Maria Magdalena Dănăilă la Psihologul muzical (ediţia 668 – 18.07.2015) – AUDIO

0
157

Maria Magdalena Danaila la Radio rOMANIA 2015A revenit după o lungă absenţă, Maria Magdalena Dănăilă, cea care a compus şi cântat imnul emisiunii, „Psihologul muzical”, precum şi varianta românească de la Friday Night a grupului Maywood („Vinerea” cânată de Marie beneficiază şi de versurile ei). În primul rând ţin să subliniez efortul depus de a veni de la Galaţi special pentru a fi cu. Invitata a avut numeroase proiecte în ultima vreme. Masterat, deplasare în China, a obţinut o bursă acolo şi va pleca din nou. Preocuparea pentru musical, pentru spectacolul complex este una demnă de tot respectul. Ne-a oferit secvenţe din musicalul „Little Shop Of Horrors”, precum şi din „I Love You, You ‘re Perfect”.
 
La insistenţa ascultătorilor ne-a cântat, deşi nu era în cea mai bună stare cu sănătatea. Un mic recital în toată regula, întrerupt de lista ei de preferinţe, pe care figurau nume ca: Sarmalele Reci, The Cranberries, Tori Amos, Poesis, John Mayer, Alexandru Andrieş, Spin Doctors, Carrie Underwood sau Celelalte Cuvinte. Ne-a vorbit şi despre experienţele destul de nefericite de la Eurovision, dar şi despre dificultăţile întâmpinate în a scoate măcar un CD. E absolut de neînţeles de ce producătorii şi sponsorii n-o susţin pe o artistă care a câştigat un premiu important şi la Mamaia, dar a fost prezentă şi la numeroase concursuri, festivaluri folk. Compune, scrie versuri, interpretează, mai nou vorbeşte şi-n chineză. Ce trebuie să mai facă pentru a fi observată? Eu rămân optimist.
Top 5 Sentimental a inclus piesle solistei americane Beth Hart. Care e implicată şi-n compoziţie, dar şi-n scrierea versurilor. Au ieşit pe primele locuri 1. At The Bottom, 2. G.O.P., 3. Just A Little Hole. Prima clasată a fost cântată la sugestia noastră la Sala Palatului (21.07).
 
 Audio:

 
 
Selecţia mesajelor (peste 200!!)
Ionuţ Marinescu, 40 de ani, Buc: La datorie ca în fiecare noapte de vineri. Abia aştept să aflu cine va fi invitat.
Adryan, Sydney, Australia: Am făcut deja cafeluţa. La noi este 7.21, aşa că Bună dimineaţa!
Vicky:Eu nu sunt în targetul lui Robbie Williams… Sora mea e mai mare, are 29 de ani, cred că mai degrabă ea ar fi… dar nu s-a dus.Nu am niciun prieten care să fie fan Robbie Williams!
Boogie:M-am uitat şi eu la concert pe Dolce! Foarte tare, Robbie ăsta!! Excepţional! N-am înţeles ce a avut cu Bohemian Rhapsody, de ce a măcelărit piesa?! Acolo m-a pierdut, am schimbat postul! În rest, mare om, mare artist!
KissArmy:Eu am fost la concertul lui Robbie Williams, târât de sora mea. Nu m-a luat cu ea de drag ci pentru că iubitul ei este bolnav, are febră… Asta e, unii sunt norocoşi. Partea bună e că am fost cu sora mea şi alte 4 prietene de-ale ei. Partea proastă e că eu am fost cel care se ocupa de aprovizionarea cu lichide şi mâncare. Deci, am stat la toate cozile. Vestea bună e că nu am murit de sete! Am rezistat!Mi-a trecut setea când am văzut cât costă apa! Nu mă mai duc cu sora mea nicăieri!! Niciodată-niciodată! Am văzut acolo spectatori machiaţi la ochi care spuneau că Robbie a inventat acel machiaj special! Mi-o spuneau mie, fan Kiss!! Idioţii!
Irina: Bun venit, Maria! Îmi place mult de tot imnul emisiunii!
Cristina, metalfan:Bun venit, Maria! Mă bucur că eşti cu noi! Vom asculta în această noapte şi o piesă cu Eagles? Ştiu o poză cu tine la Psihologul muzical şi un tricou cu Eagles. Cum ai descoperit această trupă?
Marius Busuioc Pe Maria am descoperit-o la Taverna! O adevarata bucurie prezenta ei…. Speram sa o auzim cat mai des!
Horaţiu Roman superba! O femeie ingrijita! Foarte frumoasa e Maria!
Carmen-Victoria Bârloiu ce mă bucur să o aud în emisiunea ta pe domnița talentată Maria Magdalena ! tare imi mai place piesa de generic
Georgiana: Mie îmi place mai mult al doilea imn al emisiunii! E mai rock! Îmi place şi varianta tradusă a piesei Maywood, dar preferat rămâne imnul scris special pentru această emisiune!
Farmacia Muzicala Să vă zic şi ceva de bine: mi-a plăcut ENORM cântecul invitatei cu PLOAIA pe versurile Anei Blandiana. Toate melodiile mi-au plăcut, dar cea cu ploaia … m-a dat gata !
Maria, Spania: Bun venit, Maria! În fiecare noapte de vineri dai semnalul distracţiei pentru noi! Abia aştept să îţi aud vocea la Psiholog! JÎn ceea ce-l priveşte pe Robbie, nu am înţeles niciodată de ce este această isterie în jurul lui. Nu mi s-a părut niciodată un bărbat frumos… E un mister pentru mine. El şi Adrian Mutu… Nu voi înţelege niciodată ce văd fetele la ei!
Attila Lutinca Celelalte Cuvinte. Nu pot sa cred. Tocmai m-am intors din Romania cu cele doua discuri ale trupei. Super. Multunim!
Vlad-Dorin Lascu Buna noapte Ni Hau! Eu lucrez la o firma mare chineza. Vorbind cu colegii mei veniti din Marea China am inteles ca sunt in jur de 3000 -4000 de dialecte distincte. Ei sunt din Fujianu si vorbesc diferit fata de cei din Hong Kong sau din zona Xianmen.
Elena, Mehedinţi: Excelente momentele live!
Partene Marian Este a doua oara cand va ascult si raman la prima impresie : o emisiune foarte buna ! Problema e ca are ,, efecte secundare ” ! Devin dependent si cand o fi sa ajung in tara o sa trebuiasca sa fac nopti albe vinerea spre sambata!
Mihaela L Cancemi Va multumesc pentru asa o seara frumoasa! Maria, ai o prezenta Superba Ca sa nu mai spun de voce! Va trimit toata dragostea  Si soarele din NY!
George: Îmi place foarte mult invitata dvs! O felicit pentru tot ceeace face! La fel ca ea şi eu m-am îndrăgostit de o ţară străină: India. Sunt aici de 5 luni şi mai stau încă 7! Mi-e dor de Bucureşti, dar e bine şi aici! Gânduri bune!
George: Da, vă scriu din India! Aici este 4.50 dimineaţă. Locuiesc la New Dehli dar călătoresc mult prin India. Sunt fascinat de tot ceea ce văd aici! Mi-a plăcut India de când am citit Maitrey.
Robby, Reşiţa: Cât de tare!! Îmi place cum sună piesele în chineză!
Cosmin: Am fost şi eu plecat în Japonia timp de 3 luni. Mi-am dorit să studiez arte marţiale acolo. A fost o experienţă pe care nu o voi uita niciodată! Mi-aş dori să mă duc din nou acolo.
Cristina, metalfan: Felicitări, Maria! Eşti foarte tare! Aştept cu nerăbdare un album!
Sonya: Pentru mine a fost o surpriză plăcută această ediţie! E prima dată când o ascult pe artista care cântă imnul emisiunii!
Teddi, Londra: Am intrat pe site! Am început să citesc şi mi-a picat faţa! Nu mă aşteptam să fie 10.000 de oameni la Sonata Arctica, dar când am citit că au fost doar 500 de oameni… sunt foarte dezamăgit!!! LTrupa asta merita măcar 2.000 de oameni!
Cătălin, Bucureşti: Salutare! Am 23 de ani şi sunt din Bucureşti! E prima dată când vă ascult. Eu acum aflu că a fost Sonata Arctica la Buc… Nu am văzut nicio reclamă!
MihailGagiu Pot spune acum la final ca Maria ESTE o artista completa! Am sa-mi rezerv zilnic… cinci minute spre a o asculta. Multumesc, Andrei!
Maria, Spania:Vreau să vă spun că datorită dvs sunt o mica vedetă în comunitatea românilor de aici, după ce mi-aţi publicat cronica scrisă după concertul lui Bonnie Tyler. Mulţumesc încă o data!!
Anca: În urmă cu ceva vreme vă rugasem să difuzaţi o piesă cu voce feminina  (dar nu maiştiu cine e solista) şi era ceva cu Making Love… Am ratat câteva ediţii, aşa că nu ştiudacă aţi găsit-o! Mulţumesc!
Anca: Asta e!! Dar cine e? Aţi găsit piesa!
Veronica, Cluj: Ce bucurie mi-aţi făcut cu Bonnie Tyler! Vă mulţumesc!
Dana, Munchen: Mulţumesc pentru Bonnie Tyler! Am să încerc să scriu şi eu o cronică la concertul Kim Wilde!
DarkAngel: Foarte tare topul! Îmi plac piesele care sunt în top 5!
Irina: Mulţumesc pentru Beth Hart!
Magda: Mi-e aşa de dor de anii 80! Mulţumesc pentru Kim Wilde! Ea nu a avut foarte multe hituri care au prins în România, dar această piesă mi-a plăcut mereu!
 
sursa: Radio România Actualităţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here