Predoiu ș.a.m.d…. Tot în contextul comunicatului american și a reacției de la București…Între timp subiectul s-a stins.
* La XFactor Brenciu ia decizii bizare. Cel puțin. La faza cu scaunele, când concureții sunt trimiși acasă (sau nu) a greșit radical de cel puțin de două ori. Chiar așa, cine le alege piesele în faza asta. Miruna (fată isteață și talentată) a cântat ”Sunt vagabondul vieții mele” , piesă de bărbat, cum bine a punctat Ștefan Bănică. Cred că a cântat-o și tatăl lui
* La Vocea m-a întristat toleranța unora față de prestația foarte subțire a domnișoarei Zsuzsana. Am înțeles din presă că a ajuns în primii 8. După acel Stairway To Heaven nu merita. Altfel, fata e estetică, are voce, dar nu pentru ce a cântat.
* Emma Zeicescu ne-a informat că luni are probleme cu bila…Intimizarea moderatorilor tv e destul de veche, amplă. Răzvan și Dani povestesc tot mai des despre tinerețea lor recentă, despre școală, copilărie, ș.a.m.d. Și Teo folosea, nu știu dacă o mai face, povestirile din casă. Și apoi vedetele TV se revoltă pentru halul în care presa intră în viața lor cu bocancii!
* Am văzut o secvență la tv, o filmare paparazzi, Tudose, premierul, scoate limba către mereu nervosul Codrin Ștefănescu.Colegii de partid între ei, la ușa unui restaurant. Total nerelevantă faza. Pâine bună pentru vânătorii de can-can-uri. Dar citesc cu stupoare un comentariu pe FB, postarea unei jurnaliste cu pretenții, fostă membră CNA. Oare asta înseamnă jurnalism quality?
”Nu prea văd presă revoltată pentru gestul tâmpit al premierului de a scoate limba la un lider al partidului său. Nu contează numele, ci funcțiile, din punctul meu de vedere. După cum văd că evoluează lucrurile cu jurnaliștii ”quality” din România, mă aștept ca Mihai Tudose să fie comparat cu Einstein. Hai, că se poate! Un mic efort de a șterge definitiv menirea jurnalismului, și gata! Ne întoarcem la obiceiurile presei comuniste: propagandă pentru securitate, lingușeli pentru conducători și informare corectă zero pentru public.”
Cu 13 ore înaintea doamnei sus-menționate postase Mircea Marian ceva adecvat!
Love is in the air: Tudose scoate limba, șăgalnic, la Codrin. Nu mai bine vă luați voi o cameră, in loc să ne f*#@ti pe noi? 
* Mihai Stoichiță, cu vorbirea lui somnolentă (mai nou critic subtil la adresa Stelei) și Filoti, cel mai neinspirat program de Matinal. Stângaciu e un tip echilibrat. A rămas cum îl știam. Ionuț Badea revine tot mai des la DigiSport. Tace destul de eficient…
* După două meciuri ale naționalei de handbal, pot spune că echipa arată mediu, că sunt multe de rezolvat. Am scris, în timpul partidelor cu Paraguay și Slovenia pe FB, că antrenorul nu-mi spune mare lucru, că rar se vede mâna lui, ideea lui. Poate greșesc. Citesc articolul de mai jos și constat că și alții au sesizat că omul nici măcar nu e interesat de performanța de acum. Cică se pregătește pentru Olimpiada de la Tokyo! Adică și-a asigurat salariul pe 2-3 ani și gata? Aștept meciul cu Spania, țara natală a lui Martin Ambros. Apoi mă pronunț. Articolul e foarte bun. Spania ne-a condus clar, fetele și-au revenit treptat. S-a jucat nervos, crispat, goluri puține, greșeli multe de ambele părți. În echipa adversă erau multe jucătoare care au activat în România, așa că totul era cunoscut. La pauză a fost 9-7 pentru noi. Sărăcie de goluri. Galerie splendidă în tribunele din Germania. Final ceva mai bun, când n-a mai intrat Geiger (peste 10 atacuri au eșuat pe mâna ei) și victorie cu 19-17. Tot Cristina Neagu a dus greul, dar Crina Pintea a secondat-o cu succes. Și Dumanska a avut momente bune în poartă. Trecem în optimi, iar greul vine abia după ce se termină grupele. Avem trei victorii și asta e bine pentru moral!
Avertismentul Cristinei
Articol de Cristian Geambașu publicat în GSP. Puteți citi aici:
http://blogsport.gsp.ro/geambasu/2017/12/04/avertismentul-cristinei/
 
* O duduie acră, invitată la A3 (moderator era Alessandra Stoicescu), zicea luni seara, foarte apăsat că ALDE este singurul partid de dreapta din România. Am leșinat și de atunci nu-mi revin. Ce bine că mă holbez rar, foarte rar, la acest canal. La Badea și Gâdea nu rezist peste 3 minute. Dana Grecu mi-a devenit simpatică de când se contrează cu Ciuvică (specimen toxic pentru orice telespectator de bun simț). Cel din urmă nu vorbește, latră, țipă, se răstește. Poate are o problemă? Medic fiind, ar putea să apeleze la un coleg!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here