MĂ UIT, MĂ ENERVEZ, SCRIU ŞI-MI TRECE

0
230

Gabriela Cristea*..Dacă scriu aici, îmi trece iritarea. Un istoric, antipatic de la natură, Adrian Niculescu, a apărut la B1TV. Gazda era Mihai Duţă. Un tânăr pletos, adesea prezent  pe ecran, cu idei normale, îl contra cu argumente pe dl. profesor, care lăuda în exces gesturile (extrem de puţine) ale lui Iohannis. Acelaşi profesor afirma că a fost colaborator al Europei libere, că e un autentic luptător pentru democraţie. Mulţi colaboratori ai E.L. s-au dovedit a fi  şi colaboratori ai Securităţii, aşa că nu m-ar mira nimic în acest caz. Omul nu accepta ideea că Ion Iliescu ar fi trebuit să fie judecat pentru crimele din 1989. Mai sunt mulţi „acoperiţi” invitaţi, că nu mai înghite nimeni lozincile de acest gen?  El avea ce avea cu Băsescu, evident, dar istoricul din el nu era preocupat de adevărurile nespuse despre Revoluţie! Rar am văzut un presupus intelectual atât de irascibil, agasat şi arogant, deranjat de orice opinie a celuilalt invitat…Mai grav mi s-a părut felul confuz de a modera a lui Duţă, care încă n-a învăţat să-şi încheie propoziţiile, frazele…Acelaşi Niculescu, mare fan Iliescu, era revoltat că Tudor Gheorghe cântă pe 22 decembrie la Sala Palatului (cică ar fi un „bard comunist”!)…Unul ca ăsta predă istorie?
*Gabriela Cristea (KanalD) le-a ameninţat pe concurentele stupidei emisiuni „Te vreau lângă mine” că le dă afară. Le-a certat ca pe nişte fâţe de grădiniţă…pupezele au tăcut şi au înghiţit după ce se purtaseră ca ţaţele de dragul audienţei!
*O altă emisiune ineptă şi fără de final este „Mireasă pentru fiul meu” de la Antena 1. Doamna Mirela s-ar putea ocupa de cântat fără probleme. Subiectul zilei de azi era „diferenţa de înălţime dintre Carmen şi Dănuţ”. Vă daţi seama că dezbaterea era de neurmărit!
*Am văzut un atac deşănţat la adresa lui Băsescu la RealitateaTV. O duduie de la PSD (n-o ştiu, e din noul val) a afirmat că TB e implicat în multiple dosare şi că ar trebui să se ocupe de ele, nu să umble prin cârciumi sau să dea sfaturi tinerilor politicieni. Nu m-a suprins limbajul de antenatrei, dar m-a şocat lipsa de reacţie a lui V. Turcanu, fost consilier al lui TB (care l-a scos din umbră, din rolul de soţ al soţiei sale) şi a unei doamne de la PDL. Oare cât timp va mai trece pentru ca politicienii tineri lipsiţi de argumente şi idei să-l invoce pe TB drept sursa tuturor relelor din lume? Nu ştiam că are dosare, dar dacă le are, ce-i? Nu va răspunde? A fugit din ţară? De ce nu se ocupă tovărăşica de soarta liderului Hrebenciuc, de acuzaţiile aduse unor nume grele ca Dan Şova, E. Adronescu, Ioan Adam, a preşedinţilor de CJ reţinuţi sau condamnaţi? Nu are fiecare partid destui de rezolvat, explicat, exclus? De ce-i bântuie grija  dosarelor lui TB? Un aspect important le scapă celor de acest gen, ca duduia nervoasă: Băsescu a fost ales de două ori preşedinte al ţării şi a fost reales de alte două ori la suspendări. Adică a fost confirmat de o majoratitate de patru ori. Parlamentarii (unii dintre ei penali ) au câteva mii de voturi în spate. Cu ce drept contestă ei pe cineva?
* Iohannis începe prin a decora pe un fost deţinut politic! Simbolistica gestului e consistentă! Iar omul merita asta de 25 de ani!
*La Acces direct cânta Pavel Stratan (nu mai ştiam nimic despre el) şi dansa prin zonă Liviu Vârciu alături de surioara Luciu…
* Aflu, cu relativă satisfacţie, că se regândesc procedurile SMURD!
* Măruţă se simte foarte bine în straie ţărăneşti. Pomana porcului cu VIP-uri, scria pe ecran…folcloristele sunt mereu cu el…
*Eterna ştire cu brazii care nu coboară la preţ, nu poate lipsi de la nicio televiziune. Unii merg în tîrg zilnic, sperînd să scadă preţurile. Între timp observ că oraşul s-a cam golit de maşini, de unde se poate deduce că românii, de săraci ce sunt , s-au retras cu maşini cu tot , undeva, prin munţi. Nu obligatoriu în Carpaţi!
*La NaţionalTV se anunţă un Revelion cu Corina Chiriac şi Zoli Toth gazde!
* La Realitatea un comentator (care vorbea ca după o intervenţie chirurgicală la dinţi) afirma ,cu câteva argumente, că pe măsură ce trec anii, interesul real pentru a afla ce a fost în decembrie 1989 scade. E un paradox imens. Lăudăm mereu o Justiţie care refuză să-şi facă datoria faţă de milioanele de români. Nici crimele comunismului n-au fost judecate, nici cei care au ucis la „Revoluţie”…Despre mineriade nici nu mai vorbesc…Un singur om a plătiti şi acela e mare vedetă tv în ultima vreme!
* Astra Giurgiu şi CFR Cluj riscă să nu mai joace în Cupele europene dacă nu-şi achită datoriile pînă la final de ianuarie 2015.
*Exclusiv în  România de la TVR1 realizată de Cristi Tabără, e o emisiune de văzut. Dacă nu cumva s-a scos din grilă. Eu văd o reluare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here