Marcian Petrescu și Florin Giuglea la „Psihologul muzical” (ediția 725 – 20.08.2016)

0
115

Florin Giuglea si Marcian Petrescu la Radio Romania
Florin Giuglea si Marcian Petrescu la Radio Romania

O ediția pornită cu vestea tristă a dispariției unui mare creator, Adrian Enescu. Veți auzi 5 dintre compozițiile sale, pe parcursul orelor de program.
 
Au revenit cei doi StoryTellers, Marican Petrescu (muzicuță, vocal), și Florin Giuglea (chiară, vocal). Au vorbit despre blues despre proiectul comun, dar și despre cele separate. Au avut, înaintea venirii la noi, un concert, dar ne-au oferit și nouă câteva coveruri preluate de la Sonny Boy Williamson II, Elmore James sau Rick Estrin & The Donny Woodraff. Listele de preferințe au fost și ele atractive cu poveștile lor: Muddy Waters, Howlin Wolf, B.B. King &Eric Clapton,  Abraxas Pool, Elton John, Willie Dixon (cu Billy Branch) ș.a.m.d.
 
Am avut parte de două interviuri exclusive în direct (în direct de la New York) cu mari chitariști americani. Joel Hoekstra și Ron „Bumblefoot” Thal ne-au vorbit despre cariera lor, despre vizita pe care o vor face pe 3 septembrie în România (Piața Ovidiu din Constanța) și au răspuns cu amabilitate întrebărilor venite de la ascultători. Traducerea interviurilor o găsiți pe site-ul nostru. Vă asigur că au fost foarte atractive.
 
Top Estival All Time a situat pe primele locuri piesele : 1.Sailin’- Rod Stewart, 2. Summer of 69 – Bryan Adams, 3. Looking For The Summer-Chris Rea.
 
Audio:

 
 
Selecția mesajelor (au fost aproximativ 300!)
Marius, metalfan Ştiu cine vine! Am văzut azi după amiază pe Facebook! Abia aştept!!
Patricia, Sao Paolo Salutări din Manchester. Nu pot să cred că se termină această vacanţă… Duminică mă întorc în Brazilia, acasă…
Vicky Ce rău îmi pare! Mi-a plăcut mult ediţia cu dl Adrian Enescu. RIP!
Black Eloise Ooof… ce veste tristă… Ţin minte că i-am adresat şi eu întrebări când a fost la Psiholog. Adrian Enescu inspira respect. RIP!
Marius, metalfan Hello Joel! I can’t wait to see you in Romania!
Daria Hi Joel! Who is your favourite singer? How important is theconnection between the solo guitarist and the singer? Because I believe they both can be frontmen of a band…
Paula As a composer what do you prefer: a very charismatic singer (like Ozzy Osbourne) or a very good singer (like Glenn Hughes, or Robert Plant)?
Robby Reşiţa Mă duc la Constanţa să îi văd pe toţi! Abia aştept!!
Ramona Felicitări pentru interviu! Joel este un super chitarist!
Arici Ţepos Desigur… sunt chitarişti care comunică bine precum Kiko sau Joel şi alţii ca Blackmore :)))))))) Care nu comunică deloc.
Robby, Reşiţa Ce mă bucur că au venit cei doi la Psiholog. Am o întrebare pentru Florin. Albumul lui se numeşte „Invitation To The Blues”… aş vrea să ştiu dacă l-a inspirat piesa lui Tom Waits cu acelaşi nume?
Florina Dragă Marcian… ce s-a petrecut la concertul lui Beth Hart? De fapt, ce muzicuţă îţi trebuia şi cum de nu o aveai la tine?
Robby, Reşiţa Ok, I am in heaven right now! Helloo Bumblefoot!
Simona, metalfan You lived in Brooklyn… how did that influenced you?
Larry Super piesa live! 🙂
Martha, Germania Se aude foarte bine acasă! Vă felicit!
Cătălina Aş vrea să îi întreb pe invitaţi: de ce în România nu vedem concerte „in memoriam” unui artist. De exemplu: concerte dedicate lui BB King sau Gary Moore sau Rory Gallagher sau Hendrix… Credeţi că nu ar avea succes astfel de concerte? Mi se pare că noi nu prea avem cultura unor astfel de evenimente… Păcat! În alte ţări se organizează frecvent.
Dan Pintilie Florin Giuglea, welcome back to the blues.
Boogie Am o întrebare tehnică pentru Florin: aş vrea să ştiu care consideră el că sunt punctele forte ale unor chitarişti ca: Peter Green, Eric Clapton, Jeff Beck şi Rory Gallagher? Mă refer în special la tehnica lor? La ce ar trebui să fim atenţi în special atunci când îi ascultăm cântând? Mă interesează pentru că aş vrea să-mi îmbunătăţesc tehnica de a cânta la chitară. Mulţumesc!
DeeDee Dar despre concertul Sia de ce nu spuneţi nimic? A fost bestial! Şi Rihanna a fost tare, nu ştiu de ce au zis unii că nu a fost frumos! Şi Untold a fost sezaţional!
Ankka Iorgu Foarte inspirată ideea cu topul lui Adamo.
Adryan, Sydney Încă o ediţie a emisiunii foarte reuşită! Felicităriinvitaţilor şi felicitări dvs pentru cele două interviuri internaţionale! Mi-a plăcut foarte mult Bumblefoot!
Valeria Am o întrebare cât se poate de directă: strict din punct de vedere muzical, un top al celor mai buni textieri e greu de pus cap la cap, nu-i aşa? Adică… tot respectul pentru artişti ca Tom Waits, Kate Bush, Lou Reed etc… Scriu versuri frumoase! Dar au o problemă: le lipseşte melodia. Cum poate fi făcut un Top 5 cu piese nemelodioase?! La ce e bun un text inteligent dacă nu este difuzabil?
Valeria Păi, să vă dau un exemplu. Dacă în top intră Kate Bush, Syd Barrett (Pink Floyd), Van Der Graaf, David Bowie şi Lou Reed… va fi grav. Problema, din punctul meu de vedere, este că din cauza faptului că piesele sunt mai puţin melodioase, ascultătorul nu mai are nici răbdare să asculte textul… Din vina melodiei slabe…
DioVasco Eu vă felicit că încercaţi să atrageţi atenţia oamenilor şi asupra textelor. Să ştiţi că am ascultat câteva piese propuse acolo de ceilalţi şi am ascultat citind textul şi încercând să-l înţeleg. Eu acum am început să înţeleg textele lui Van Morrison. Ba chiar încep să înţeleg şi pe cele ale lui Peter Hammill. Vă mulţumesc!
Mihai Mărturisesc că nu am fost niciodată un mare fan Pink Floyd. am făcut greşeala să spun acest lucru în faţa prietenilor, iar replica lor a fost: „Doar un prost poate susţine aşa ceva”. M-am enervat atunci, dar am ţinut-o pe a mea. Adică îmi plăceau şi mie vreo 4-5 piese. Acum am ascultat acolo pe site-ul dvs piesa lui Syd Barrett şi am avut o revelaţie. E o iniţiativă bună!
Camelia Popazu In ziua in care s-au implinit 135 de ani de la nasterea lui George Enescu – un geniu al muzicii romanesti, a plecat la ceruri un mare compozitor si muzician Adrian Enescu ! Drum bun printre ingeri !
Mihnea Dimoftache Recomand tuturor celor care l-au iubit sau macar acum vor sa- l descopere sau sa-l redescopere pe Adrian Enescu sa ia de la Carturesti cele 3 discuri scoase de omul-sintetizator! Merita, pe unul vor gasi toate piesele cunoscute compuse de el , inclusiv cele mai importante parti din soundtrack-urile filmelor romanesti l-a care a lucrat, iar pe celelalte doua se afla compoziții care pot rivaliza oricand cu bucăți din J.M.Jarre sau Vanghelis. A fost asadar un pionier in Romania al sintetizatorului si povestea lui o găsiți in bookleturile cd-urilor, editate de Alma Artex.
 
sursa (pentru audio): Radio România Actualități

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here