Managementul grupului Pasărea Rock îi răspunde lui Cristi Gram

0
492

pasarea-rock-la-psiholog aUn comunicat lung şi plin de minunătii de la managementul grupului Pasărea Rock. (Textul publicat de Cristi Gram pe Facebook poate fi citit aici!):
 
Nu îmi place să intru în acest gen de polemici și Cristi Gram știe acest lucru. După venirea lui la Pasărea Rock am insistat să se țină departe de comentarea pe internet a situației create de plecarea lui din Phoenix. Nu cred că face bine nimănui.
 
Doresc însă să precizez câteva lucruri pe care Cristi Gram  a omis să le amintească în “comunicatul” lui:
 

  1. Managementul Revolver NU ia decizii, managementul formației Pasărea Rock a fost angajat să pună în aplicare deciziile luate de cei 3 membri fondatori. De la începuturi s-a dorit ca niciunul dintre cei 3 să se erijeze în leader de grup și să ia decizii unilaterale. Au avut, în trecut, o experiență nefastă în acest sens. Au dorit să ia deciziile în comun și altcineva, din afara trupei, să le aplice.

 

  1. Cristi Gram, nu a fost “ademenit”,“furat”, “sustras” de la Phoenix. El a fost invitat de Josef Kappl, după o lungă dezbatere cu colegii, să tragă un solo pentru piesa “Legenda”. Joschi a avut, și încă mai are, un mare respect pentru Cristi Gram –Artistul. Recunosc că eu am furnizat numărul de telefon și am încurajat această legătură. De aici încolo puteți găsi pe internet ce a urmat, cu bune și cu rele, până la momentul apariției lui Cristi Gram în spectacolul de la Sala Palatului. (Metalhead.ro, Adevarul.ro)

 

  1. Încă de la început, Cristi Gram a fost informat că formația Pasărea Rock este formată din Mircea Baniciu, Josef Kappl și Ovidiu Lipan, ei constituind nucleul de bază și vectorul de imagine. Toți ceilalți artiști fiind colaboratori, mai mult sau mai puțin permanenți. Asta însemna că formația se desființa doar în momentul în care unul din cei 3 dorea să părăsească trupa. Nu l-am constrâns și nici nu l-am rugat să accepte. A acceptat toate condițiile și astfel a început colaborarea cu el. Toti băieții l-au primit cu brațele deschise, trecând peste răutățile proferate de Cristi Gram la adresa fiecăruia dintre ei când era alături de Nicu Covaci.

MIN 1:07:

 

  1. Niciodată Cristi Gram nu s-a integrat în “familie”, executa cu conștiiciozitate partiturile propuse de Kappl, venea la repetiții, și-a adus aportul la mixarea primelor piese (lucru pentru care a fost plătit, jumătate din sumă primită chiar de la Kappl, si a fost SINGURUL remunerat pentru aportul adus), dar niciodată nu s-a simțit atras de proiect. Permanent a făcut presiuni, la Kappl, pentru îndepărtarea lui Teo Boar și a lui Vlady Cnejevici, sub motivul că nu sunt potriviți cu direcția rock a proiectului. Tot timpul avea probleme cu tehnicienii (Ciprian ne-a și părăsit din această cauză, după ce a țipat ultima oară la el) și cu inginerul de sunet, pe care vroia să-l bată aproape după fiecare concert că “i-a spus lui cineva din sală că nu s-a auzit chitara” sau că “chitara lui Teo sa auzit mai tare decât a mea”.Permanent s-a plâns de management și permanent a avut ceva de obiectat în privința banilor primiți, deși niciodată nu a rămas neplătit și niciodată nu a primit bani mai puțin decât s-a stabilit.

 

  1. După plecarea lui Teo și a lui Vlady (în demiterea lui Teo a avut un aport important, iar Vlady a plecat din spirit de solidaritate cu Teo) am crezut că se va schimba, toți speram că va veni și el cu idei de piese, că va începe să-și aducă aportul la repertoriul Pasărea Rock. Nu s-a întâmplat așa. Citind cele declarate de el, înțeleg acum că el lucra deja cu Nicu Covaci sau pentru el. NU ne deranjează această situație, noi niciodată nu am avut nimic de împărțit (vorbesc de Pasărea Rock) cu Nicu Covaci și cu Phoenix. Evident că nu știu cum ar fi reacționat trupa dacă ar fi aflat atunci despre colaborarea lui Cristi, dar în principiu acum au spus că nu i-ar fi deranjat.

 
Evident că ar fi fost o mare bășcălie la adresa lui…poate de aceea nici nu a comunicat acest lucru!
 

  1. Comunicatul la care se referă Cristi a fost trimis lui Alex Revenco l-a rugămintea celui din urmă, în momentul când în Libertatea a apărut știrea că Vlady și Teo au părăsit Pasărea Rock (ei au părăsit trupa în luna mai, iar Libertatea a aflat abia în iulie, pe ”surse sigure din interior”, deși pe noi nu ne-a sunat nimeni. Între timp, Pasărea Rock a avut 3 concerte mari, dintre care 2 cu orchestră simfonică!!!! Fără Teo și fără Vlady).

În acel comunicat eu explicam exact esența acestui proiect, Pasărea Rock înseamnă Baniciu, Kappl și Lipan.
Nimic nou pentru Cristi Gram, posibil ceva nou pentru cei care nu au fost interesați de acest subiect până nu a devenit can-can.
Am spus, referindu-mă la plecarea lui Teo și Vlady, că baza trupei o reprezintă Baniciu, Kappl și Lipan, că această componență actuală a trupei Pasărea Rock poate să mai sufere modificări în timp, dar că membrii fondatori vor rămâne mereu, și doar plecarea unuia dintre ei ar însemna desființarea proiectului.
NU am spus nimic despre Cristi Gram, nici nu am spus că el ar fi cel vizat să fie următorul demis. Comunicarea pentru Folk You a fost făcută cu Cristi Gram în componența de bază și doar cu Sorin Voinea colaborator. Inclusiv Mircea Baniciu la finalul spectacolului de la Vama Veche, când a prezentat trupa, l-a prezentat ca făcând parte din Pasărea Rock și apoi pe Sorin Voinea ca și colaborator.
 

  1. Supărarea foștilor colegi este dată de faptul că și-a permis să comenteze calitatea unui spectacol din care a făcut parte, încercând să arunce vina doar pe ei pentru “calitatea slabă” a acestuia. Lucru care nu s-a întâmplat niciodată cât a fost component al formației Phoenix, deși față de colegi a recunoscut în 2014 că ultimele concerte și în special SymPhoenix-ul din decembrie 2013 de la Timișoara (cu aceeași orchestră simfonică de la Ploiești cu care Pasărea Rock a cântat în iunie), a fost ,citez “EXECRRRABIL”. Niciodată nu a ieșit în public să critice spectacolele slabe susținute în ultima parte a șederii lui în Phoenix deși a mărturisit că acesta a fost unul din motivele care au cântărit greu în decizia sa de a părăsi trupa Phoenix în 2014.

Fapt care ne-a convins că nu făcea și nu dorea să facă parte din familia Pasărea Rock
 

  1. Pasărea Rock este supărată pe Cristi Gram, nu că a plecat, pentru că a plecat așa cum a venit, ci pentru că nu a avut curajul și coloana vertebrală să-și sune colegii și să le comunice această decizie înainte de a comunica acest fapt pe internet. De unde trag concluzia că el îsi dorea de mult timp să plece și a căutat un motiv. Timpul va confirma sau NU cele spuse de mine. Cel mai LOVIT este însă Joschi care pur și simplu a ramas mut de uimire la aflarea veștii.”Cum, Cristi?”. L-am simțit că a reacționat de parcă îi murise cineva. Nu înțelege încă cum a putut să se înșele atât de tare asupra caracterului lui Cristi Gram. De două zile nu poate să se concentreze la nimic, iar atacurile și mizeriile scrise pe site-urile de socializare nu au făcut decât să-i amplifice amărăciunea din suflet și neputința de a reacționa și de a îndrepta ceva.

 
 
Altfel, noi ne pregătim pentru concertul special UNPPLUGGED, promis pentru Galele Folk You de la București din 4-5 septembrie și pentru turneul Pasărea Rock Simfonic.
 
Personal, îi doresc lui Cristi succes și proiecte personale cât mai interesante, el este un chitarist valoros și sper să reușească să se maturizeze și să depășească faza de copilărie în care se manifestă. Va avea numai de câștigat!
 
Valentino Rudolf
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here