Marcian Petrescu are un nou proiect muzical: THE STORYTELLERS

0
47

StoryTellers 1 iulieMarcian Petrescu şi Florin Giuglea vă aşteaptă la concert miercuri 1 iulie 2015, ora 19:30, la Gradina De Vara a clubului Green Hours din Bucuresti.
Biletele costă: 20 lei(in avans) / 25 lei(in seara concertului la intrare)
Relatii si rezervari: 0788 452 485 (de Luni pana Vineri, intre orele 11:00-18:00) / email: concerte@greenhours.ro
 

Informaţii despre proiectul THE STORYTELLERS

 
THE STORYTELLERS – THE REAL ACOUSTIC HARMONICA & GUITAR BLUES EXPERIENCE
POVESTITORII – MUZICUTA SI CHITARA IN TRADITIA ADEVARATA A BLUESULUI ACUSTIC
Un adevarat regal de blues acustic, cantat doar cu chitara acustica, muzicuta acustica si voce.
MARCIAN PETRESCU, cotat in prezent drept CEL MAI BUN MUZICUTIST DE BLUES din Romania, propune un proiect extrem de proaspat si de spectaculos, alaturi de unul dintre cei mai talentati si virtuozi chitaristi din Romania in acest moment – FLORIN GIUGLEA !
Colaborarea dintre cei doi a inceput inca din 2006, cand au sustinut sub titulatura ELECTRIC STORYTELLERS, un recital experimental in cadrul Festivalului de Blues de la Buzau – BLUZAU 2006, recital primit cu mare entuziasm de catre public. In urma acestui succes si a incurajarilor primite, cei doi au decis sa porneasca prin tara, concertand in peste 30 de orase, in cluburi, festivaluri si alte manifestari.
In august 2007, cei doi au decis sa inregistreze sub titulatura TRENUL DE NOAPTE (numele formatiei infiintata de Marcian Petrescu in anul 2000) un prim album, intitulat DEPENDENT DE BLUES, pentru casa de discuri SOFT Records. Ineditul acelui album l-a reprezentat abordarea instrumentala a pieselor, acestea avand in totalitate chitara acustica dar partile de muzicuta erau atat acustice cat si electrice(trecute prin amplificator).
Albumul s-a bucurat de succes si s-a epuizat in mai putin de 6 luni.
Florin Giuglea a ales sa se alature ulterior formatiei PUBLIKA, in calitate de membru fondator. A parasit formatia PUBLIKA in aprilie 2015 si la scurt timp i-a propus lui Marcian sa reformeze ideea de DUET de blues, dar de aceasta data in varianta COMPLET ACUSTICA, sub titulatura simpla de „STORYTELLERS” !
Acest lucru s-a realizat, cei doi punand in scurt timp la punct un repertoriu extrem de interesant si unic in Romania in acest moment.
Iata doar cateva piese pe care cei doi le interpreteaza in actuala formula, in aranjamente propri:
The Son I Never Knew – Kenny Neal
I Wish You Would – Billy Boy Arnold
Georgia On My Mind – Hoagy Carmichael – intr-un aranjament inspirat de versiunea country a lui Willie Nelson
House Of The Rising Sun – intr-un aranjament apropiat de originile cantecului, care se pierd spre inceputul secolului XX
Oreo Cookie Blues – Lonnie Mack
Juke – Little Walter
Sure Seems Strange – Rick Estrin & The Nightcats
River Hip Mama – Charlie Musselwhite
Walking Blues – Robert Johnson
Eyesight to the blind – Sonny Boy Williamson
Pe langa sunetul ultra profesional si spectaculozitatea solourilor de muzicuta ale lui Marcian, acest proiect aduce in atentie in mod egal si abilitatile si subtilitatile chitaristice ale lui Florin, acest folosind in concerte 2 chitare acustice, una de tip si cu acordaj normal, iar a doua chitara este un model special, numit RESONATOR Guitar, cunoscut in mod popular sub numele de DOBRO Guitar. Este o chitara cu un sunet unic, devenita legendara in blues. Florin o foloseste in mod deosebit pentru partile de chitara slide, cu un acordaj special, in maniera lui Robert Johnson, Muddy Waters sau Elmore James.
Iata doar cateva dintre elementele care recomanda acest proiect acustic.
Va asteptam la concerte, ca sa descoperiti o arta uitata, arta blues-ului acustic, asa cum era ea cantata in prima perioada a secolului XX !

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here