MAI VECHI, MAI NOI…

0
24

watching tv 1 aFĂRĂ POLITICĂ…
Da, fără politică. Imaginea splendidă din Piața Victoriei cu acel tricolor desenat cu telefoanele mobile m-a impresionat. Nu știu câți oameni erau, dar nici nu contează. Imaginea, încărcătura emoțională rămân.
* Cine mi-a stricat duminica? Dl.Marinescu, fostul peremist, rugbist, etc care e invitat mereu la B1TV. Odă, admirație pentru Ceaușescu, timp de multe, foarte multe minute! Vrea statuia dictatorului în fața Casei Poporului! Cum mânca, ce modest era, ce de treabă era… O rușine imensă să difuzezi așa ceva duminca la prânz. Un exercițiu de admirație deșănțat! Oameni ca Marinescu sunt mai nocivi decât însuși Ceaușescu! Iar B1 devine pe zi ce trece un canal, dar nu teve!
 
* Steaua cu Voluntari  face un egal 2-2! Se comentat mult că va fi floare la ureche odată ce patronii sunt Naă și Fin. N-a fost. Reghe a amețit jucătorii de pe un post pe altul. Un gol, aproape, clar s-a anulat în baza unei decozoo greșite. Au fost două lovituri de la 11 metri câte una pentru fiecare. Una unanim acceptată, alta dubioasă, dar asta e părerea mea. Am văzut sute de situații cînd jucătorii se reped la portarul care vrea să dea drumul la minge. Portarii se protejează cum pot. Putea să-l lase pe adversar să intre în el și apoi să se tăvălească pe jos. Lua ăla galben sau roșu. Așa s-a dat 11 metri, primul de acest gen văzut de mine în România.* Declarațiile lui GB după meci au fost , ca deobicei, absolut șocante. A plecat la 2-1 pentru Voluntari.  Acum  Adi Popa nu mai era important, n-a contat, acum e deja uitat, așa că înlocuitorul e minunat. E vorba de  Jakolis,care a jucat  foarte puțin, din cauza antrenorului. Acum e erou! A decis clar unde va juca Ov. Popescu și e dispus să-l dea pe Gnohere înapoi lui Dinamo. De fapt le dă 100.000, doar să-l ia. Apoi a recunoscut că a glumit, a exagerat voit… * Tatăl arbitrului Chivulete (fost arbitru) a recunoscut că 11 metri acordat împotriva Stelei e o raritate, că e în litera regulamentului, dar nu și în spiritul său. * Becali îi explică lui V. Moraru  (la ore de seară )că nu vorbește cu Naum pentru că nu-i echidistant. Deci nu mi se pare numai mie!
* Spre bucuria lui Naum, Steaua este FCSB și în curând nu va mai exista Steaua în Prima Ligă. Peste 4-5 ani poate se va produce vreun conflict între cele două entități. Tudorel Stoica insistă pe faptul că nici FCSB n-ar avea dreptul să existe în Prima Ligă. Afirmă senin că le-a luat 13 ani până s-au prins cei de la Armată că ”li s-a luat” echipa. Grav e că Armata e cea care a clacat financiar și legal în acei ani. Nu putea nimeni să ia echipa fără acordul  Ministerului Apărării.Dacă nu apărea Becali, echipa dispărea atunci, sau mergea în ultima ligă. E simplu și clar. Cum să decidă Justiția pe o temă sportivă? Culmea că la astfel de discuții nu există nici acum cineva de la echipa lui Becali care să cunoască legile și să argumenteze. Nu patronul, pentru că el o ia pe arătură…Dacă nu apare un astfel de om, inclusiv eu voi fi de acord cu ideea că el a dat țeapă acum 13 ani și NU că el a luat! * La Sport.ro abordarea lui Mironică e total alta. Mult mai echilibrată. Brandul a fost păstrat la cotă înaltă de echipa lui Becali…La telefon era Cătălin Biriș, inițiatorul protestului ProSteaua! Erau 5 ani de contestat numele și n-a făcut nimeni nimic. Azi sunt 20 de echipe cu numele de Steaua în România!  Nu vor face miting în București, pentru a evita provocările….A intervenit și Duckadam telefonic…întreabă cum de a făcut CSA ani de zile contracte cu Gigi Becali (pe care-l consideră hoț) ??? * A intervenit și Becali căutând să dea explicații…Mironică recunoaște că s-au ciondănit de-a lungul anilor, dar acum e de partea lui…Cum a venit Real Madrid la un meci oficial și altele… Gigi promite că FCSB va fi Steaua din nou! Peste un an cel mult și că va fi la masa bogaților în fiecare primăvară…Ce de răsturnări! Ce de speranțe! Diagnosticul îi permite…
* Sâmbătă seara FCSB a bătut cu 2-1 pe Craiova, la TR. Severin. Oltenii au beneficiat de două lovituri de la 11 metri, au ratat una. Sau a apărat Niță!  La ambele a greșit Gabi Tamaș.Public numeros și entuziast, necivilizat în multe momente. Au fost și greșeli de arbitraj privind ambele echipe!
* Handbal fete. Roman- Zalău. Joc straniu, brutalități nenumărate, arbitraj absolut depășit, atitudinea antrenorului Tadici greu de tolerat (își ceartă, îmbrâncește jucătoarele, are conflicte non stop cu masa tehnică și cu arbitrii), insinuările comentatorului Costi Prună despre eventuala corectitudine a partidei strică și bruma de sens pe care o putea avea o astfel de transmisie la DigiSport 2. Observatorul intervine foarte des, se stă mai mult decât se joacă, ratări și execuții precare se succed.  La un moment dat unul dintre arbitri număra cu degetul jucătoarele din teren. Greu vezi ceva mai jenant. Partida se termină cu 21-21…Fetele din Zalău sunt fericite!
 
* Tenis în FedCUP:   1-3 cu Belgia N-au fost bucurii din partea fetelor conduse de Ilie Năstase. Simona Halep a fost în tribună, Monica Niculescu a pierdut ușor, Sorana Cîrstea a cedat greau, ca și Irina Begu. Ilie a mestecat la gumă non-stop, s-a agitat, a încurajat fetele, dar Belgia s-a dovedit a fi mai constantă. Meciul de dublu a fost doar amical. Era deja 3-0 pentru oaspete. Nu prea ne merge în FedCup, deși avem 4 jucătoare în Top 100. Vom juca cu Marea Britanie curând.
* Barcelona a pierdut la Paris în partida cu PSG cu 4-0! Asta da, surpriză! Proporțiile scorului erau greu de anticipat. Messi n-a arătat nimic, iar antrenorul nu mai e sigur de locul său pe banca echipei.
* Andreea Bălan cîntă cu trupă. Piesa propusă la Dimineața cu Răzvan și Dani, nu mi-a spus nimic, dar e bine că încearcă și această formă de exprimare. În primele 10 minute ale emisiunii matinale, Răzvan a dus ceasca de cafea (sau ce-o fi fost acolo) de peste 10 ori la gură în timp ce vorbea. Asta și cu mâncatul la televizor, cu prim-planurile de rigoare mi se pare cele mai ”spectaculoase” secvențe care se doresc a fi naturale, firești! O vreme asta făcea Jay Leno, dar și alți moderatori americani…faza cu cana e studiată…Au renunțat și ei.
TVR1 dă câteva știri exclusive. Demisie în bloc la Eurovision din Ucraina. Adică țara care organizează Finala. Directorii au plecat când au aflat că bugetul a crescut!!! N-am înțeles cum vine asta, dar așa a fost știrea. Irina Radu a semnat în acest an un protocol cu Raed Arafat pentru ca Direcția  pentru Situațiile de Urgență (D.S.U.) să țină legătura directă cu Postul Public. Credeam că așa e de când lumea. Iată că eram naiv. Abia de acum încolo va fi așa, adică normal!
Subiect intens mediatizat de canalele de sport. Demisia lui Ioan Andone! Adi Mutu a reușit să-l sape pe Ando. Cine vine, ce șanse are?  Așa se vede ce mulți dinamoviști sunt în presa de profil. Echipa este pe locul 6, dar toată lumea se consumă! A venit Cosmin Contra!
În Liga Campionilor se joacă fotbal adevărat, de mare intensitate, de calitate, cu tribune arhipline. Am urmărit în paralele Bayern- Arsenal 5-1 și Real Madrid- Napoli 3-1. La Munchen am văzut un arbitraj cel puțin straniu dacă nu de-a dreptul penibil al unui austriac. Culmea, a greșit mai mult împotriva gazdelor.
* Jocuri de cabană dimineața la Antena 1. Sore, Vasilache,  Ruby, Andrei Ștefănescu , Anda Adam,Vârciu ș.a.Să cânți pe o mașină de spălat în pline trepidații, e greu pentru hemoroizi, observă unul, altul se gândește la alte părți anatomice, în timp ce fetele au senzații plăcute, cel puțin după fața lor, așa reiese. ”Bună dimineața, reați ai dracu!” zice victima Vârciu…Ei vor fi concurenții de la ”Te cunosc de undeva”…subțire oferta, dar e bine că vor mai fi ore de divertisment.
*La Next Star sunt copii foarte talentați, uneori cu piese grele…Acum nu scriu mai mult pentru că se pot sesiza cei de la Autoritatea aia care protejează copiii!
* Astra nu m-a impresionat în partida cu Genk. O echipă lentă, relativ disciplinată tactic, dar părea nepregătită fizic. Belgienii sunt foarte tineri...2-2 un rezultat destul de bun. Arbitrul n-a fost o.k. pentru noi. Reporterii au repetat obsesiv întrebarea”V-a fost greu fără Alibec?” Stupid și neinspirat. Iar pentru telespectatori, enervant.
*Dragoș Pătraru a dus Starea Nației la Digi24. Pamfletul lui e extrem de actual și adea inspirat!
* RealitateaTv o ia și ea pe arătură? Un presupus psiholog comenta sâmbătă protestele de prânz la care au venit părinții cu cei mici. Omul insista pe nevoia de platformă, de lideri ai pieții, dar nu înțelegea nimic din sensul aducerii copiilor în acel spațiu. Nici el, nici o duduie de la Protecția Copilului nu sesizau conotațiile simbolice extrem de simple și clare ale gestului. Am văzut cum copiii se jucau, dansau, alergau, desenau…Din păcate nici moderatoarea emisiunii nu era capabilă să argumenteze ce se petrece.
* Românii au talent a revenit la ProTV. Cifre mari de audiență. Femeie de serviciu, cântăreață de operă, cu studii, care n-a găsit loc de muncă! Ăsta caz socio-cultural!
* Vineri seara, pe TVR2 am prins un moment de umor sănătos cu Coca Andronescu și Octavian Cotescu, adică Tanța și Costel.  Nu se poate învăța nimic din Arhiva TVR?  Că instituția se hrănește din Arhivă e o.k., dar să și studieze cum se făcea umor, divertisment nu poate?
* Un alt proiect de lege în dezbatere. Cine decide asupra avortului? Avort doar cu acordul tatălui?  Pe B1 am suprins o parte din discuții. Sunt situații când femeia nu știe cine este tată, dar sunt și situații când cei doi, nu sunt cuplu, nu trăiesc împreună, ba din contră au familii diferite! Acolo cum se face?  Nevoia de educație sexuală obligatorie în școli a fost subliniată just de Andrei Vulpescu. De la temă s-a divagat, s-a ajuns la divorțuri, la abuz parental, etc. C-așa-i la teve!
* Film bun la TVR2, Onoarea Familiei Prizzi! (sâmbăta). Ce distribuție, ce marfă!
* Mi-a plăcut Luminița Anghel pentru că a cântat live Let Me Try, la TVR1 (reluare de săptămîna trecută, de pe TVR2). A avut și un scurt moment  de duet cu Monica Anghel.
* Am avut parte și de un meci de polo important cu final dramatic.CSM Digi-Oradea a învins după loviturile de la 5 metri  Verona. Comentariul a fost total aiurea, deși echipa e finanțată de proprietarii televiziunii care a transmis partida. Oradea va juca cu Ferencvaros din Ungaria, în finala competiâiei europene.
* La Prima TV se reia de ceva vreme Banc Show…Actori și soliști se străduiau, acum mulți ani, să spună bancuri! ”Culmea politeții e să stai pe scaunul electric și să cedezi locul unei doamne”…
* Și Național TV reia emisiunea moderată de Corina Chiriac, ”Opriți timpul”. Se muncește mult în televiziunile private. Mai ales la capitolul divertisment.
* Și totuși, la B1TV pot viziona o emisiune. Cea de duminică seara, moderată de Sabin Orcan.
* Anderlecht bate în deplasare cu 4-1.
*  Astra- Viitorul, un joc leșinat fără calitate în prima repriză. Fosta campioană și prima clasată la zi!  Astra a înscris un gol…Hagi e dezamăgit de băieții lui…Declarația lui este una matură!
* Despre anti-spectacolul propus de TVR2  cu pretextul Eurovision, vom avea cronică separată. Conceptual, a fost o rușine!
* La HBO2 am văzut un show în care Trump era făcut zob cu exemple,  declarații,  dovezi  concludente. Pamflet politic în care președintele american era prezentat ca mincinos cronic! Trebuie să aflu numele realizatorului
 
 
 
 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here